Ritverslagen 2018

Zondag 21 oktober 2018

B-ploeg
Schulen, 8 man, 55 km
Hallo, iedereen al in wintermodus, behalve onze "warme" collega Luc en de gastrijder Wim (nog in feeststemming).
Na een tijdje een prachtig herfstzonnetje, Willy (vanmorgen geen extra optreden blijkbaar) zorgde voor een mooie rit naar het schulensmeer (weliswaar zonder meer).
Behalve een leegloper van Ludo, geen verdere uitleg.

Zondag 14 oktober 2018

A-ploeg
Als we zeggen "Bestemming Rillaar", dan weet elke wielertoerist die al een beetje de baan kent dat het geen vlakke rit wordt. Toch heeft Erwin het nog schappellijk gehouden. Hoewel een ritje van 65 km met 450 hoogtemeters toch niet niks is. Zo  ondervinden toch enkele van onze 11 vertrekkers van vandaag!
Als opwarmer krijgen we direct de "Hool straat" naar Hogen voorgeschoteld. Dus meteen al goed opgewarmd. Ook mede dank zij het (weeral) prachtige fietsweer. Over Kortenaken en Bekkevoort dan naar Rillaar. Tijdens de terugweg dan nog efkes enkele kornuiten met de namen Wim en Erwin vd Hei kwijtgespeeld. Die ramptoeristen wilden persée de resten van de "veroeselden toren" (volgens Erwin H.), de vlooibergtoren, in Tielt gaan bewonderen. Daar waar wij links draaien rijden zij dus rechtdoor... Iedereen (min 2) dus aan 't wachten boven op de helling aan den andere kant van de grote weg. Maar na een telefoontje van de voorzitter komt de boel vlug terug samen.
Om half twaalf thuiskomst waar onze Stella klaar staat. Spijtig voor Joachim is de Cécémel op... 
Hierbij het weeral prachtige parcours van de dag, copywright Erwin H.
https://connect.garmin.com/modern/activity/3091772703

B-ploeg
Alken, 58 km, 6,5 deelnemers
We vallen in herhaling, maar wat een prachtig fietsweer. Typische eindseizoens rit, aan een gezapig tempo richting Alken en dit maal zonder onvoorziene problemen.
Op de terugweg raapten we Willy nog op, die wegens echtelijke verplichtingen niet tijdig aan het
vertrek was.
Weer een geslaagde ontspanningsrit voor onze B vrienden.

Ritverslag B-ploeg, zondag 7 oktober 2018

Kuringen, 65 km, 6 aanwezigen.
Frisse start van een nogal"pechvolle"rit. Een aantal voorziene en onvoorziene wegenwerken zorgden voor enig oponthoud. Ik besloot dan maar om zelf een platte band te krijgen, ondanks de hulpvaardige handen van de collega's, nogmaals dank, duurde het vrij lang voor we weer op pad konden gaan.
Met de wind in de rug waren we toch nog tijdig in het bakhuis om ons vochtverlies weer op peil
te brengen.

Ritverslag A-ploeg, zondag 30 september 2018

De koude start met temperaturen juist boven het vriespunt hebben we al vlug verteerd als we Leenhaag en Ketelstraat op rijden. Na een 25 km houdt Joachim het wegens werkverplichtingen voor bekeken. Voor hem retour à... 't Bakhuis, zo blijkt achteraf. Verhangen aan de Cécémel ...
En toen waren ze nog met vier! Inderdaad maar een klein opkomst vandaag.
Dat deert ons echter niet om er een pittig ritje van te maken. Het parcours leent er zich voor! Via Kortenaken naar de Hermansheuvel (Struikstraat) in Assent en dan die kuitenbijter aan de overkant van de weg Diest-Leuven richting Kaggevinne.
Zo verder naar Averbode, onze bestemming van de dag. Via de Poggio van Vlaanderen, het Grasbos in Molenstede, begeven we ons dan naar het centrum van Diest.
De epiloog van die klassieker voor de profs "Dwars door het Hageland" nemen we er ook nog graag bij. Die kasseiën op de Citadel liggen er toch echt miserabel bij.
Op de terugweg slaagt Marc er nog in voor ne platten band te rijden. Zijn materiaalsbuske is blijkbaar toch niet waterdicht; de ijzeren accesoires, inclusief "bommekes", komen er met een donkerrode tint uit. Maar geen nood; we zijn in groep om mekaar te voorzien. Netjes om half 12 in 't Bakhuis, 75 km op de teller. 
Hierbij het parcours...
https://connect.garmin.com/modern/activity/3059345286

Zondag 16 september 2018
A-ploeg
Nee, ik ga de rit van vandaag zeker hier in dit verslag niet bijvoegen! Geen parcours om naar Brussel te schrijven! Bedoeling was nochtans goed; in Alken langs het gedenkteken van Eric te fietsen om eens te vicenteren wat Guido er van gemaakt heeft. Maar enkele factoren hebben daarover anders beslist.
Eerst is er het feit dat ik de rit tevoren niet verkend heb, wat tijdens deze verkiezings-campagnetijd een niet al te goed gedacht is. Overal waar men vandaag gaat op de Vlaamse wegen, komt men heden ten dage wel ergens wegenwerken tegen (Nietwaar, mensen van de Leenhaag ?).
Gelukkig dat het nog droog weer is, want we hebben wel enkele kilometers grintweg te verwerken. Niet zo goed voor Chiel zijne voorband. Hij slaagt er met dat reservewiel van zijne schoonpa in om twee maal plat te rijden. Is toch wel aan vervanging toe hoor...
En toch hebben we vandaag ook een mooie opsteker gehad. Via die onverharde weggeskes komen we toevallig langs de Abdij van Herkenrode waar we op het idyllische binnenplein aan de cafetaria wat vocht bijtanken. Den donkere trappist van de plaatstelijke brouwerij  smaakt Guido heerlijk!
En dan kris kras (een "slangenrit" volgens Erwin H.) via Kuringen naar ons lokaal. Om twintig voor 12 zijn we er. 77 km op de teller. En 't is er weer goed op het terras, niet alleen het weer...

B-ploeg
Hoegaarden, zeven aanwezigen, 65 km
Vandaag mochten we na een afwezigheid van een paar weken Luc Mertens weer begroeten.
Zijn conditie is nog prima en de rest ook.
Om iedereen te sparen was er slechts één kasseistrook voorzien en een paar hellingen.
Op onze eigen manier maakten we er een mooie uitstap van.
Tijdig in het lokaal om de "duivenmannen"nog even te ambeteren.

Zondag 9 september 2018
A-ploeg
Dat hebben we al lang niet meer voor gehad. Bij 't vertrek slechts 12 graden. Toch hebben de mannen met de korte mouwkes (weliswaar met de armstukken om de eerste frisheid wat te temperen) weer gelijk gehad. Na een uurtje fietsen kwam de zon er lekker door en de lange mouwen konden verwijderd worden, voor wie die kans had!
Mooie, rustige weggeskes. Volgens enkelen; "Waar we nog nooit geweest zijn...". Kasseien zijn daar in die dorpkes in de Walen soms wel moeilijk te vermijden. Maar de gezellige sfeer in die oorden overtroeft het gedaver. De patron van "Chez Jacquet", daar in Jodoigne-Souveraine, heeft beloofd om er tegen half 10 te zijn. En 't is wel met klein oogskes (zaak pas om half 5 gesloten volgens zijn eigen zeggen!), maar hij was er toch. Daar buiten op het terras hebben we dan ook genoten van de dorpse sfeer. En Joachim kan zelfs moeilijk afscheid nemen. Al bijna in Jodoigne toegekomen komt Erwin H. naar voren om te melden dat we met ne man minder zijn. Efkes GSM-contact met Joachim, en 't is weeral opgelost.
Wat de rest van de rit nog volgt zijn enkele (zelfs netelige) verrassingskes. Zo van "Waar heeft em het hier weer gezocht". Maar een beetje avontuur mag er toch bij, niet?
Om twintig voor 12 zitten we samen met de B-s de duivenmannen te overroepen. 86 Km op de teller, gemiddeld zoiets van een 26 km/uur...

B-ploeg
6 starters
Heel veel variatie in deze rit, over nogal wat onbekende wegen. Voor een aantal onder ons was de "scheve wapper" in Dormaal al een eerste kennismaking. Via verkavelingsweg naar Attenhoven om daar een tweede ontdekking te doen, langs klein verhard padje kwamen we aan de brandweer in Landen. Vandaar via de Ravel naar Ramillies voor de koffie en dan richting Hoegaarden.
Aangezien het veldritseizoen voor de deur staat gingen we over een graspad en de eerste
kasseien verder, na een nieuwe kasseistrook lekker bergop gingen we richting Noduwez. Onderweg konden we genieten van de rust met prachtige vergezichten, zelfs Patrick werd er stil van. Uiteindelijk bereikten we Helecine via een onogenlijk wegje.
Ondanks alles was men tevreden.


Zondag 2 september 2018
B-ploeg
Schaffen, 79 km, 5 vertrekkers, 6 aankomers
Ondanks een misverstand ivm het vertrekuur, konden we toch om 08.15 aan ons tripje beginnen.
Na een frisse start konden we snel genieten van een werkelijk prachtig fietsweer.
Na een serieuze omweg geraakten we eindelijk in Schaffen om in de schaduw van de kerk ons
koffietje te kunnen drinken.
Pas vertrokken vonden we een verdwaalde, verdwaasde A makker, gelukkig kon hij met onze hulp veilig en tijdig in ons lokaal geraken.
Sorry, geen pluim op mijn hoed, maar persoonlijk vond ik dit ook weer een mooie, rustige rit zoals het hoort voor ons vriendengroepje.


Zondag 26 augustus 2018 
B-ploeg
Aarschot, 75 km, 5 starters, 6 man in ons lokaal.
Hilaire zorgde weer, sorry voor de herhaling, voor een mooie rit .
Via kleinere gezellige wegen, met de nodige hellingen kwamen we in Aarschot terecht. Vandaar gingen we via ??? ..richting Hoeleden en de Ransberg naar het lokaal.
Geen pech onderweg en we reden perfect als B makkers.

Zondag 19 augustus 2018

A-ploeg
Klassieker naar Oteppe. Rit die lang geleden door de oude gloriën van de club nog ineengeknutseld is en door Andy terecht in ere gehouden... Blijft een prachtige rit met heel wat hellingen, maar niet van de ergste. Het weer leent zich trouwens ook uitstekend om er een gezellig fietstochtje van te maken. Misschien mede daarmee terug een degelijke opkomst van 10 A-leden.
Wind op kop tijdens de heenrit. Aan de vijver in Oteppe zitten de vissers al paraat (Wim en zijn kornuiten niet gezien...). Na een korte pauze aldaar vollen bak met de wind achter terug naar Bunge.
Geert P. toont ons onderweg hoe het gaat om een voorwiel met schijfremmen te demonteren bij een platten band. Goed half 12 arriveren we aan ons lokaal met 92 km in de benen.

B-ploeg
Paalse plas, 79 km, 5 aanwezigen
Feitelijk een geschiedenisloze rit. Via Halen, Zelem en Schaffen naar de Paalse Plas, rustige wegen en prima fietsweer. Even het kanaal gaan opzoeken en via Schulen en Donk, de vernieuwde weg in Rummen gaan keuren.
Patrick vond het wel nodig, hij als dierenvriend, om onderweg een wesp te ontmoeten.
PS: ons vertrek was wel even aarzelend, ik las onze kalender foutief (normaal rit van Hilaire naar Aarschot) nogmaals sorry Hilaire.

Woensdag 15 augustus 2018

A-ploeg
Vandaag een ritje om "U" tegen te zeggen... Ons mager clubpeleton van 4 deelnemers wordt aangevuld met 2 collega's van Geert P. Er wacht ons met de geplande 2.900 hoogtemeters over 133 km een serieuze uitdaging!
Na de start in Tilff en een korte aanloop van 2,5 km ligt voor ons dan ook reeds de eerste helling; de Cote de Dolembreux. Dit is een "sleiper" van 3,5 km met een gemiddelde van 4,6 %.
De volgende bult is 't echter wel koekenbak. De Chambralles trakteert ons op 1,5 km aan een gemiddelde van 9% op stukken tot 13%. Ludwig slaagt er in om aan de voet hier een platten bad te rijden.
En zo blijft het maar door gaan, de ene helling na de andere. Sporadisch gelukkig met enkele min of meer vlakke stukken tussendoor. In Trois-Ponts, na 48 km, is onze eerste stop toch wel gekomen. Daarna een acht km in de vallei om er dan met de Cote de Wanne terug flink in te vliegen. Het is ondertussen ook wat beginnen te zomeren. Stavelot met z'n vermaarde Stockeu laten we niet links liggen! Hier gaan de stijgingspercentages tot 18%. Als echte wielertoeristen daar bovenop een fotoshoot aan het gedenkteken van de grootste aller tijden Eddy Merckx.
Haute Levée, Cote de Rosier, en zo tot aan onze volgende pauze in Spa. Kwestie van de batterij nog wat op te laden voor wat nog gaat komen... Via de Maquisard naar de zeer gekende La Redoute. Blijft toch een beer, die berg!
Sinds enkele jaren wordt er tijdens de finale van Luik-Bastenaken-Luik een parcours afgewerkt met onder andere "Roche aux Faucons" om voor een gedreven selectie te zorgen. Nemen we er ook bij natuurlijk! Deze klim van 1,3 km aan gemiddeld 10,2 % heeft pieken tot 16,5% en nog een vermoeiende uitloper die toch begint door te wegen. Wie hier nog goed zit,... Ik (en nog enkelen) niet dus. Maar om 20 voor 6 komen we voldaan terug in Tilff. Klus geklaard. Voor de statistieken; 140 km, 2.726 htm, gemiddeld 22,6 km/hr. Voila, een goeie Stella hebben we nu wel verdiend!

B-ploeg
Diepenbeek, 110 km, 5 aanwezigen
Vooraf een bemerking (sorry maar): wij weten dat niemand een verplichting heeft maar de opkomst is echt ontgoochelend. Sommige mensen steken daar tijd in om alles voor te bereiden en dan valt dit wel tegen.
Met ons 5 man maakten we er toch een fijne, veilige rit van. Het gedeelte van Bokrijk tot Stokrooi is echt prachtig.
Na een tijdje zoeken konden we een mooie dag toch afsluiten op het terras van het smulhutje.

Zondag 12 augustus 2018

B-ploeg, Langdorp, 81 km, 7 aanwezigen
Proficiat aan Hilaire, maker van de rit. We kwamen langs wegen waar we zelden of nooit langs fietsen. We genoten eerst van de nieuwe weg, speciaal
aangelegd voor Luc M. Daarna ging het constant op en af (gelukkig dat ook) via de ransberg, Assent en zo passeerden we talloze heuveltjes... In Aarschot, Gelrode, de "Moeder Molen"....
Ondanks de, voor ons doen, 600 hoogtemeters genoot werkelijk iedereen van de rit.
Twee platte banden, de Wim en ikke, zorgden ervoor dat we pas om 12uur onze dorst konden lessen.

Zondag 5 augustus 2018

A-ploeg

Vandaag leidt Marc ons naar Zutendaal, die Limburgse gemeente aan het Albertkanaal.
Niet echt bij de deur, dus geen evidentie om met die bestemming een voormiddagtrip van om en bij de 90 km uit te stippelen. Echter geen probleem voor Marc!
Even buiten Stevoort een hatelijke platten band van Andy (die stroeve buitenbanden tegenwoordig toch...).
Om kwart voor 10 arriveren we in centrum Zutendaal. Iets te vroeg om een etablissement open te vinden. Dan maar een goei 10 km verder tot in Diepenbeek. Tot spijt van Erwin H. die dringend nood heeft aan een rustpauze... (Hij is willens nillens een paar weken er tussen uit geweest, en dan weet je het wel...)
Daar zitten de terrassen al goed vol! Toch verloopt de bediening zeer vlot zodat we al vlug terug op ons vloke zitten richting Bunge.
Dank zij de rugwind wordt ons gemiddelde terug opgetrokken tot een kleine 30 km per uur zodat we met 93 km in de benen om kwart voor twaalf op het terras van ons lokaal vertoeven.

.

B-ploeg
Rit naar Leuven (omgeving van...), 76 km, 8 deelnemers
Vervangingsrit gemaakt door Willy T. en dat hebben we geweten.
We mochten al direct via de holle weg richting Hogen, dan oplopend richting Kortenaken.
In Waanrode kregen we ons eerste onverhard stukje weg en er zouden er nog een aantal volgen afgewisseld met prachtige kasseien, en een paar echte kuitenbijters. We moeten wel toegeven er waren ook prachtige paadjes bij in bosrijke streken.
Via Linden kwamen we dan in Lubbeek om onze drankpauze te houden. Langs golvende, maar iets betere wegen passeerden we langs Stok waar Geert snog lag na te genieten van"Jetti Paletti" of zoiets.
In ons lokaal mochten we Geert ,de Compostela man, begroeten. Nog een dikke proficiat.

Zondag 29 juli 2018

B-ploeg
Herselt, 91 km, 10 aanwezige 1 pechgeval, ikke. Maar de Wim was erbij...
Dank zij een paar A vrienden en een gastrenner gingen we op pad met prachtig fietsweer.
Via Diest en Averbode raakten we langs rustige wegen op onze stopplaats (kantine langs speeltuintje). De gids Willy had tempo goe geregeld want zaak ging just open.
Ondanks het verkeerd rijden van een paar te snelle mannen raakten we weer aan de abdij van Averbode en dan richting Gerhagen waar we een 20 tal minuutjes mochten genieten van een loopwedstrijd. Wat een drukte !  (laatste zondag juli wegblijven...)
Om de aanvalslust van sommigen af te botten zocht Willy dan maar een paar heuveltjes op in de buurt van Schaffen. Rond 12 u hadden we dan onze welverdiende versnapering.

Zondag 22 juli 2018

A-ploeg
Het programma schotelt ons vandaag een rit voor die bijna een klassieker aan 't worden is. Een tocht met bestemming waar niemand vast wil vertoeven, Lantin.
Drankstop met bijhorende suikerwafeltjes met ons gat op ne betonblok in de schaduw aan de superette in Alleur. Dan met z'n vijven naar het befaamde wasbord in Kemexhe. Eerst nog zoetjes aan, maar toch vindt de competitiemicrobe terug zijn weg en gooit Geert P. de eerste knuppel in het hoenderhok. Andy in crescendo erachteraan en Chiel en ikzelf proberen ook de rol niet te lossen. In Lentremange zoals steeds netjes wachten. Lang was echt niet nodig want Guido is alweer vlug bij de pinken om terug aan te sluiten.
Twintig voor 12 zitten we op het terras van ons lokaal de vochtvoorraad terug aan te vullen.
Goed voor weeral 100 km in de benen...

Nationale feestdag, zaterdag 21 juli

A-ploeg                                                Budingen - Huy - Namen - Budingen
Na de hete zomerdagen van de voorbije week verwachten we vandaag toch iets gezapiger warm weer. Met z'n vijven starten we voor een dagje fietsen in de nabije Ardennen. Buiten de "moos"-schoenen van Andy opgelopen bij een al te ijverige watergevende boer op een weggeske ergens aan de kanten van Hollogne-sur-Geer verlopen de inleidende 55 km vlekkeloos.
In Huy staken we voor de eerste keer onze bezigheden. Op een zonnig terraske bereiden we ons mentaal voor op wat gaat komen; een tocht over de fel heuvelende wegen door het hinterland aan de andere kant van de Maas. Overigens een prachtig traject dat er ook kwa moeilijkheidsgraad ook wel mag zijn. Voor niemand echter een probleem. Guido weet zijn krachten tijdens de hellingen goed te doseren. Er zijn er anderen die er maar op los
fietsen en al eens vergeten dat we wielertoeristen zijn...
Op de citadel worden we de laan in gestuurd wanneer we trachten om op het terras een plaatsje met zicht op de Maasvallei te bemachtigen, enkel voor maar iets te drinken. Geen probleem! Dan maar een etablissement in het centrum bezoeken, VEEL beter voor onze portemonné!
Lichtjes wind op kop malen we het laatste deel van de dag over de Waalse wegen af, terug huiswaarts. Rond een uur of 5 wachten ons dan enkele verjaardags-traktaties van Marc en Andy. Dat doet deugd na een rit van 160 km met 1.500 hoogtemeters...

B-ploeg
7 deelnemers, 130 km, bestemming Balen
Prachtig fietsweer bij vertrek, aan een gezapig tempo op pad richting Balen.
Langs meestal rustige vlakke wegen, behalve een paar oplopende of onverharde wegen (wie was rittenmaker denkt ge?) raakten we in Paal  om dan langs het kanaal richting Balen te gaan. Bij het binnenrijden vond de Mertens het tijd om zijn wekelijkse "platte band "te krijgen.
In Balen, we hebben wijselijk niet gezegd dat we van Bungen waren..., op een rustig terras genoten en weer weg. Over prachtige boswegen, wel iets voorzichtiger in de toekomst aub, raakten we in Koersel om weer bij te tanken. Vandaar richting Iris (Marc), maar omdat het ondertussen echt warm was deden we een extra stop in Donk waar we getracteerd werden op een wafel en frisse pint op kosten van Dirk, dank u.
In ons lokaal konden we dan weer genieten van n goede ,frisse Stella of een colaatje.
Dank mannen voor een gezellige trip.


Zondag 15 juli
B-ploeg
11 aanwezigen dwz 9 B'ers en 2 A-toeristen
Oud Heverlee, 87 km, 1 pechgevalletje
Door de echt zwakke opkomst van de A mannen, besloten Andy en Joachim er een rustdag van te maken en reden dan maar mee met de echte toeristen.
Langs een "geaccidenteerd" parcours genoten we in groep van het mooie weer. Na de stop op het traditionele terras reden we via Hoegaarden naar ons lokaal om nog gezellig bij te zeveren.
Zondag 8 juli
B-ploeg
Bokrijk, 8 deelnemers, 85 km
Rit zonder geschiedenis, geen pechgevallen, geen oponthoud.
Tegen onze gewoonte en principe in werd er bij momenten te hard gereden, maar soms
komt het 'kind-zijn'ook bij de ouwe garde nog eens boven.
Mooi, plezant, voor éénmaal maar vanaf zondag zijn we weer B renners die in groep rijden.


Zondag 1 juli
B-ploeg
7 deelnemers 78 km. Hannuit
Langs een golvend parcours, over weliswaar grotere maar rustige wegen( onze Waalse vrienden slapen blijkbaar lang...)
Aangezien er niets speciaal gebeurde dacht de Patrick ik zal eens drie maal plat vallen, ondanks de inspanningen van Wim en de assistentie van Hilaire moest het thuisfront Patrick toch komen oppikken aan het Vinne.


Zondag 24 juni

A-ploeg
Precies kwa opkomst al een beetje vakantiestemming; slechts 6 A- en 5 B- afgevaardigden.
Terwijl de B-ploeg het vlak houdt met Eddy zijn klassieke Rivierenroute trekken de A's de heuvels in met bestemming Braives. Door een plotse weigering van dienst van het GPS-systeem van de rittenbouwer van dienst dan maar op de wilde boef de richting zoeken. Gelukkig heeft mijn eigen harde schijf van ze leven al genoeg weggeskes opgeslagen om zonder al te veel problemen Braives terug te vinden. Daar hebben we geluk; de uitbater van het voormalige stationsgebouw aan de Ravel-route (aan de oude spoorweg dus, vanzelfsprekend, nietwaar?) is juist zijn stoelen van het terras buiten aan 't zetten. Da's daar na 58 km een welgekomen uitblaasmoment. En bovendien toch wel een beetje confortabeler dan de automaat in Lens-St-Remy waar de drankpauze normaal voorzien was. Tja, we weten nu éénmaal al langer dat het in de Walen lang geen evidentie meer is om op zondagmorgen nog een etablissement open te vinden.
De berggeiten leven hun op dit soms meer dan heuvelachtige parcours tussendoor goed wat uit.
Steeds terug netjes gewacht op de mindere Goden. Zodoende komen we rond half 12 met 92 kms op de teller moe maar voldaan aan ons clublokaal. Nog fris genoeg om enkele heerlijke dagschotels achterover te kappen...

B-Ploeg
5 Deelnemers, 70 km, 10 hoogtemeters...
Eddy maakte zijn rivierenroute over rustige wegen en we zagen zelfs een paar rivieren.
Ondanks de lage opkomst en het frisse weer genoten we toch van een mooie rit met de traditionele plagerijen en lachbuien.
Vroeg in ons lokaal, wat dan weer minder goe was voor onze conditie, wel goe voor Marc...

Kortrijk-Dutsel.

De A ploeg had een pittige rit op het programma richting Kortrijk-Dutsel.
De korte nijdige hellingen volgden elkaar op, maar ondanks het droge weer werd de rit toch verstoord door 4 lekke banden.

Door het vele tijdverlies hierdoor werd de rit een beetje ingekort en hebben we van op onze stopplaats in Lubbeek de kortste weg naar huis genomen en zo waren we nog op tijd terug in ons lokaal.


B-ploeg
(Verslag van rittenmaker Hilaire)
Door de vele forfaits was de opkomst voor de B ploeg niet denderend.
Met een voltallig peloton van vier man ( waarbij dan nog één nieuwe deelnemer) en de wind in de rug werd toch enthousiast vertrokken richting Schulensmeer.
Naar B normen werd er een flink tempo op nagehouden, en na flink wat omzwervingen werd het doel bereikt na 47 km.
De terugtocht was heel wat zwaarder gezien de strakke tegenwind maar toch werd er, zonder pech, in totaal 78 km afgemaald.
In bijlage nog een teruggevonden foto voor het archief.

Ritverslagen zondag 10 juni

A-ploeg
Zo goed als het weer gisteren was om te voet naar Scherpenheuvel te stappen,
zo goed is het weer vandaag om naar Meerhout te fietsen.
Een rit van Marc "De Boer". Soms lijkt het wel een beetje het parcours van Dwars door het Hagelend, de klassieker van onze voorbeelden; de profs. Maar al bij al prachtige rit. Met rustpauze op een terras in Meerhout waar sommigen het niet konden nalaten om een beetje nostalgie van ons vorige lokaal De Chalet op te doen door ne goeie Tongerlo van het vat te verorberen.
Voor de rest netjes op tijd aan ons huidig clublokaal waar ook sommige anderen zich laten verwennen de geestrijke drank van den Inbev.
Ritverloop...      https://connect.garmin.com/modern/activity/2765835333

B-ploeg
Kasteel van Horst, 78km, 9 deelnemers
Hilaire maakte er een pracht rit van, we konden genieten van een pracht streek langs zeer
gevarieerde wegen, echt letterlijk te nemen. Maar vooral op plaatsen waar we veel te weinig komen. Dankzij een gezapig tempo konden de A gasttoeristen ook volgen en waren we toch tijdig terug in bungen.
Geen pechgevallen, geen achterblijvers en meestal goe in groep gefietst. Zo werd het weer een gezellige voormiddag.

Zondag 3 juni
Bokrijk

De A ploeg trok onder begeleiding van Erwin naar Bokrijk.Maar sedert de pensionering van Eddy moeten we toch vaststellen dat er vreemde dingen aan de hand zijn met de koffie die we 's ochtends aangeboden krijgen door de vriendelijke dames in het Bakhuis. De eerste helling naar de ossenweg reden Gerry en Mark tegen 38 km/u naar boven en halfweg de rit kwamen we in Bokrijk toe met een gemiddelde snelheid van zowat 31 km/u over kleine wegen. Plaspauze inbegrepen.
De rest van de rit was aan een meer normaal tempo alleen op het klimmetje in Kozen werden de registers nog eens opengetrokken.

B-ploeg
Averbode, 7 deelnemers, prachtig fietsweer, geen pechgevallen.
Bij afwezigheid van ritmaker Troonen Willy, overbelasting van rug of rechterarm (nader onderzoek
volgt nog) nam ik zelf de taak op me.
Via de gekende wegen kwamen we vrij snel in Averbode aan en dan via het heuveltje naar Engsbergen, te vroeg om iets te drinken. Via een volgend hellingtje kwamen we in Schaffen en
dankzij Luc M kwamen we in de oude pastorie van Zelem terecht. Daar werden we opgewacht door een, het moge gezegd, knappe dame (hoe weet hij het?) in rustige, mooi decor met lekkere koffie.
Uiteindelijk kwamen we via Schulen en de kerk van Bungen, we hoopten iets te verrassen in de parochiezaal (bij vake) maar noppes. Dan maar naar onze, het moge nogmaals gezegd, knappe gastvrouw.
Ps: kleine opmerking laten we rekening houden met het feit dat we rijden met de B ploeg, en samen uit samen thuis.


Weekend Tilburg

Zondag 20 mei 2018

A-ploeg

Rit van vandaag is geformatteerd door Andy. Vervolgens doorgestuurd naar Ludwig die de taak van gids op zich neemt. Veel gidsen is er voor de herder van dienst echter niet aan om de kudde van maar 6 schaapjes op het goede spoor te krijgen. Maar ja, een half peloton is in Friesland de schaapjes aan 't tellen.
En het is er aan te zien dat Andy graag bergop rijdt. De eerst 25 km van deze zogezegd "vlakke" rit naar het Kempense Veerle-Laakdal verloopt toch met redelijk wat hoogteverschillen er in. Toch wel een mooie rit moeten we toegeven. Langs het standbeeld van onze grootste voorganger aller tijden, Eddy Merckx, fietsen we door de Hagelandse heuvels. De "veroesterden toren" (volgens Erwin H. de nieuwe naam voor de Vlooybergtoren) in Tielt laten we ijlings links liggen. Ook de stop heeft Andy voor ons goed voorbereid. "Bei Lambeir" in Eindhout is inderdaad rond half 10 reeds open. Het is daar dan ook fijn vertoeven in de zetels op het terraske. Maar de plicht roept,  wij verder langs Tessenderlo en Schaffen naar onze gastvrouw- en heer, Marc en Iris van 't Bakhuis... Maar niet vooraleer Chiel zijnen band nog plat gereden heeft...
Bedankt voor de rit Andy; voor herhaling vatbaar...

B-ploeg
Pinksterzondag, Mie Maan, 85 km, 7 deelnemers
Een mistig, frisse zondagmorgen maar snel is de zon van de partij.
Hilaire zorgde voor een echt mooie rit, rustige wegen, we verdenken onze gids er wel van dat hij in de leer bij Willy Troonen geweest is (strata bianci). Ook een omgeving waar we niet zoveel
komen.
Twee pechgevallen zorgden er wel voor dat we tamelijk laat in ons lokaal toekwamen, maar na
een paar consumpties op een zonnig terras zat de sfeer er weer in.

Zondag 13 mei 2018

A-ploeg

Opnieuw regent het vanmorgen 1,5 uur voor de start. En de voorspellingen voor de volgende uren zijn ook al niet al te best. Een verklaring voor de magere opkomst vandaag (5 A's en 8 B's) is dan ook niet ver te zoeken... Bij de "grote jongens" mogen we een nieuwkomer verwelkomen; Andreas, schoonbroer van Andy. Iedereen altijd welkom natuurlijk!
De heenrit houden we het volledig droog. Maar hoe meer we onze bestemming naderen wordt het almaar donkerder en donkerder. We besluiten dan ook om het gebruikelijke ommetje rond Perwez te laten vallen. Wanneer we daar dan aan ons colaatje aan 't slurpen zijn begint het buiten stilaan natter en natter te worden. Met als gevolg dat we allen ons volledig assortiment aan regenjackets bijhalen. En 't is nodig, want de eerste dertig kilometers huiswaarts worden de hemelsluizen vollen bak open gedraaid.
Het plan B wordt aangesproken; de rechte weg huiswaarts, zonder om-"weggeskes". 't Is zelfs zo fel dat we allen besluiten om toch maar niet meer 't Bakhuis in te gaan om ons direct thuis bij 't vrouwke te drogen te leggen. Maar ik verdenk Marc onze clublokaaluitbater ervan dat hij hierboven voor 't weer iets in de pap te brokken heeft! Als we Hélécine passeren wordt de baan droger en de lucht trekt helemaal open. Dan toch maar onze heimat opzoeken alwaar onze Stelle klaar staat. We arriveren daar rond kwart na 11, met 85 km in de benen. De wolken hebben ons gevolgd want het duurt niet lang eer het in Bunge ook begint te regenen.

B-ploeg

8 deelnemers, bestemming Heks,76 km
Paul zorgde weer voor een prachtige rit, een parcours langs mooie, rustige wegen met prachtige vergezichten echt de moeite waard, een paar pittige kuitenbijters hoorden er bij. Ondanks het mindere weer echt een aanrader. Eens te meer was de afspraak samen uit, samen thuis.
Spijtig dat een iemand het nodig vond om in volle finale lek te rijden, dit koste ons minstens 1 bok!
Dankzij onze goede conditie waren we toch ruim voor HALF TWAALF in ons lokaal.
PS de verslaggever is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten.


Ritverslagen donderdag 10 mei, O.L.V. Hemelvaart

A-ploeg

Na een lange mooie, droge periode is er vannacht weer redelijk wat nattigheid uitgevallen. Om half 8 is het zelfs nog licht aan het regenen. Doch dat is niet te merken aan de opkomst. Maar liefst 18 ploeggenoten, en outsider Danny V.G. vanmorgen aan de inschrijvingstafel.
Voor ons A-team is het een ritje om duimen en vingers van af te likken!
Onze fietsen hebben na vandaag wel een extra poetsbeurt nodig. Door die nachtelijke regenval liggen enkele van die "weggeskes" er wel wat vochtig bij. Spijtig, maar dat kan de pret echt niet derven!

Eerste stop na 53 km in Vreren.
Bevoorrading aan een automaat van de plaatselijke Spar.
Pick-nick op een zitbank aan de overkant van de straat.
Ideaal bij zonning lenteweer...

Maar echt warm is het daar op dat moment nog niet. Die éne deelnemer met zijn lange broek is content. Voor de rest is het efkes...; niet te veel nadenken, bookes opeten en hopen dat het zonnetje dat zich in de voormiddag soms al eens laat zien er echt gaat doorkomen...

En er moet toch iemand water- (cola) drager zijn...


Het mooie traject zet zich dan verder richting Maasvallei. Albertkanaal en Maas enkele keren oversteken.
Even halt houden aan onze eigenlijke bestemming; de "zogezegde" onneembare Belgische stelling, het fort van Eben-Emael. (De Duitsers deden er bij het begin van WOII een kwartier over om met hun para's de boel daar op te plooien...)

Een laatste keer terug de Maas over met de veerpont. En tevens terug vanuit Holland op Belgisch grondgebied

Voor de tweede stop hebben we afspraak op het terras van de sporthal in Riemst. Daar nog even lekker genieten van het zonnetje en dan terug op pad voor onze laatste 50 km. Twintig voor 5 is het  geworden als we aan ons clublokaal toekomen.

B-ploeg

Rit van 10 mei, 10 deelnemers, 135 km, 1 pechgevalletje
Willy zorgde weer voor een mooie rit over vlakke wegen, wel een paar bruggen moeten overwinnen. Langs rustige wegen, door bossen en langs de waterkant, en dit met een mooi fietsweer, wat moet een wielertoerist nog meer hebben.
Dit trip was voor ons ook de ideale voorbereiding voor de tweedaagse uitstap,
Ondanks de aanwezigheid van 2 A leden werd er vol discipline gefietst (sorry Wim ,Erwin A.)
Eerlijk, we genoten van een toffe dag met een toffe groep en waardig afgesloten in ons lokaal,
waar we nog konden genieten van een 'zalige voetbalwedstrijd'...

Zondag 6 mei 2018

A-ploeg
Naar jaarlijkse gewoonte op de eerste zondag van mei onze gezamenlijke uitstap naar Scherpenheuvel. Dit om aldaar onze Heiligheid een beetje gaan aan te scherpen. (Voor sommigen hopeloos...)
Gezellig onderonsje, A- en B- team samen uit, maar niet samen thuis... En we zijn daar niet alleen. Er zijn er precies nog die met een geweide fiets de rest van het seizoen willen aanvatten. Wat een drukte. Maar wat wil je met zo'n uitstekend lenteweer!
Eerst samen nog een terraske doen om ons te versterken met een consumatie en bijhorende wafel. En na de vochtige kwispeltrekken van de pastoor dan maar A en B apart de baan weer op.
Geert P. had voor ons weer een tof tripke rond Averbode en Testelt uitgestippeld. Met 75 km in de benen komen we rond half 12 aan ons club-etablissement toe. Het is daar vandaag weer heerlijk vertoeven op de buitenzitplaatsen.

B-ploeg
Zes aanwezige leden van de B groep, 67 km, prachtig fietsweer
Samen met de snelle mannen reden we naar Scherpenheuvel, via waanrode en assent,
na een paar hellingen kwamen we in het drukke bedevaartsoord.
Wij maakten er een rustige terugrit van, nog een paar vals platjes, en tijdig in het bakhuis waar Eddy en vake (Ludwig) ons trakteerden op een lekkere pint. Dank hiervoor...

Dinsdag 1 mei 2018

A-team
Wie het zonnetje deze morgen door het raam ziet binnen schijnen denkt bij zichzelf; dat komt dik in orde vandaag! Maar even de neus buiten steken en de realiteit wordt duidelijker; thermometer geeft slechts 5 graden, schrale zuidoosterwind... Maar het regent ni meer, en het ziet er naar uit dat het zo zal blijven. Dus toch zes dappere A-leden die klaar staan om onze prachtige 1-mei klassieker aan te vatten. Trouwens bij ons vandaag juist evenveel aanwezigen als bij onze B-vrienden.
We zijn nog maar pas de Linterseweg op en Marc merkt dat hij geen drinkbus bij zich heeft. Zo dorstig warm zal het wel niet worden. Maar toch een ommetje langs de Getestraat om bij Ludwig voor onze verstrooide vergeetkous een gevuld drankexemplaar uit te halen.
Na 32 km een ongewilde stop. Guido platten band. En met een taai soort materiaal rond zijn velg dat we bijlange niet gewoon zijn, is het helemaal geen sinecure om dat euvel op één-twee-drie hersteld te krijgen... Maar in twee keer lukt het ons dan toch !
Door dit onvoorziene oponthoud komen we pas rond 20 voor 12 toe boven op de Mur d'Huy. Positieve van de zaak; het etablissement gaat hier juist open. Dus wij daar onze eerste bookes verorberen. Lang gelejen dat dat hier nog eens gelukt is op 1 mei !
Het prachtige parcours tussen Huy en Nameche verloopt vlekkeloos. De kuitenbijters volgen mekaar op. Guido klaart de klus meestal op zijn eigen tempo, wat hem de gedoseerde kracht geeft om de ganse rit zonder grote problemen af te haspelen. Chapeau !
In de Samson-vallei met de wind in de rug rustig stevig in groep doorgefietst. Marc jongleert met zijn voorwiel nog een dikke kei tegen Geert zijn scheenbeen. Van 't verschieten laat die een kreet alsof zijn vrouwke al weken van huis is...
In de Ardennen wordt het blijkbaar steeds moeilijker om nog een stopplaats te vinden. In 't centrum van Nameche niks, nihil, noegabollen. Maar Andy was onderweg nog fris genoeg om op te merken dat het superetteke een kilometer terug wel open is. 't Is dat of niets om nog iets drank vast te krijgen; dus allen daarheen. De eerste kilometers over de Maas tot aan de oprit van de E42 nog maar eens een koerske gereden. Verder gezellig gezapig tempo. Kwart voor 5 komen we toe waar onze "dagschotel" klaar staat. De B's die zijn dan al aan hun degustiefje (Duvel) toe...
De verhouding korte-lange broeken was bij onze A-ploeg; 3 - 3. Maar iedereen is het erover eens dat de lange versie vandaag zeker geen overbodige luxe was ! Maar 't is droog gebleven !
Ritverloop; https://www.relive.cc/view/g20190678355

B-team
Rit door de Limburgse heide, 6 deelnemers, 116 km, 1 platten tube maar de pol
regelt alles snel.
Ondanks minder goede voorspellingen, een fris zonnig weertje, afwezigen hadden weer ongelijk.
En vlakke rustige rit langs mooie wegen,door de Limburgse natuur.
We zijn geen kilometervreters of snelheidsduivels meer, maar weten wel te genieten van onze
uitstapje. Een laatste stop in de Baraca, bij onze Italiaanse vriendin, maakt alles nog beter natuurlijk.

En wat zit die hier toch te doen ???
(Neeje neeje, niet gevallen ...)

Zondag 22 april 2018

A-team
Geslaagde vuurdoop voor Kristof als rittenmaker voor de A ploeg. Een tripje langs Borgloon met amper 300 hoogtemeters, nergens verloren gereden en de groep samengehouden. Il faut le faire...  Enig minpuntje waren de lekke banden voor Erwin en Ludwig, in het vervolg het parcours pas de dag voordien proper borstelen ipv midden in de week al ...
Volgend seizoen 2 ritten, daarna 4 enz ...

Onderweg nog even een saluut gebracht aan Erik, en net op tijd terug om droog in het lokaal toe te komen.

B-team
Vervangingsrit Gingelom en omstreken 62 km, 7 aanwezigen
Mooi fietsweer, spijtig van de verknoeide zonnecrème, maar genoten van een golvend parcours tussen de bloesems.
De B leden maakten er een mooie rit van waar iedereen zijn plezier in vond. Na overleg werd er besloten om er op 1 mei een vlakke rit van te maken zodat de meesten aanwezig zullen zijn.
Vertrek 9 u, en achteraf heeft iedereen nog de kracht om te genieten op een hopelijk zonnig terras

Zondag 9 april  A-ploeg

Heerlijk fiets-lenteweertje.
Gezapig ritje rond Wellen van 77 km met een gemiddelde van om en bij de 28,5 km/uur.

B-ploeg
Herkenrode 62 km, 6 B renners
Paul maakte een echt mooie rit naar de abdij van Herkenrode
Langs kleinere wegen en een aantal onbekende paadjes raakten we aan de abdij.
Hilaire zorgde voor een interessante uitleg over de prachtig gerestaureerde gebouwen, echt
een bezoekje waard.
Geen pech gevallen,een gezapig tempo dus weer een geslaagde uitstap.
PS: vraag aan onze voorzitter-de valpartij op paasmaandag, waarvan sprake in het verslag, was dat tijdens of na de rit ??

Maandag 2 april 2018    A-ploeg

Vandaag Paasmaandag; als vanouds de eerste grote confrontatie van het nieuwe seizoen. Veel vroeger kan Pasen al niet vallen. Die 150 weliswaar vlakke af te werken kilometers zijn dus voor eenieder wel een uitdaging. Maar daar doen we het toch een beetje voor, niet? En met een opkomst van 14 a-sportievelingen hebben we wel wat volk in de kuip om mooi de aflossingen te verzorgen.Voor onze "Atlas-coach" Kristof eindigt het verhaal van de dag wel wat abrupt. Een afgescheurde buitenband verplicht hem reeds vlug terug huiswaarts te keren. Doch bij onze tweede stop in Koersel Fonteintje pikken we hem wel weer terug op. Goed gedaan Kristof !
De heenweg draaien de meesten nog netjes mee rond. De karavaan meldt dan een eerste platte band van Wim. Om tien na elf arriveren we aan "'t Kaffeeke" in Balen-Hulsen waar de waardin Kelly speciaal voor ons de zaak een half uurtje open houdt. Toch goei mensen die Balenaren...
Langs Rosselaar en de Pannenkoekenboot dan verder door het mooie Kempenlandschap. De kentering van de regelmatige aflossingsbeurten komt er als we het kanaal van Postel naar Balen-Wezel volgen; vanaf hier blaast de wind namelijk verraderlijk op de snuit. Langs Kerkhoven en "Het kamp van Beverlo" (Leopolsburg) komen we dan aan Koersel Fonteintje voor onze tweede stop. Hoog tijd voor sommige krampkrijgers...
Afgezien van twee platte banden van Joachim, die éne van Wim, een dom tuimelpartijtje van de voorzitter en een korte plonsbui toch behoorlijk aan 't Bakhuis toegekomen. 't Is dan een uur of 4. De collega's van de B's hebben dan al een paar konsumaties achter de kiezen. Maar wij halen onze scha wel vlug in; de epiloog mag er dan ook best weer wezen.
Kortom, een geslaagde editie van onze klassieker "De Kempenrit" waar ook onze gastacteurs Karel de Spanjaard en zijn maat Stef graag nog eens voor naar Bunge zullen afzakken.

Maandag 2 april 2018   B-ploeg
Kempenrit 117km, 8 aanwezigen.
Willy had weer een mooi, rustig parcours uitgetekend.
Het fijne fietsweer over vlakke, rustige wegen stemde iedereen tevreden.
Slechts één pechgeval, platte band van onze gastrenner Patrick, maar dank zij Paul en Willy (echt waar) was alles snel in orde.
Als afsluiting van ons fietsweekend genoten we nog even na met een (meerdere) drankjes.

Zondag 1 april 2018  A-ploeg

Ondanks de regen in vroege ochtend, toch 12 vertrekkers bij de A ploeg.
De afwezigen hadden ongelijk want we bleven droog tijdens de rit.
Het wegdek lag er nog nat bij, dus opteerden we voor een parcours langs de iets grotere wegen.
Bij aankomst broodjes voor Eddy zijn pensioen, sommige leden hebben dit zelfs langer gevierd dan Eddy zelf.


Zondag 1 april 2018   B-ploeg
Improvisatierit Schakkebroek, ... Sint-Truiden, ... 59 km
Was het omwille van Pasen, het mindere weer, of eiëren zoeken met vrouwlief,... We weten het niet, maar er waren slechts 3 aanwezigen.
Maar Eddy, Dirk en ikzelf maakten er toch een gezellige tocht van door de Limburgse plantages.
We moesten wel tijdig terug zijn pensionering te kunnen vieren. Dank hiervoor !

 • Zondag 25 maart 2018
  B Ploeg

  Lummen, 58 km, 7 deelnemers, een frisse morgen, maar we konden ons al direct opwarmen. Paul stuurde ons naar Hogen en van daar naar Kortenaken. Na een tijdje was het gezellig fietsen onder een flauw zonnetje.
  Na een rustige rit, zonder pech, over mooie wegen (behalve aan Patrick zijn voordeur) eindigden we via het centrum van Bos.
  Ps: zondag start om half negen !! Allemaal mooiste face meebrengen voor nieuwe groepsfoto... Traktatie pensionering Eddy...

 • A Ploeg
  12 renners aan de start voor een vlakke rit naar Wimmertingen. De witte maakte zijn seizoensdebuut en trakteerde er na de rit ene. Die mag volgende week nog komen.

Zondag 18 maart 2018
A Ploeg
Vandaag weer een unicum; koudste dag in maart sinds het begin van de opmetingen van het KMI ! Met de schrille Noordoostenwind er nog bij is het toch echt wel "genieten" van een gevoelstemperatuur die veel lager ligt dan de opgemeten -2 graden.
't Is er aan te zien; van gans de rit juist geteld één wielertoerist tegengekomen. En één mountainbiker. En dan nog wel iemand van onze eigen club, nl Chiel die op de WhatsApp met een topexcuus af kwam; "Ik geraak er niet meer op tijd"...
De heenrit naar Jodoigne viel relatief nog mee; wind in de rug. Maar dan weet je natuurlijk dat je om terug thuis te geraken wel terug de andere richting uit moet. En dan is 't natuurlijk koekenbak. 't Was ook te merken aan de aflossingen. In 't begin van de rit draaiden we alle elf gretig mee rond. De terugweg was voor enkelen de goesting eraf om vooraan nog komen post te vatten. Al bij al voor deze 65 km toch nog mooi rond 20 na 11 aan 't lokaal toegekomen. Op de teller een gemiddelde van een goede 28 km per uur.

Hieronder kan je de het parcours terugvinden...
https://connect.garmin.com/modern/activity/2562961209

B Ploeg
Helecine, 58 km, 3 echte B'ers aangevuld met Patrick
De weergoden zijn ons wielertoeristen voorlopig niet goe gezind, weer een koude morgen.
Over goed berijdbare wegen genoten we toch van een rustige, ontspannende rit.
Met Luc Mertens kwam al een verloren zoon terug, nu nog wachten op het goede weer en dan zijn we echt vertrokken.
Afspraak zondag, denk aan het zomeruur!!

Zondag 11 maart 2018

Als op zondagochtend de wekker afloopt en de regen bij bakken naar beneden komt is de verleiding zeer groot om hem met een stevige tik het zwijgen op te leggen en een kwartslag onder de lakens te maken. Daarom slechts 5 renners aan de start op deze druilerige zondagmorgen. Zowel de A ploeg met Marc en Kristof als de B ploeg met Paul, Bart en Luc M. trokken richting Hannuit, maar daar waren vele wegen afgesloten voor een plaatselijke rally.

Zondag 4 maart 2018

A Ploeg

11 deelnemers aan de tweede rit van het seizoen, waaronder twee nieuwkomers. Geert David en Geert Reniers komen dit seizoen ons A peloton versterken.
Amper 1 graad bij het vertrek, maar de zon deed al snel zijn werk en tegen het einde van de rit haalden we zelfs 12 graden. De kleine wegen die voorzien waren richting Diest lagen er nog glad bij na de sneeuwval van vrijdag, dus werd het parcours maar aangepast en hebben we ons ver van eventuele ijsplekken gehouden door op grotere wegen rond te rijden. Onderweg enkele langere hellingen waar de klimmersbenen voor het eerst dit seizoen eens konden getest worden.
Na 67 km en 342 hoogtemeters waren we terug in ons lokaal.

B Ploeg
Jauche, 57 km, 7 aanwezigen
Omwille van mogelijk gladde stroken besloot Paul om langs grotere wegen te rijden.
Mooie rit met een paar heuveltjes onder een zonnige hemel, prachtig voorjaar fietsweer.
Gezapig tempo met een aantal plagerige versnellingen.
PS: de groep moest wel vertrekken zonder de goede raad van de voorzitter (waarschijnlijk werd
de -tournee minerale- niet goed verteerd)Zondag 25 februari

B-ploeg

Alken, 53 km, 4 aanwezigen
Slechts 4 moedigen aanwezig voor de eerste rit.
De koukleumen hadden ongelijk, een frisse start maar niemand had problemen .
Genoten van een zonnige, rustige rit met stop om onze overleden vriend Eric te groeten.

A-ploeg

Ook een rit rond Wellen en Alken, met stop aan het herdenkingspunt van onze overleden ere-voorzitter.
De reden van de lage opkomst is vandaag niet ver te zoeken. Min 5 graden bij vertrek...
Met de ijzige noorderwind op kop behoeden we ons ervoor om tijdens de heenrit het tempo in te tomen. Maar waar de zonnestralen komen opduiken is dat toch duidelijk voelbaar. Niettegenstaande het matige tempo is het voor sommigen toch nog een beetje te veel van het goede. Maar geen probleem; met een beetje hulp lossen we dat op de hellingen vanzelf wel op.
En het is natuurlijk niet iedereen gegeven om tijdens de winter blijven door te fietsen.
Aankomst aan ons heem omstreeks half 12. Juist samen met de B-mannen.

https://wtc-budingen.webnode.be/
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin