Ritverslagen 2020

Zondag 18 oktober 2020

A-team
Ronde van Vlaanderen, editie Hageland.
Met een kopgroep van acht renners voor de laatste 65km rond Boutersem.
Om de voorsprong op het peloton, dat we nooit gezien hebben, te behouden, dienen we er toch enige vaart in te houden. Als snel is duidelijk dat ze ons nooit nog zullen pakken...
Doch geen gemakkelijk parcours; op die RVV-weggeskes tussen Bunge en Boutersem steeds draaien en keren. En ook de hellingen ontbreken er niet aan. 
Chiel toont daar o zo graag weer zijn klimmerstalent. Voor Gerry en Andy is 't op de tanden bijten. Enkele weken niet meer gereden, en dan weet je 't wel als je in dit elite kopgroepje wil meedraaien.
Zoals het veiligheidshalve past in onze club ook vandaag geen eindsprint. De prijzen worden tussen pot en pint netjes onder mekaar verdeeld. Dat was het voor dit WTC-seizoen voor wat betreft het bezoek aan ons clublokaal. Hopelijk kunnen we volgende maand pasdag(en) voor de nieuwe kledij organiseren.
Bij deze toch al graag een dankwoord aan Marc en Iris om ons ook dit (verkorte) seizoen weer met open armen te ontvangen...

... En bij wijze van test ook nog dit ...
Als je dit verslag leest, wil je me dan persoonlijk een SMS bezorgen.
0498 20 88 61 (Ludwig)
Bedankt! Ben benieuwd hoe veel de verslagen eigenlijk nog worden gelezen...
Resultaat volgt...


Zondag 11 oktober 2020

A-team
Rullingen, bij Kuttekoven, bij Borgloon ....

We worden in de watten gelegd!
Ook deze week krijgen we met ons A-team weer een prachtig parcours voor de wielen geschoven. Uitgever van dienst is vandaag Joachim.
Alles vinden we er in terug; hellingen, kasseistroken, en zelf voor wind heeft hij gezorgd!
Vertrek ne keer door de city of Liejef. Zo richting Borgloon, want daar is onze bestemming ergens terug te vinden; Rullingen, bij Kuttekoven, bij Borgloon...
Waar naar toe, maakt eigenlijk niet uit, als we ons maar kunnen uitleven. En dan wel liefst met onderweg wat aantrekkelijke sight-seeings. Beiden aanwezig vandaag. Vooral dat "uitleven" is er weer van gekomen. Zowel op de hellingen als op enkele vlakke "doordrijf"-stukken.
In Gors-Opleeuw op de kasseiën waar we links af draaien een schuiver van Joachim, die de opkant van de goot mist. Geen erg echter.
Iets verder weer zo'n snedig hellingske. Eens daar boven merkt Marc op; "Dè, nu rijen de drie oudste van den hoop hier alleen als eerste boven." Woorden van de man die momenteel weer in topvorm verkeert. Ik wil hem onderweg op een vlak stuk in Kortenbos ne keer de maat nemen, maar wordt daar vlug op mijn poging terug gefloten.
En dan is het de beurt aan Chiel. Begin van de rit last om het tempo te benen, maar als hij er door komt... Dan is het alle hens aan dek om hem te volgen.
Zo hebben we toch weer een voormiddag op een gezonde manier de beentjes kunnen strekken.
Ritoverzicht  ;
https://connect.garmin.com/modern/activity/5661448115

B-team
Bestemming Rillaar, 9 deelnemers waaronder 2 electriekers.
Nadat ze al de hele week regen voorspeld hadden was het wonder boven wonder toch droog gebleven, de zon kwam er zelfs door.
Met 9 begonnen we aan een rit waar toch wel wat hoogtemeters inzaten. Omdat het droog was konden we ook terug de kleinere wegen opzoeken. Onderweg zagen we een volledige transformatie van Eddy T, in plaats van dat we moeten wachten kwam hij nu telkens als eerste boven op de talrijke hellingen en is daardoor tot bergkoning gekroond. Een van de hellingen was die onverharde weg naar de Vlooibergtoren. 

Als afsluiter zijn we de klepper op Ransberg kerk ook nog opgereden, weeral Eddy als eerste boven en dan maar wachten op de man die de dag ervoor nog de muur van Hoei had overwonnen, nu kwam hij te voet naar boven gewandeld. Alles vlot gegaan, daardoor goed op tijd terug aan ons lokaal waar we per 4 onze dorst konden laven. 

Ritverslag 4 oktober 2020.

A ploeg : 65 km Noduwez.

33 centiliter.

Het water was met bakken uit de lucht gevallen de voorbije dagen, maar de buienradar gaf aan dat we het tijdens deze rit droog zouden houden.
Na ernstig overleg en diepgaande analyse op whatsapp kozen we er voor om toch op pad te gaan, maar de kleine boerenwegen te vermijden.
Er zijn namelijk in dit land ook boeren die niet elke dag fietsen, en wanneer zij met hun bescheiden tractors uit de velden komen, wordt er al eens wat smurrie achtergelaten op deze kleine wegen.

5 moedigen - Kristof, Joachim, Mark, Ludwig en ikzelf - stonden aan de start van deze herfstrit, waarbij de eerste 2 derden van de rit met tegenwind van 65 km/u verliep.

De president van Amerika ligt op dit ogenblik dan wel ziek in bed, de president van onze club verkeert daarentegen nog in goede gezondheid want op de hellingen neemt hij de maat van iedereen.
Elf jaar geleden zeiden de oudere wielertoeristen van de club nog "Ludwig wordt binnenkort 50 jaar, het zal ni blijven duren da dieje zo goed bergop rijdt"...

Samen met Ludwig is ook Mark een van de betere renners van ons peloton. Ik heb ontdekt dat het net deze twee zijn, die na de rit geen gewone kleine pintjes drinken zoals de meesten van ons, maar zij bestellen steevast allebei een 33 centiliter. Dit had mijn interesse gewekt - toeval bestaat nu eenmaal niet - en als je daar beter van gaat fietsen is het toch maar een kleine opoffering. Een inspanning die ik nog wil leveren in het belang van mijn conditie. Marginal gains noemden ze dat indertijd bij team sky.
Verder onderzoek wees echter uit dat er bijwerkingen kunnen optreden.
In het B peloton is er namelijk ook een renner die deze 33 centiliter kuur volgt, hij zit al weken in zijn zetel met een spierblessure. 

Ik ga het dan toch maar bij kleine pintjes houden.


Zondag 27 september 2020

... Dag van de waarheid ...

Op zulke dagen wordt bij de klassementsrijders natuurlijk het verschil gemaakt.
De één met beschadigde spieren, de anderen wellicht met regenvrees. Maar feit is dat het kaf meteen van het koren is gescheiden... En zelfs door het zogezegde algemene forfait van onze B-ploeg is er daar toch iemand die door de mazen van het net glipt. Voor Eddy S. is het zeker een doeltreffend alternatief om met ons een rit mee te draaien, de Walen in, richting Latinne. En conclusie onder de baan;  Stierske heeft dat zeker niet slecht gedaan. In de beklimmingskes in 't begin enkele keren moeten wachten, maar that 's it. Een (kandidaat) clubkampioen waardig! 

Spijtig natuurlijk voor de overige mededingers voor het hoogste schavot binnen de club.
Maar toegegeven, als ik thuis om kwart na 8 vertrek; droog weer. Maar zjust aan 't lokaal toegekomen nog een strakke beis over Bunge. Daardoor heeft die andere overgebleven kandidaat clubkampioen, Joachim, onderweg al een douchke gekregen. Marc ook trouwens. Steven doet nog een bericht op de WhatsApp dat hij in aantocht is. Lucas ook, maar niet meer gelezen; sorry Lucas! En met z'n vijven, juist genoeg dus om de rit officieel mee te maken, nemen we het heft in handen.
Gans de voormiddag geen drup meer over ons gekregen. Ook het parcours valt nogal mee kwa plassen op de wegen.

Zjust die platte banden... Ik ben zelf al redelijk vlug het eerste slachtoffer. Maar Eddy wil natuurlijk niet onder doen en rijdt niet één, maar twee keer plat. Al naar zijn goede, slechte, wekelijkse gewoonte...
In 't lokaal heeft Marc voor ons de ruimte achter de coulissen nog maar eens vrij gemaakt.
En al maar goed, want in een mum van tijd is het aantal vrijetijdsdrinkers reeds verdubbeld!
Als ze maar kunnen pinten pakken... Toch tof, dat nakeuvelen in het lokaal, nietwaar...

Zondag 20 september 2020

A-team
Laatste officiële zomerdag. Terug min of meer met ons normaal aantal deelnemers. Mooi verdeeld over de twee teams.
Vlakke rit vandaag. Om die reden zien Erwin H. en Ghislain de Witte het wel zitten om nog eens met "de grote jongens" mee te draaien. 't Is te zeggen, "meedraaien" is niet zo zeer het juiste woord. Ze houden zich in de staart van de groep in hunne zetel en bollen "rustig" mee achteraan in het peloton.
Andy probeert al van in Nieuwerkerken toch enige sus-pens in zijn parcours op te nemen. Iedereen kent het wel; daar in het bos omhoog, cfr wintertoerke.  Eerste prikken worden uitgedeeld...
We houden ons aanvankelijk nog redelijk koest. Maar wat verderop is een brug al weer voldoende om de vonken in de groep weer doen over te slaan. Lucas "Sagan" gooit als eerste een been in het hoenderhok, wordt bijgebeend door den "ancien" in de groep, ik zelf dus.  Maar dat verhaal loopt uit op een sisser; met z'n allen (toch bijna) daar voorbij...
Doch, daarmee zijn de gemoederen nog niet bedaard. Tussen Herk-de-stad en Rummen is het weer van dat. Alle hens aan dek om te proberen het wiel niet te lossen.  Lang recht stuk, dus nog maar eens een koerske er uit geperst. Alleman aan zet, tot er iemand (terug die "ancien") het welletjes vind en onhoudbaar aan de haal gaat om in Rummen met de bloemen gaan te lopen.
Andy voegt naar den arrivée toe nog een lus toe aan zijn rit, via Wooninrichting Reniers-Ladang-Donders. Kwestie om toch niet TE vroeg aan het lokaal toe te komen...
Voilà, we hebben met onze 32,3 per uur toch weer goed de longen uitgeblazen. Daarin dus voorlopig geen Corona-bieskes. Let's keep it that way...
Ritverloop;
https://connect.garmin.com/modern/activity/5564472272 

B-team
Engsbergen, 12 aanwezigen, 70 km.
Iets kleinere opkomst maar toch iedereen weer klaar om te genieten van een rustige fietstocht. Zoals meestal bereikte onze uitgelaten groep via Diest het rustige Zichem, waar Eddy St. het nodig vond om de traditie in ere te houden en "plat" te vallen. Ondanks de kunde van Wim kregen we ruimschoots de tijd om het huisje van den Ernest te gaan bezoeken. Blijkbaar zijn de velgen van Eddy nog uit de Witte zijnen tijd...
Aan de vijvers in Averbode deed Eddy nog een pitstop, wat maakte dat we onze koffiepauze vervingen door een Stella-pauze bij Marc.
Richting Engsbergen kregen we ons enig heuveltje, waar de rangorde van ons klimtalent gerespecteerd werd. In schaffen besloot de plaatselijke renner, Alex, een afslag te missen waardoor een nieuwe test bergop verloren ging. Zonder verdere problemen raakten we in ons lokaal, alhoewel Eddy St. bij hem thuis nog de toestemming moest gaan vragen om verder te fietsen.
Twee bemerkingen...
Ten eerste, vragen wij nogmaals om voorzichtig te zijn! Aub laten we geen onnodige risico's nemen om ons zelf en de anderen niet in gevaar te brengen.
Ten tweede, mochten wij Geert S. begroeten. Ik geef het maar mee, maar kwatongen beweren dat Geert vernomen had dat er een aantal frisse jonge dames meereden met ons... Spijtig voor hem, ze wisten dat hij kwam, vandaar hun afwezigheid.

Zondag 13 september 2020

!  Zoveelste unicum van het seizoen deze week  !
... 30 starters, waaronder 2 ladies ...
A-ploeg
Deze weken fris _om niet te zeggen "koud"_ om onze ritten aan te vatten. Maar met al die jonge motoren aan boord verdwijnt die kilte al snel uit onze ledematen. Tja, de diesels onder ons (ik mag dat zeggen) moeten maar zien mee te kunnen.

Budingen-Engsbergen, enkel hooguit een goei 20 km. Maar toch is Joachim er in geslaagd om voor ons een prachtig ritje van 80 km ineen te steken. En de hellingen heeft hij zeker niet ontzien. Met incluis nog eens het Grasbos in Molenstede. Vóór die klim, nog op het vlakke, tracht Kristof (idd, uit het niets terug opgedoken in onze gelederen) met een snedige demarrage de klimmers nog te verrassen. Maar van je gebeuren moet je 't hebben hé. Die andere makker van Terhagen (not me!) rijdt gezwind het gat dicht. Chiel toont hier nog maar eens te meer zijn klimmerstalent.
Het wordt afgezaagd; maar het tempo zat er vandaag weer behoorlijk in. Maar we amuseren ons, en dat is toch 't voornaamste...
Ritverloop;
https://connect.garmin.com/modern/activity/5530186219 

B-ploeg
Altruïsme

20 fietsers voor de B-ploeg. Onze archivaris zal al ver in de archieven moeten gaan zoeken om nog zoveel deelnemers terug te vinden. Een hartelijk welkom aan deze nieuwkomers en, voor zover ik me herinner, ook de eerste dames die meerijden met de club.

Hilaire nam ons mee naar Noduwez. Een heel mooie rit langs rustige wegen, waarbij zelfs een stuk van de GR128, richting Hélécine werd aangedaan.

Lekke banden en omgewaaide bomen haalden het gemiddelde omlaag. En wanneer we met de fiets een talud moesten beklommen aan de omgewaaide boom kwam het altruïsme van sommige medefietsers naar boven en staken ze een helpende hand toe om iedereen boven te krijgen. Je kan je maar beter van je beste kant laten zien als er jeugdige nieuwkomers bij zijn 😊.

In het tweede deel, na Hoegaarden, mocht er geklommen worden. Onze jongste deelnemers gingen hier snel naar boven, wellicht met een gezonde dosis actieve testosteron. En volgens de geruchtenmolen in het peloton gingen sommigen sneller naar boven dan gewoonlijk dankzij ketonenrepen..

Het begin van de nazomer, zorgde voor ideaal terrasweer en met 30 fietsers zal Marc zijn terras nog mogen uitbreiden. Het was een mooie rit van iets meer dan 60 kilometer, bedankt Hilaire.

Zondag 6 september 2020

... En toen waren ze nog met zeven ...
Alweer iemand minder in de rush naar de titel van "Clubkampioen 2020"
Sorry Hilaire, maar het verdict is keihard!
Nog slechts zeven ritten to go dit seizoen.

A-ploeg

Vandaag terug versterking in ons a-peloton. De jongste kornuiten prijzen Rogier (zeg maar "Roger"), ne liejeveneer, nu wonend in Tongeren, aan om bij het a-team zij debuut te maken. Echter, feit is feit, als je nog maar drie maanden met de vlo rijdt moet je al snel ondervinden dat deze uitdaging wat hoog gegrepen is. En zeker voor de rit die Marc ons uitgedokterd heeft. Goed voor zowat een goei 600 hoogtemeters. Toch wel genoeg voor een rit van 80 Km. En vooral met ons wekelijks gemiddelde dat vandaag ook weer tegen de 31 aanleunde. In Bekkevoort neemt deze nieuweling dan ook wijselijk het besluit om samen met maat Pieter-Jan in duo een eigen parcours af te werken. En toen waren ze nog met negen... En natuurlijk terug vollen bak er tegenaan.
Vincent weet dan wel nauwgezet waar hij plat moet rijden. Met wat gesukkel zijn nieuw binnenbandje gestoken. "We zien dat hier wel regelmatig" komt uit de voortuin waar we vertoeven een lieflijke jongedame ons vertellen, "maar gewoonlijk zijn die wel wat rapper weg". Bezorgd als ze is brengt ze ons dan een voetpomp, MET drukmeter. Allé, de jonge mannen weer content met deze charmante verschijning.
Wezemaal zonder de "muur van..." zou ook maar niks zijn. Op die steile kuitenbijter van 22 procent laat Andy weer iedereen zijn achterwiel zien. Maar niet zonder alles uit de kan te moeten persen. Ook aan de Moedermolen in Gelrode nog maar eens die kuitenbijter er ook bij nemen. Boven echter tijd genoeg om te recupereren want Vinc zijnen band heeft het terug begeven. We zijn niet de enige. Op dezelfde plaats nog een groep met hetzelfde probleem. Ikzelf krijg iets later ook nog van 't zelfde deeg een brood; nagel op de weg. En er was niet genoeg plaats om er langs te fietsen. Daar kan zelfs de beste buitenband niet tegenop...
Langs de kaaskorf in Houwaert terug huiswaarts. Onderweg nog wat meenemen, weeral zo'n "hellingske", de Blereberg naar de rode lichten in Tielt-Winge. En wie dacht er daar mee vanaf te zijn kent de rittenmaker niet goed. Richting Ransberg, en idd.; "Hebben we dit jaar nog niet gedaan" oppert Marc. En 't is van da; we kunnen met z'n allen nog eens genieten van de steile klim naar Ransberg kerk. Maar dan is het welletjes geweest. Kwart voor 12 aan 't lokaal, waar blijkbaar rond een uur of 4 uur nog enkele kornuiten aanwezig zijn. Tja, die jonge garde, die weten wat ze willen...

B-ploeg

Ritmaker: Erwin H. - 13 deelnemers - 64 km
Verleden week hebben we met Erwin A. het Hageland verkend, nu was het de beurt aan het Haspengouw.
De rit liep via golvende binnenwegen richting Buvingen waar we net voor de plakkaat halt hielden voor een plasstop. Tot dan toe verliep alles goed, daarna begon het...
Iets verder in Muizen kreeg Luc H. te horen dat zijn wiel scheef stond, even stoppen om dit recht te zetten want er moesten nog wat hoogtemeters overwonnen worden, maar bij het terug vertrekken waren de eersten na een bocht rechts ingeslagen wat zij niet gezien hadden en zij rechtdoor. Guido en Wim zijn hun gaan zoeken en gevonden, daarna konden we terug verder.
Wat later in Rijkel waren er 3 man doorgereden na een helling zonder te wachten, zij rechtdoor terwijl we links moesten. Roepen hielp niet, dan maar wachten maar ze kwamen niet terug. Doorgereden tot aan café "Oud Rijkel" en na een telefoontje hadden ze ons terug gevonden.
In Nieuwerkerken stonden 4 rensters teken te doen aan de kant van de weg dat ze pech hadden en ze moesten nog naar Zonhoven. Eén ervan haar voetplaatje was losgekomen. Een kolfje naar de hand voor onze fietsenmaker Wim die zijn beste kunsten liet zien. Na een klein halfuurtje prutsen kreeg hij alles in orde, de dames waren zo content dat ze Wim wouden kussen. Maar ja, de corona hé,  heeft er anders over beslist. Ook een pluim voor Luc M. die een schroef van zijn voetplaatje heeft uitgeleend. Op de foto hieronder zie je Wim aan het werk.

Toen hebben we maar beslist om de rit in te korten en maar goed ook, aan de kerk in Budingen plots een knalletje: Eddy T. lek achteraan. Toen we zijn band eruithaalden zagen we er een ijzerdraad inzitten die zijn band doorboord had, nog nooit gezien.

Door de rit met 6 km in te korten waren we toch nog om kwart voor 12 terug aan het Bakhuis, ongeveer gelijktijdig met de collega's van de A-ploeg.
Bij het vertrek zei Eddy T. nog: oei, we zijn met 13, dat brengt geen geluk, hij had nog gelijk ook...

Zondag 30 augustus 2020

Ritverslag A groep

Het mirakel van Lutselus.

Chiel, Steven, Ludwig, Marc, Joachim, Lucas en ikzelf kwamen aan de start voor deze vlakke rit richting Lutselus. Lutselus is een gehucht van Diepenbeek, gelegen langs de weg van Diepenbeek naar Genk. Als WTC Budingen er niet af en toe zou langsfietsen, zou het gehucht enkel bekend zijn voor zijn ingestorte kerk, luttele ogenblikken na de laatste kerkgangers de middernachtmis hadden verlaten op kerstavond 2010. Volgens de overlevering een PR-stunt van de plaatselijke patroonheilige.

Na een 5-tal kilometer hadden we in Nieuwerkerken al de laatste helling van de dag al achter de kiezen, zodat de sprinters onder ons deze etappe met stip in hun agenda hadden aangeduid.
Lucas is dan topfavoriet. Lucas is onze eigen Budingse versie van Peter Sagan. Beide de gabarit van een topsprinter, dezelfde roots, dezelfde looks, en geen van beide heeft van klimmen zijn specialiteit gemaakt. De echte Sagan is naast een begenadigd wielrenner ook een echte filmfan. Zo speelt hij regelmatig filmscènes na uit bekende films, zoals Titanic en Grease.

Onderweg passeerden we aan de wekplek van Lucas, hoeveslagerij Mattes in Alken. Waarschijnlijk was dit het dat Lucas inspireerde om Sagan-gewijs een filmscène na te spelen. Alleen had hij voor een horrorfilm gekozen door zich iets te dicht in de buurt van een tractor te begeven. Gelukkig is film niet echt, en werd hij gered door de patroonheilige van Lutselus die op een mirakel meer of minder niet kijkt. Een horrorfilm met happy-end.

Onze stopplaats onderweg was de pop-up fietscafé Cartouche in Krijt. Social-distancing was hier geen probleem gezien het enorme terrein.

De rest van de rit verliep vlekkeloos, dus waren "de jongens" mooi op tijd in het bakhuis voor hun chocomelkske.


Ritverslag B-groep
 
Ritmaker Erwin A., 78km, 13 fietsers.
Erwin zorgde voor een prachtige rit. Het Hageland is zijn geliefd terrein. Dankzij zijn uniek lussenparcours deden we menige toffe heuveltjes aan. De klimmers(.••••) en pseudo klimmers konden hun hart ophalen, een 600 hoogtemeters werden overwonnen.
Vooraleer het laatste heuveltje werd aangevallen, richting Hogen, besloot de Bart een rustpauze in te lassen en gewoon plat te vallen. De pauze duurde iets langer want een defecte band toch nog terug opleggen is niet het beste idee....
De rit werd een paar km ingekort, zodat we onze frisdrank toch nog konden binnenkoppen.
Een nieuwe klassieker: de "Erwin Arnauts klassieker" is geboren.

Zondag 23 augustus 2020

...Derde keer goede keer. Nieuwe seizoensstart...
! En nog steeds met 8 leden in de running voor de titel van "clubkampioen 2020" !

A-team
Dat we tijdens die 2de korte lock-down niet bij de pakken zijn blijven zitten, da's al snel duidelijk.
Als vanouds fietsen we aan een sneltempo de Ossenweg op. Hoe kan het ook anders met al dat nieuw jong geweld in de groep. Het is al direct duidelijk dat de nieuwkomers Pieter-Jan, Jeroen en Vincent niet moeten onderdoen voor de gevestigde waarden.
Tijdens de rit merken we al snel dat het vormpeil van Lucas "Sagan" vandaag toch niet dat is. We hebben hem vooraan nog niet opgemerkt tot hij plotsklaps als een pijl uit een boog een helling op schiet. Tot halverwege waar zijn motor begint te sudderen. Die zien we vandaag (vooraan) niet meer terug. Of toch, die keer dat hij helemaal aan 't einde van de rit, op de strada bianchi van Terhagen plat rijdt. Daar staat em nu, wiel in de lucht en gene volgwagen van Bora te zien. Die ploegleiders van tegenwoordig toch...
De platte banden hebben overigens de rit wel gekleurd vandaag. Ook Chiel en Andy zijn er 't slachtoffer van.
Bestemming Hognoul, natuurlijk nog geen etablissement open. Dan maar naar de benzinepomp aan 't rond punt in Crisnée om onze vochtvoorraad wat op peil te brengen.
Ondertussen rapen we dan ook nog een specimen op van het befaamde, beruchte "dambord". Het is maar voor een drietal kilometers. Maar met de wind op kop worden er toch vanzelfs waaiers gevormd. 
Zoals het hoort, netjes in groep, (nietwaar B-ploeg!?) komen we rond kwart voor twaalf aan het lokaal. Marc heeft er voor gezorgd dat we ons in de zaak volgens de regels in onze A- en B- bubbel kunnen handhaven.

B-team
Borgloon,  65 km, 11 aanwezigen.
Vooreerst wil ik mij verontschuldigen voor de te korte rit. Ik had er niet bij stil gestaan dat het een voorjaarsrit was vandaar de mindere afstand.
Met een mooie groep begonnen we aan het derde deel van ons seizoen. Hopelijk de goede keer.
Een golvend parcours zorgde ervoor dat de klimtalenten zich konden uitleven. Wat opvalt is dat onze "Urbanus Bart" in een uitstekende conditie zit.
Na het laatste heuveltje besloten de gebroeders E en E dat er genoeg getreuzeld was en snelden tegen 45 per uur naar het lokaal; "geweldig". Ons negental bleef rustig zitten en zo konden we aan Bunge kerk nog genieten van de platte band van Erwin A. De herstelling verliep natuurlijk met de nodige vakkundige commentaar. Al bij al waren we nog tijdig in het bakhuis om ook daar weer voor de nodige ambiance te zorgen.


Verslag B ploeg
Hagelandse heuvels, Geert R.

AH-Erlebnis 

De B-ploeg mocht de Hagelandse Heuvels bedwingen met maar liefst 6 geregistreerde beklimmingen en 8 renners aan de start. Het belang van een koers kan men afleiden uit de omkadering en dus was er begeleiding van 1 motard (ook iemand van de Linterseweg).

De rit begon met een beklimming van de Hulsberg en het peloton brak in 2, ondanks dat men zich in de kopgroep gedeisd hield, zo vroeg in de wedstrijd. Wel was duidelijk dat de strijd om de bergprijs gestreden ging worden tussen Erwin A en Erwin H. Het was A die de eerste punten pakte.

Na de hergroepering ging het naar Kersbeek, waar een niet geregistreerde helling bedwongen werd. Eenmaal duidelijk dat er geen punten te rapen vielen, staakten de protagonisten A en H de strijd. Wel nam de nervositeit toe en net voor de Wijndriesstraat besloot Eddy dat het genoeg was geweest. De kopmannen konden strijden om de bergprijs en Eddy spaarde zich voor de volgende etappes. Op H stond geen maat en A verklaarde nadien dat deze helling hem nooit heeft gelegen, jawel ook hier speelt het mentale een rol.

Opnieuw duel in Optielt tussen de debutant bij de B's (H) en A, die steeds opvallender het wiel van de motard opzocht. Desondanks volle buit voor H.

"Anger is my drive" moet A gedacht hebben want op de Chartreuzeberg trok hij alle registers open en waren de punt voor hem, ware het niet dat hij geduwd was door de motard. Normaal zijn dat strafpunten, maar na wat over en weer gepalaver, blijft het bij een waarschuwing.

Nog maar net gedaan met discussiëren en de Steenveldstraat in Linden nodigde uit tot een sprint naar boven. Als embedded coureur bij de B's besloot ik het op te nemen tegen de motard, maar het enigste resultaat was dat ik gene uitslag heb wie voor wie was en al de adem op.

Na de bevoorrading in Lubbeek de laatste officiële helling, de Binkomstraat. A en H bleven strijden en ook nadien op de niet-geregistreerde hellingen bleef het een spektakel om de twee te zien fietsen. Nog een doortocht in Heide Linter waar de lokale held (A) onder luid gejouw zijn supporters mocht begroeten.

Met een stevige rugwind richting finish namen Hilaire en Patrick de groep op sleeptouw met een duidelijk doel voor ogen, arriveren voor de A-ploeg. Ploegleider Luc stelde nog voor om het rustig aan te doen, maar de lokroep van het Bakhuis was te groot. Onze motard was begrensd en H waagde een ultieme ontsnappingspoging, helaas op de meet nog geremonteerd door een jong talent uit Glabbeek. Inderdaad ritwinst voor Eddy Stiers. De hele dag zich gedeisd gehouden en toeslaan daar waar de prijzen te verdelen zijn.

De A-ploeg had ons net geklopt, maar die hadden een vlakke rit en in de walen was gene wind. Na veel napraten was het laatste woord nog aan ritwinnaar Stiers die ons met volgende wijsheid naar huis stuurde: "Motards dat zijn jeanetten..."

Ritverslag zondag 26 juli 2020.

Grez-Doiceau, Marc S.

6 leden van de A groep meldden zich op deze sombere zondagmorgen present voor een rit onder begeleiding van Marc naar het Waals-Brabantse stadje Grez-Doiceau, of in het schoon Vlaams, Graven. Pascal moet voor het vertrek ergens opgevangen hebben dat de rit langs de kazerne van Bevekom zou gaan, want bij het vertrek ontbond hij onmiddellijk zijn duivels en voor we Drieslinter binnenreden zat ik reeds aan mijn maximale hartslag. Zo blij was hij met het vooruitzicht om langs zijn favoriete slaapplaats te mogen passeren. Een echte militair "ligt" op z'n werk. In de toekomst zou iemand hem toch moeten vertellen wanneer de wind pal in het nadeel blaast want hij merkt dat blijkbaar niet.

Onderweg, ergens in de buurt van Outgaarden, begon onze voorzitter plots vreemde geluiden te produceren. Achteraf bleek het zijn fiets te zijn. De kettingproblemen bleken niet onmiddellijk oplosbaar en zijn echtgenote werd opgesomd om hem te komen depanneren. Een van de voordelen van baas te zijn.
Met 5 dan maar verder tegen de wind in beuken op het glooiende parcours, de pauze aan de centre-sportif was dan ook meer dan welkom.
Vanaf hier blies de wind dan in het voordeel, maar wie gedacht had dat dit gemakkelijker zou gaan, kwam bedrogen uit. Een digitale snelheidsmeter langs de kant van de weg trok een droevig gezicht toen we passeerden aan 56 km/u. Gelukkig was Andy er niet bij of we vlogen allemaal op de bon.
92 km op minder dan 3 uur, de nabespreking op het terras duurt tegenwoordig langer dan de rit zelf.

Ritverslag dinsdag 21 juli 2020

A ploeg, bestemming Namen.

Gerry, Joachim, Andy, Steven, ikzelf en een renner van op de Linterseweg waren de 6 deelnemers die aan de start van deze uitdagende rit doorheen de Maasvallei kwamen. De renner van de Linterseweg vond het zelfs niet nodig om een rugzak met proviand voor onderweg te voorzien, wat me toch een monkellachje ontlokte.
Met de noorderwind in de rug op weg naar Namen ging de heenreis zeer vlot, enkel een lekke band van Gerry zorgde voor een klein oponthoud. Voor Namen was er 1 klimmetje om op te warmen, waar Steven en ikzelf onze klimmersbenen al eens testten, de renner van op de Linterseweg was in geen velden te bespeuren. De stad reden we binnen via de ravel om de drukte van Namen te vermijden. Via een gammel bruggetje over de Samber bereikten café Au Palais, een gepaste naam voor op deze nationale feestdag.
Na de stop stond de beklimming van de Citadelle op het programma. Dit deden we via de achterzijde, wegens wegenwerken op de Route Merveilleuse. Steven nam opnieuw het initiatief van aan de voet, dit keer liet Andy echter niet betijen en remonteerde. Zelf kon ik beslag leggen op de derde podiumplaats, de renner van op de Linterseweg heb ik niet meer zien finishen.
Van daaruit verder zuidwaarts afdalen naar de Maasvallei in Dave, over een voetgangersbruggetje de Maas overgestoken en de volgende klim was de Côte de Naninne. Opnieuw reed Andy van de groep weg, Steven volgde op korte afstand en ik zelf volgde op de derde stek. Net voor de top moesten we nog linksaf slaan voor een laatste steil knikje rond de kerk, in de bocht zag ik de renner van op de Linterseweg nog op een ruime achterstand, maar net voor de top kwam hij me toch nog voorbijgesneld. Waarschijnlijk aangehangen aan de spiegel van een voorbijrijdende wagen.
De afdaling ging over gloednieuw asfalt via Maizeret naar de ons allen bekende Samsonvallei, om in Namêche opnieuw de Maas over te steken. De volgende klim ging dwars door de steengroeve in Marche-Les-Dames, daar achtten Gerry en Joachim dat het tijd werd om de niet-klimmers van de groep met hun voetjes op de grond te zetten, dit keer waren zij het die samen met Steven in het zog van Andy de top bereikten.  Opnieuw afdalen naar de vallei om dan van in Sclayn de volgende klim aan te vatten. Daar waren de rollen helemaal omgedraaid en werd het op de top een beklijvende sprint voor eeuwige roem tussen mezelf en de renner van op de Linterseweg. Ik heb niet gewonnen.
Nog een laatste keer afdalen naar de vallei tot net voor Andenne, waar de laatste grote klim begon. Bij Steven waren daar reeds de eerste tekenen van verval waar te nemen, kwatongen beweren dat een renner van op de Linterseweg een deel van zijn proviand heeft geroofd, maar dit verhaal is niet bevestigd. Andy toonde zich nogmaals de beste klimmer, de renner van op de Linterseweg deed het ook niet zo heel slecht, en Joachim snelde in-extremis Gerry en mij nog voorbij naar een podiumplaats.
Bij onze tweede tussenstop op de markt van Hannuit, op het moment dat we even waren afgeleid door het uitzicht op enkele plaatselijke schoonheden,betrapten we de renner van op de Linterseweg nog op verdachte handelingen met een zilverpapiertje, maar we insinueren hier verder niets mee.
Met nog stevige tegenwind ging het in gestrekte draf richting Bakhuis waar de Stella naar  goede gewoonte weer veel te lekker smaakte, en de verbruikte calorieën weer ruimschoots aangevuld werden. De verhalen over de rit werden met de centiliter heroïscher.


Ritverslag zondag 19 juli 2020.

A ploeg, bestemming Westerlo, 90 km.

8 A-renners aan de start op deze mooie zondagochtend voor een rit met bestemming Westerlo.
Bij het opmaken van de kalender is het door de mazen van het net geglipt dat we nog maar pas door deze streek waren gefietst onder begeleiding van Marc S. voor zijn rit naar Zoerle-Parwijs. Maar wegen genoeg naar Westerlo en mits enkele aanpassingen toch een compleet andere rit. Volgens sommigen in het peloton - wiens naam hier niet genoemd wordt, hij is een beetje de Voldemort van WTC Budingen, - maar laten we hem een renner van op de Linterseweg noemen, was het een rit met uitsluitend kasseien en onverharde wegen. Gelukkig had deze renner van op de Linterseweg nogal snel op zijn adem getrapt en verstomden zijn klaagzangen met het gebrek aan lucht vanzelf. Door dit zuurstofgebrek in de hersenen was het de renner van op de Linterseweg zelfs niet eens opgevallen dat we eigenlijk nooit in Westerlo zijn geweest.

Zelf verscheen ik niet geheel fris en monter aan de start maar het vertrek over de Ransberg, via Miskom verder klimmen naar Waanrode, een passage over de Wijndries en van in Bekkevoort opnieuw omhoog naar Schoonderbuken, zorgden voor een stevige ontgifting.

De rit ging verder via Rillaar, Langdorp, Herselt en Varendonk (net niet in Westerlo geweest dus) richting de voorziene stop in Eindhout. De pees werd er echter weer duchtig opgelegd, wat maakte dat het voorzien cafeetje nog lang niet open was toen we er passeerden. Geen nood, in Vlaanderen zijn de cafés nog niet volledig uitgestorven, dus hebben we onze stop maar gehouden in café Ter Scoete in Engsbergen.

Op de terugweg nog een tussensprint op de Heidestraat in Kortenaken waar Andy zijn duivels nog eens ontbond, en zo zaten we voor half 12 weer op de eretribune van het terras van het Bakhuis voor de B ploeg daar de rust kwam verstoren.

19 juli 2020

Met z'n 18 de baan op.
Alweer talrijke opkomst, brengt het jaargemiddelde tot nu op 20.
Nog steeds 8 leden in de running voor de titel van Clubkampioen 2020 !


B-ploeg

Aarschot, 73 km, 10 makkers. Hilaire = GPS van dienst...
Mooie opkomst voor een toffe rit. Hilaire kennende altijd ok. De afwezigen hadden weer ongelijk . Via Stok, waar we Geert S hoopten op te pikken... Maar Linda had hem blijkbaar "bedarrest" gegeven. Langs een rustig golvend parcours bereikten we de markt van Aarschot. Plichtbewust als we zijn besloten we ons te verspreiden over twee terrasjes. Maar Erwin A. bleek nog niet voldoende uitgerust en hij besloot maar een platte band te verzinnen. Tijdens de terugrit genoten we weer van een paar mooie hellingskens. De straffe of overmoedige makkers vlogen er weer in. Gelukkig waren er een paar "verstandige" leden die alles op eigen tempo aanpakten. Door het folieke van onze Heide vriend waren de A's weer eerst op het terras, door hun talent of Stella goesting? ...Maar we waren weer tweedes.
PS: Dinsdag 9 uur vertrek, 115 km. Limburg
Dringende vraag: wil er iemand verslaggever spelen in mijn plaats. Dank !

12 juli 2020


Ideaal fietsweer vandaag, en dus opnieuw een mooie opkomst van 24 renners voor de ritten van de dag ondanks de afwezigheid van enkele vaste waarden.

Voor de A ploeg stond een rit naar Bokrijk op het programma, de B's vertrokken naar Herstappe.

A

Eerst nog een "drive-by" voor de vakantiegangers aan de kerk van Budingen en voor een keer geen verschroeiende start van de A ploeg. De heenrit verliep op een eerder gezapig tempo. De vele kleine wegen en paden met veel korte bochten en draaien en keren waren hier niet vreemd aan. Na de klassieke stop in Trobbiani's Place aan het domein van het openluchtmuseum fietsten we door het Arboretum - een museum voor bomen en struiken volgens professor Reniers - en er was ook een dubbele passage door het water. Het was er druk, dus hebben de ganse doortocht door het domein aan een slakkengangetje afgelegd.


Op de terugweg nog eerst een passage door het natuurgebied Groot Wijven aan de Wijvestraat (ik verzin dit niet)

waarna we dan toch onze PK's aangesproken hebben en in vliegende vaart richting Budingen stoomden. Hierdoor lagen we tegen dat we in Halen kwamen alweer voor op ons schema, en hebben er dan maar een omwegje via Kortenaken aan gebreid.

Daar was dan nog wel de onvoorziene beklimming van de Dennebosstraat richting Hogen waar Steven ons een demonstratie gaf van zijn goede vorm.

Met 97 km op de teller aan toch nog 30 km/h, hadden we de obligate cécémel op ons zonnige terras wel verdiend.

B

Herstappe 84 km 14 vertrekkers, 14 aankomers, 15 man onderweg

Bijna iedereen, Willy T pikten we op in St-Truiden, was op post voor deze toch wel speciale trip, het "wasbord" moest overwonnen worden.

Erwin H. zorgde voor een mooi parcours met de nodige hoogtemeters tot gevolg.

Sommigen hadden er 550, ik zelf kwam niet verder dan 330. Een specialist ter zake denkt dat de plaatsing van de gps soms een vertekend beeld kan geven.

De meesten weten dat je best op eigen tempo die klus klaart, enkelen lieten zich verleiden om het tempo van de sterkere te volgen, met het gekende resultaat : een serieuze terugval op dit lange golvend stuk.

Eddy S. toont wel meer en meer dat zijn conditie in stijgende lijn gaat en dat hij nog adem overheeft om "het uit te leggen" goe bezig makker.

Na een rustpauze met een drankje en koekje aan de kant van de weg - drinken die Walen nu echt niet - konden we de terugweg aanvatten. Aan een gezapig tempo bereikten we ons lokaal, waar de A s ons te snel afwaren en de zon opeisten.

Nog een bemerking:laten we aub de verkeersregels volgen,geen onnodige risico s nemen om zichzelf en de anderen niet in gevaar te brengen.

Addendum :

Na het bekijken van de beelden moeten we onze loftrompet tegenover Eddy S gedeeltelijk intrekken. Het blijkt namelijk dat hij op het wasbord gebruik gemaakt heeft van een verboden hulpmiddel.
De pech van Erik H moeten wij ook vermelden. Net op het wasbord kreeg hij schakelproblemen en kon daardoor zijn kansen niet verdedigen.
Willy T weet hoe moeilijk zoiets is, want hij heeft door dezelfde problemen ooit de citadel in Namen moeten bedwingen met de grote molen....

Tot slot konden we ook nog genieten van een prachtige kudde schapen, en het mooiste schaap liep duidelijk achteraan.


Zondag 5 juli 2020

A-Team
Acht uur. Dark skies over Bunge. Gelukkig blijft het daarbij en houden we het deze voormiddag, op een beetje gemiezer na, toch droog.
Pechvogel van de dag is onze rittenmaker. Marc dient bij het vertrek al direct een ander binnenbandje te steken. De beklimming van de "Holle straat" naar Hogen zorgt al meteen voor een afscheiding in de achterste gelederen van het peloton. Maar de laatste zullen de eerste zijn, nietwaar!? Bij zestigers moet de motor duidelijk al wat langer opwarmen... 
Zoerle-parwijs is het dorp in de Kempen, maar daarom toch geen vlakke rit. Marc heeft nochtans de hellingen niet echt uitgezocht. Veelal fietsen we over vlakke rechte stukken waardoor het tempo er weer behoorlijk in zit. 

In "de kruk" in Zoerle hebben we het genoegen te mogen genieten van een "zondagvoormiddagpint" van de zaak.
"Da's hie de gewoejnte" zegt de vriendelijke waardin op haar sappige Kempisch dialect. En dat heeft daar precies wel succes, want er zit al redelijk wat volk aan de bokken. Met twee consumpties in onze body dan verder richting Aarschot. 

Daar heeft Marc dan nog enkele kuitenbijters voor ons uit de mouw getoverd. En via Rillaar en Bekkevoort, over de Ransberg, terug naar Bunge. Vanzelfsprekend met tussendoor nog maar eens de gebruikelijke testcases om mekaar de das proberen om te doen.
In ons lokaal traktatie van de jarige Erwin H., met nog net geen nieuwe "veujdeuj". Enne... Ook van onze ancien Pascal die na vele jaren afwezigheid weer onze rangen komt vervoegen. Welcome back Pascal, hopelijk terug voor vele
jaren.
   

B-Team
Bokrijk, 80 km, 12 aanwezigen
Ondanks de wind, bewolking en kans op een buitje was er weer een mooie opkomst. Dank en proficiat makkers!
In Grazen richting Rummen werden wel al snel opgeschrikt door een valpartij van Dirk. Wat er juist gebeurde, week Dirk uit of sprong het verkeersbord vooruit? Wij weten het niet maar de valpartij was alleszinds spectaculair. Iedereen vreesde voor een gehavende Dirk, maar na een vloek en een kort oponthoud kon de stoere, stevige makker weer op pad. Alleen zijn duim bleek gehavend maar volgens vriend Patrick is die niet noodzakelijk....
Na een verder probleemloze rit konden we in Bokrijk door het water fietsen. De gids van dienst was daar even het noorden kwijt. Hij wou blijkbaar de parking verkennen.... De stop net buiten het domein stoorde misschien wel de mensen die rustig wilden genieten van hun zondagse koffie, maar Bungen kent men toch niet....
Langs het kanaal konden we even tegen de wind vechten. Een miezerige regen deed ons de rit even inkorten. Achteraf gezien maar goe ook aangezien de traktaties die we moesten (?) verwerken. Dank Erwin H en dank gastrenner Pascale.

Zondag 28 juni 2020

A-Team

Praaachtig, prachtig, zou Peers van 't Peintje zeggen...
Biez, het is een bestemming waarvan velen langs geen kanten zullen weten waar het te doen is. Diegene die er verleden jaar bij waren, en ook de voormiddagtrippers van vandaag nu wel. En we zullen het ons herinneren als die mini Paris-Roubaix van Joachim met een degelijke geut kasseien en daarbij nog wa bergop en bergaf. En ook nog; ne keer naar een coté waar we met de club niet zo dikwijls vertoeven.
Als naar gewoonte weeral van 't begin behoorlijk de beuk er in. Dus dezelfde situatie als de voorgaande weken. Iedereen kan het tempo aan, so what's the problem...

Dat tempo mildert vanzelf wel als we aan de kasseien van Biez komen. 

Toch wel een specialleke feitelijk, dat dorpje boven op de heuvel. Nog wat onverharde weg er bij moet ook nog wel kunnen. 

Richting Incourt schuilen voor een schraal "beiske". Maar t was toen toch stilaan de moment voor onze banaan op te peuzelen. "Whola" zegt Joachim, "maar de stop is pas 7 km verder gepland".
Hij heeft in incourt een dolomietenweggeske gevonden dat ons naar de parking van den Delhaize breng, waar we dan toch nog wat energie opdoen om met de wind in de rug via Jodoigne terug richting Bunge te snellen. En t ging vooruit... Aan de stop 27 gemiddeld, terwijl er aan t lokaal toch terug 29,5 op de teller staat. 

Aan een kruispunt in Helecine verlenen de b-collega's ons dan nog voorrang van links.
"Niet aansluiten" hoor ik nog iemand roepen. Maar da's dan niet naar de mening van Erwin H. Die geniet er merkelijk van om nog eens mee in het zog van zijn voormalige a-collega's te pedalleren. Tussen Ezemaal en de rode lichten in Orsmaal trekken we nog eens al de registers open. 't Heeft ons weeral deugd gedaan aan ons schamel hartje.
Marc de patron heeft voor ons het lokaaltje vrij gemaakt om ons te behoeden van de opkomende wolken. Maar de b's vestigen zich liever buiten op het terras, waar dan iets later bij het nodige vocht de volgende verbroedering van de dag plaats vind...

B-Team
Hannuit, 11 vertrekkers, 81 km...

Onder een bijwijlen dreigend wolkendek begonnen we, zoals altijd, goe gezind aan onze uitstap. Vandaag mochten we ook Dirk weer begroeten en hij liet al direct blijken dat zijn conditie goe zat. Proficiat!
Vandaag werd het een rit met soms toch een pittig hellingske. Maar niemand kwam in de problemen. In de buurt van Helecine kwam de A groep ons voorbij gestoven en kon Erwin H. , duidelijk veel te sterk voor ons B niveau, zijn kunnen nog eens tonen en mee rijden met de collega's.
Gelukkig bleef de regen achterwege en konden we op het terras van ons lokaal weer gezond en wel afsluiten met de nodige "zever". 

Zondag 21 juni 2020

Een unicum vandaag! In totaal voor beide teams 24 deelnemers. Lang geleden dat we dat nog mochten noteren.
Hartelijk wederzien aan onze verloren zoon, Eric Hoebrechts. Jawel, broer van...
Na vele jaren afwezigheid vervoegt hij terug onze rangen.
Hopelijk mag hij nog veel plezier beleven met onze WTC Budingen.

A-team

Zweterig zwierven zij zig zag naar Zichem...
Kristof heeft voor vandaag een specialleke ineen gestoken. Al het mooie dat we hier in het Hageland tussen Bunge en Zichem tegen komen is er in terug te vinden.
De heenweg vooral vlak en meestal wegen waar we het tempo er goed kunnen in houden. Het gemiddelde bij de tussenstop liegt er niet om; 31 km per uur.
Overigens goed geregeld van onze rittenmaker van dienst. Keurig om kwart voor 10 op het terras op de markt in Zichem. De waard aldaar, netjes volgens de afspraak, ook reeds present. Van goede voorbereiding gesproken!
Niettegenstaande de terugtocht met de wind op de snuit, wat meer hellingskes (waar we ons dan ook behoorlijk op uitleven), slagen we er toch in om met hetzelfde gemiddelde aan ons lokaal toe te komen. 

En inderdaad, we hebben hem gespot, de Witte...
Ja, die van Zichem natuurlijk, want die van Bunge is weer met het B-team op stap...

B-team
Hasselt-Herckenrode, 80 km, 14 fietsmakkers. Rit van Erwin H.
Met een prachtig fietsweer vertrok onze altijd maar groeiende groep voor een rustige, mooie uitstap naar de abdij van Herckenrode.
Wij mochten een nieuw lid begroeten, zijnde de broer van Erwin H. Wij waren ook verheugd om Willy T. terug te zien. Het was een grote geruststelling dat Willy, op elk vlak, nog steeds zorgt voor goede raad en zijn streken ook niet verleerd is.
Gelukkig werden we gespaard van pech of andere ongemakken.
Een klein vraagje: willen we in de toekomst iets meer in groep rijden? Beter en sneller aansluiten, niet te snel rijden en aub geen sprint naar ons lokaal.... de bokken wachten wel.
Zondag iedereen weer op post voor een nieuwe, gezellige, tocht.

Zondag 14 juni 2020

Eerste rit na de heropstart, en al meteen de beuk er in.
Oteppe en terug aan 29,2 da's voor amateurs toch nog niet zo slecht gefietst zou 'k zo zeggen. 
Vandaag aan de inschrijvingstafel twee nieuwe collega's, beiden a-lotgenoten.
Nu ja, "nieuw"...  Lucas "Sagan" heeft zijn kunsten al enkele keren komen tonen in de club. Zij het telkens van korte duur...
En dan is er nog Chiel zijn aanwerving; Steven. Die heeft precies ook wel 't een en 't ander in zijn mars! In een lang verleden nog koers gereden. Kent dus wel het klappen van de zweep.
Vandaag dus klassieker van Andy op het programma. Blijft een prachtige rit, zelfs na de 'k weet niet hoeveelste keer.
De vijver in Oteppe als tussenstop kunnen we voor de moment nog op onze buik schrijven. Maar iets verder brengt de Spar ons soelaas. 

A-team

De dorstigen gelaafd, en dan weer vollen bak, windaf, richting Bunge.Als we de grote weg op den Ossenweg rechts op draaien wil een half peleton zich nog bewijzen door er op het vals plat naar 't kerkske toe een laatste sprint uit te persen. Moet kunnen natuurlijk. Maar spijtig genoeg schieten er daar wel enkelen uit de pedaal zodat een valpartij onvermijdelijk is. Grootste slachtoffer wordt Steven. Wel redelijk wat materiaalschade, maar op eerste zicht aan zijn body enkel wat schaafwonden. Hopelijk valt het voor hem allemaal nog wel mee.
Op het terras van ons lokaal brengt onze Corona-regelaar Marc na lange tijd terug de welverdiende dorstlessers. 
Goed dat we dan toch al weer zo ver zijn. En hopelijk de heropstart van nog een tof en safe WTC-seizoen.

Ritverloop...   https://connect.garmin.com/modern/activity/5087714379 

B-team
Herselt, 84 km, 11 aanwezige fietsvrienden, ritmaker van dienst Hilaire.
Eindelijk konden we weer in groep op pad, zalig!
De langslapers zullen het gehoord hebben als onze sfeermakers langskwamen, voor ons een mooi herkenbaar geluid(lawaai). De automobilisten zullen ook eens gevloekt hebben door het oponthoud van "slenterende" wielertoeristen.
Aan ons eigen tempo reden we langs rustige wegen richting Herselt om onze eerste stop te hebben. Eddy vond de koffie van een slecht merk, want hij besloot een volle tas zomaar om te kappen op het terras.
Het tweede deel ging iets meer bergop, maar dan is er ook bergaf...
Na zo een lange gedwongen rust vonden we toch makkelijk het terras van ons lokaal terug waar we eindelijk ook konden genieten van elkaars gezever. 
Tot slot willen we de echtgenote van Ludo een spoedig herstel toewensen na een nieroperatie.

Zondag 8 maart 2020

A-team
Acht graden, droog, mooi zonnetje aan de hemel... Buiten die dekselse wind dus ideaal voorjaarsweertje. Ook te merken aan het ledenaantal bij de B-ploeg. Maar waar blijven de A-boys??? Oké, een paar "Geerten" die bij onze ietwat tragere b-collega's nog wat ritme willen opdoen. En dan nog een Geert (B.), Chiel en Gerry die vandaag belet zijn. Dat is toch een kwintet dat normaal aan de a-tochten deelneemt. Komt dus wel allemaal goed... Nog even geduld!

Vandaag rit van Paco. Dus al naar zijn goede gewoonte; degelijk voorbereid...
We zijn al maar met z'n vijven, en als er dan regelmatig nog iemand enkele aflossingen zijn g.t in de haag steekt door zich achteraan in de "zetel" te placeren, dan zit je al vlug terug in de "pole-position". Maar dat heeft zo ook zijn voordelen; zo kunnen we Marc, "the terminater", tussendoor al eens wat intomen. Want die verkeert momenteel toch wel in bloedvorm. Dat het maar vlug wat droger wordt, dat em in de week terug in 't veld kan gaan werken... Ook Andy is trouwens goed op dreef deze maartse zondagen. Maar hoe dan ook, diegenen met het vormpeil nog in wintermodus sluiten telkens netjes terug aan bij het "peloton". 
Om half 12 aan het lokaal. Tien minuten later ook de B-ploeg. En dan verklaart Hilaire zijn discussiepanel weer voor geopend. En de foor kan beginnen... Olééj...

B-team
Libertange, 60 km, 14, men zegge en schrijve; "veertien", makkers...
Reisleider is Hilaire. Dan weten we dat ons een onbekende maar mooie rit te wachten staat!
Zonder regen, maar met de verdomde wind, genoten we van een mooie rit. Stilaan valt alles in zijn plooi. De fietscollega's die moeten werken voor de oudere garde hun pensioen, steken een tandje bij en alles komt in orde.
Een goede raad aan onze A-vrienden; doorgaan voor een goede sfeer, want wij kunnen niet iedereen zo maar opvangen.
WTC Budingen; het ziet er goed uit...


Zondag 1 maart 2020

https://connect.garmin.com/modern/activity/4606940987#.Xl1Hsi4GMXw.email

A-ploeg
Eerste rit, en al direct de beuk erin...
Op de "Hespseberg" richting Landen, met de wind vol op de snuit, gooit Andy al een been in het hoenderhok. Wie wil, en kan, er achteraan. Dan is zijn schoonbroer Andreas al teruggedraaid, back to Bunge. De voorbije dagen naar zijn doen wat veel kilometers gemaald, wat hij hier dan moet bekopen. En toen waren ze nog met vijf!
Marc heeft terecht grotendeels voor de grotere wegen gekozen. Maar die situeren zich daar aan de kanten van Hannuit meestal in volle veld; wij zijn dus de speelbal van wind, gelukkig zonder regen. Dan waren we pas ECHTE flandriens geweest, aldus de mening van Chiel.
We fietsen rond het Waalse stadje, op naar onze bestemming Thisnes. Marc belooft ons voor de terugweg volledig windachter! Maar over de kuitenbijter die hij in Pellaines nog ingelast heeft, rept hij geen woord. Overigens dat hellingske waar Geert B., Joachim en ikzelf geen beste herinneringen aan hebben. Toen in de omgekeerde richting... Andy en Marc testen mekaar daar nog maar eens. Die hebben in de winter precies niet op hun lauweren gerust! Chiel iets daarachter, en Joachim en ik zelf; onze pulp is daar stilaan "sur le station" aan 't geraken... 
Iets na half 12 serveert onze staminéehouder (verlost van zijn pré-Corona virus van enkele weken geleden) ons van ne goeie Cola en nog wat meer...
Merci voor de rit Marc! 't Was eens iets anders.
We hebben er van ge(n)(zw)oten...

B-ploeg
Alken, 59 km, 9 aanwezigen
Eindelijk strooit de regen geen roet in ons "fietseten"! Nu moesten we alleen de wind overwinnen.
Om de eventuele modder te vermijden reden we meestal over de grotere wegen. Met regelmatig zon en, dank zij de sfeermakers die weer actief waren, genoten we van een rustig maar soms toch pittig ritje.
Ter info; iedereen is welkom in ons groepje. Zelfs de bompa's met hulpmiddelen...
Op naar een mooi, gezellig en veilig nieuw seizoen...

https://wtc-budingen.webnode.be/
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin