Ritverslagen 2019

Ritverslag B-Team, zondag 20 oktober

Schulen, 45 km, 7 B'ers en 2 A-mannen
Een twijfelend weer hield opnieuw een aantal fietsers thuis.
Onder lichte regen besloten we toch maar te starten. Dank zij de traditionele sfeermakers konden we onze kilometers afmalen.
Na een ingekorte rit hebben we in ons lokaal het poetswerk van Diane weer deels verknoeid.
Tussen pot en pint, en dank zij de fantasie van sommigen, werd het opnieuw een gezellige voormiddag.

Ritverslag B-Team, zondag 13 oktober 

Alken, 60 km, 7 B-leden
Het regenweer leek opnieuw weer spelbreker te worden. Maar gelukkig hadden 7 B'ers toch volle goesting om te fietsen.
De eindeseizoensrit ging naar Alken langs een gedeeltelijk gewijzigd parcours waardoor sommigen (nog in vakantiestemming ?) moeite hadden met de "links-rechts"-aanwijzigingen.
Geen problemen onderweg, zodat we (met vuile fietsen) tijdig in het lokaal waren.
Nog speciale dank aan Diane (de volgende weken kan zij niet aanwezig zijn) voor de fijne ontvangst gedurende het ganse seizoen...

Ritverslag B-Team, zondag 29 september

Runkelen, 5 moedigen, of "gekken" (schrappen wat niet past)...
Ondanks een dreigend wolkendek en wind(je) besloten we toch maar te starten.
Spijtig genoeg kregen we al snel een regenbui te verwerken en esloten we maar terug te keren;
Nog een speciale dank aan Diane voor de moeite en de koffiekoeken!

Ritverslag A-Team, zondag 22 september

De herfst is in het land! Toch nog prachtig fietsweer. De mouwstukskes vliegen dan ook na de eerste bocht al uit.
Geert P. trakteert ons weer op een gezellige rit de Walen in. Bestemming Hannuit. Of tenminste toch op drie kilometer daarvandaan. Maar dat keurt de parcourscommissie ook nog wel goed, nietwaar? En 't is toch weer zijnen achterste band die het laat afweten zeker! En dan zijn we nog maar een 10 kilometer ver. Niks te merken aan den buitenband? Op 't 1ste zicht niet. Maar met een paar grote Jupilers achter de kiezen, op 't terras van ons lokaal, merkt Marc een serieuze blaas op Geert zijnen band. Amaai, daar nog mee thuis geraakt !
Den enen Erwin is den andere niet!? Geswitcht van ploeg, die van de Hei naar de A's, die van de Leenhaag naar de B's (weliswaar met de MTB op trek…) Hebben we gemerkt in de bergop,... en in de bergaf... En Chiel is nog goed op tijd voor de babyborrel voor dochter Nina...; om kwart na twaalf zitten we op de eerste rij van Terhagen Kermis na te genieten. MET traktatie van onze patron, die op de whatsapp van de club deze nacht nog heeft laten weten dat bij de inschrijving van de rit zijn etablissement niet capabel zal zijn om ons binnen te ontvangen. Moet kunnen! 't Is ook alle weken geen kermis in Terhagen!

Ritverslagen zondag 8 september

A-Team
De herst is in aantocht! Gedaan met de ochtenden waar we gezwind met de korte mouwtjes de straat op konden. Deze morgen 10 graden...
Maar we hebben het rap warm! De rit start weeral aan een hels tempo, zoals we het gewoon zijn. Dus goed de gaas open... Na een 20 km, pech voor mezelf! Zadelbreuk. Maar 't spel hangt nog wat aaneen, dus maar verder met die brokken onder mijn poep! Mits enige voorzichtigheid op de oneffen wegen komt dat wel in de sjacosj!
Bergop alles OK, maar bergaf is er altijd dezelfde die zich wil manifesteren, "omdat hij het graag doet"... Akkoord, het was daar beneden voor ons wel "voorrang van rechts", maar 't scheelde geen haar of die voorrang had Erwin op zijnen buik kunnen schrijven; in de kliniek! Toch in de afdalingen soms graag iets voorzichtiger te werk gaan please...
"Al dan niet onderweg stoppen om iets gaan te drinken" is halverwege de hamvraag. Blijkbaar niet nodig; beter van de kas twee consumaties in ons lokaal...
We naderen Bunge, echer nog wat vroeg om aan 't Bakhuis te arriveren. (Dan zijn we tegen twaalf uur zat...) Dus dan nog maar een ommetje langs Wange... Zo komen we toch om 20 na 11 aan, met 79 km in de benen. Nog wat nakeuvelen over de MTB cross van Bunge Kermis op verleden maandag. Raar maar waar; al de momenteel aanwezige A's hebben daar deelgenomen. Toch sportief groepke dat we hebben; tof!

B-Team
Hoegaarden, 65 km, 9 starters.
Van bij de start bleek het een "rare" rit te zullen worden. Hilaire vergat al zijn attributen bij ons vertrek, of wou hij de gastvrouw nog even onder vier ogen zien?! Na een paar honderd meter vergat diezelfde makker dat er versmallingen zijn op de fietsroute. Gevolg; kleine valpartij! Terug tot bij onze Wim, dank hiervoor, voor een kleine herstelling (pech voor de rest; Lieve liet haar niet zien in hare baby-doll)...
Eindelijk vertrokken had Eddy echt pech! Uitgegleden op één van de houten brugjes richting Zoutleeuw moest hij bloedend de rit staken. Gelukkig kon hij achteraf met een biertje (Jupiler?) toch mee komen napraten.
De rit zelf dan. Veelal rustige veldwegen, licht hellend, soms onverhard, soms kasseiën, maar... (sorry), wij genieten dan van het geknor van sommige makkers.
Met een echte pint werd deze bewogen, maar al bij al gezellige fietstocht weer afgesloten. 

Ritverslagen zondag 1 september, BUNGE KERMIS...

A-Team
Paco heeft in zijn schuif een droge en een natte rit naar Zichem steken. De droge hebben we een paar jaren geleden gefietst, dan vandaag maar de natte rit. Niettegenstaande het eigenlijk wel heerlijke fietsweertje. "Natte rit", dat wil zeggen; niet te veel kleine wegen en zonder al te veel draaien en keren. We merken het aan ons gemiddelde; we malen de 80 km af tegen om en bij de 31 km per uur. Welle zijn goed bezig zou 'k zo zeggen...

B-Team
Haspengouw (Hageland), 7 starters, 65 km
Vertrek om 8.30 uur, een mooie, frisse morgen. Erwin wou ons laten genieten van zijn "beruchte" 8-rit. Nooit ver weg, maar mooi afwisselend parcours. Licht heuvelachtig, een paar kuitenbijters, maar echt rustig en mooi.
Een spijtig minpunt, de plaatselijke snoeidienst in de buurt van Hoeleden, die afspraak had den Erwin toch moeten maken. Anderzijds had hij wel gezorgd voor een knappe seingeefster om ons te wijzen op een gevaarlijk obstakel. Weer kon Erwin zijn rit niet afmaken. Niet door "buurman", maar makker Guido kreeg een niet te herstellen bandbreuk.
Toch proficiat voor de rit (een binnenland?), en alle B's weer tevreden...

Ritverslagen zondag 25 augustus

A-Team
Chiel moet zich reppen om op tijd op de afspraak te zijn; halverwege in de afdaling van den Hulsberg komt hij tot de vaststelling dat em zijn zonnebril niet aan heeft, EN zijn valhelm niet op! Van ne verstrooide professor gesproken... Of was het omdat schoonpa er deze keer niet bij is...
Een keer iets anders, vandaag geen regen voor Marc zijn geplande rit.
Overigens mooie trip over de gezapig glooiende wegen van onze Walenvrienden richting Waver en omstreken... De goede asfaltwegen zijn aan die kanten niet zo gemakkellijk te vinden. Toch is onze parcoursbouwer er wel in geslaagd om ons enkele goede exemplaren voor te schotelen. En, ... Voor mezelf onder de baan een deel mooie nieuwigheden! Aan het sportcomplex tussen Gistoux en Chaumont de kantine opgezocht. "Ouvert a neuf heure trent" hadden ze Marc bij zijn verkenning beloofd. En inderdaad, op het terras kunnen we genieten van een deugddoend blikske frisdrank. Want de temperatuur loopt ondertussen weer op tot zo'n 25 graden.
Bij het eerstvolgende serieuze hellingske heeft Paco precies toch wat last van de 175 km die hij gisteren afgemaald heeft...  Verder een traject met allemaal rechte, meestal goedlopende wegen waar we ons full speed op kunnen geven. Ons gemiddelde van 30 km/uur liegt er niet om. Doch, naar het einde toe acht onze gids van de dag het toch nog nodig om her en der rond Hakendover nog wat hellingskes in te lassen te. Kwestie van de hoogtemeters hoog genoeg te brengen zeker he. En,... niet te vroeg aan het lokaal te zijn.
Op het terras zitten we om half twaalf gezellig nog wat na te kaarten. Dan komen de B's er aangestormd; gedaan met de rust !

B-Team
Herselt, 85 km, 10 makkers...
Mooie, frisse morgen om te fietsen. Spijtig dat september er weer aankomt.
Onze toffe vriendengroep begon weer aan een mooie rit over volledig platte wegen.
Geen noemenswaardige info over de rit, gewoon genieten !

Ritverslagen donderdag 15 augustus, Maria Hemelvaartsdag

A-Team
De weersvoorspellingen voor vandaag zijn niet al te rooskleurig. Maar voor een halve dag kunnen we het er wel op wagen...
Via de spoorweg fietsen we dwars door het (op deze moment toch) rustige hart van Tienen. Daarna kilometers over nieuw aangelegde betonstroken op veldweggeskes tussen Westgrijpen (andere kant van Tienen) en Roosbeek. Voor onze clubtripkes dus grotendeels nog onontgonnen terrein. Kleine smet op deze gezellige tocht richting Leuven; tuimeling van Chiel die zich mispakt in een stukje losliggend asfalt waar wegenwerken bezig zijn. Niks ergs. Maar toch niet prettig voor onze kersverse papa !
Op goed voorstel van Andy stoppen we na 44 km via de achteringang aan de E40 parking in Heverlee. Zjust op tijd om Gerry zijn platten band te herstellen. Stopt daar aan de naftpomp nen dikke Audi met engelse nummerplaat. Wie stapt daar uit? Niemand minder dan Simon Mignolet himself! Hij doet precies of hij ons, BWT's (Bekende WielerToeristen), niet herkent! Maar geen erg hoor, we waren toch niet in the mood om met dit opgekomen druilerige weer handtekeningen uit te delen. Nochtans terug droog als we daar vertrekken. Al maar sjans, want we krijgen daar in het Heverleebos toch wel wat onverharde stroken voor de wielen geschoven.
De prachtige Abdij van Park; het jogtraject van Chiel tijdens zijn studententijd, ligt er rustig en verlaten bij. Op de terugweg in Boutersem gebeurd dan wat eigenijk niet zou mogen gebeuren... Op enkele kilometers is het peleton, de kopgroep dus, in drie gesplitst!
Eerste mistake, niet gewacht op Erwin H. die op een helling een stuk achter is. Wij linksaf, Erwin rechtdoor, en na wat researchwerk niet meer gezien (tenzij aan de eindhalte). Mijn fout! Sorry Erwin!
Tweede mistake; door dit voorval fiets ik een heel stuk terug om de verloren zoon (tevergeefs) gaan te zoeken. De twee voorrijders hebben daarbij aan het eerstvolgende kruispunt van ons normale traject niet gewacht. De overblijvers daar links, parcours gevolgd. Zelle, ik weet niet waar naartoe... Dus ons clubke van 6 verdeeld over drie groepkes. En toch; bij de Chalet in Drieslinter, de afgesproken stopplaats van deze rit, netjes terug allen tesamen! Efkes uitgepraat, en opgelost is die zaak. Niks aan de hand. Zo hoort het ook onder kameraden, niet?
We klinken nog op de geboorte van Marc zijn kersverse kleinzoon Luca. Veel geluk Marc met uw nieuwe carrière als Bompa, Opa, Vake, of wat dan ook. De fiets-opvolging in de familie is al verzekerd... Parcours;
https://connect.garmin.com/modern/activity/3953667199

B-Team
Dagtrip Namen, 6 (+ 1) deelnemers, 125 km. 
Ondanks de mindere weersvoorspellingen waren er toch 6 dapperen bereid om de trip aan te vatten. Ludo ging deel van de rit mee, als morele steun. Geert Reniers had voor een mooi parcours gezorgd, zonder fout te rijden (de ene Reniers is de andere niet...).
We vertrokken vol goeie moed richting Orp, maar moesten al snel een eerste regen en wind bui verwerken en dat in open veld, tof. In Orp namen we de Ravel om in het zonnige Namen aan te komen. Na de klim van de citadel besloot Wim dan maar plat te vallen. Gelukkig zaten we tijdens de volgende plensbui binnen in café de la gare. Dank u Erwin om bewaker van de fietsen te willen zijn. Het ergste moest nog komen, de klim uit Namen: een 800 meter bergop met stijgingspercentage tot 18%.Voor ons arm 'B-tjes' een martelgang. Zonder verder ongelukken of regen genoten we bij Juliaan van een, paar, pintjes. 
Nogmaals dank aan de aanwezigen en proficiat voor Geert.

Ritverslagen zondag 11 augustus

A-Team
Bestemming Eindhout, dorp in de Kempen. Vlakke rit. Jawadde! Dan wel zonder de foliekes van de rittenmaker van de dag, Andy, gerekend. De eerste 25 km zijn allesbehalve vlak. Tot spijt van wie het benijdt, nietwaar Erwin H. Maar de rest van ons sextet heeft er met dit stralend weertje wel degelijk pret in. Via enkele kuitenbijters rond Glabbeek, Meensel en Schoonderbuken komen we dan toch terecht in de Kempische laagvlakte.
In "Endert", zoals ze daar zeggen, hebben de uitbaters van "Bei Lambert" zich toch gedeeltelijk gehouden aan de afspraak met Andy om een kwartiertje vroeger te openen. Normaal pas om 10 uur. Tien minuten daarvoor zijn we echter al op 't appel. De patrons arriveren dan ook juist.
De terugrit hebben we ook weer het nodige obstakel te overwinnen. Deze keer de wind die sterk in het nadeel blaast. Maar om half 12 zitten we, moe maar voldaan, in 't lokaal toch weer onze Cécémel (...) te consumeren. 91 km op de teller, gemiddeld 29 km/uur. Dan nog efkes rustig, tot de B's arriveren...
https://connect.garmin.com/modern/activity/3938538026

B-Team
Aarschot, 75 km, 9 liefhebbers.
Mooi fietsweer, mooi parcours. Hilaire zorgde voor een zeer gevarieerde uitsap. Proficiat!
Alles zat er in, kasseiën, onverhard, zelf asfalt, bergop..., en gelukkig ook bergAF!
In Arschot konden we genieten van een drankje en toebehoren.
Tijdens de terugweg besloot on nieuw lid, den Eddy, om twee rustpauzes in te bouwen... (2 x platten band)
Sfeer is er in overvloed zijdens onze ritten, met dank aan Wim, Eddy en Hilaire.
De collega's van de A-ploeg mogen ons dankbaar zijn, zo is er in ons lokaal ook direkt sfeer na onze aankomst...

Ritverslagen zondag 4 augustus 

A-Team
Balen is Olmen niet, maar Olmen is Balen wel !?      Ah ja, fusiegemeente, snappie !?
We zijn dan ook niet in het centrum van Balen geraakt, maar wel in deelgemeente Olmen. Een rit van 100 km is eigenlijk wat te veel voor een voormiddag als we, zoals vandaag, om 8 uur vertrekken. Maar geen probleem. We kennen de weg daar in de contreiën waar mijn roots ligt, wel goed genoeg om er een 10 km van af te pitsen. 
Het onthaal aan het clublokaal is vanmorgen iets anders dan normaal, nl. op het terras aldaar. Ontvangstcomitée Hilaire weet ons te vertellen dat Diane gisterenavond in zijn oor geblazen heeft dat het vanwege het nachtgebraak van sommige klanten wat haar wel wat opgehouden heeft, en door afwezigheid van de patrons, deze morgen zonder koffie zal zijn. Maar ze maakt dat op de noen meer dan goed met een traktatie op taart en koeken. Bedankt Diane!
Vandaag voor de a's dus een vlakke rit. Met uitzondering van die 4 hellingen in de eerste 15 km. (Erwin H. heeft ze nauwkeurig geteld!)
De Kempen zijn eigenlijk toch wel een prachtig fietsparadijs. Dat wisten we al, maar vandaag nog maar eens de bevestiging. En dan nog met zo'n ideaal fietsweertje, wat moet ne mens nog meer hebben op ne zondagvoormiddag! Ik weet het! De traktatie van Chiel voor de geboorte van zijn jonge spruit Nina. Proficiat man! En veel geluk met deze nieuwe uitdaging in jullie leven; de opvoeding van deze prille telg!
Parcours van de dag;
https://connect.garmin.com/modern/activity/3916633112

B-Team
Leuven, 78 km, 6 deelnemers.
Dankzij een prachtig fietsweer genoten we van een zeer gevarieerd parcours. Al snel wisten we dat de rit een heuvelachtig karakter ging kennen. Dank zij de voorbije droge dagen konden we ook genieten van een aantal onverharde paadjes in volle natuur. De kasseien moesten we er ook bijnemen, maar het "mietje" van de groep maakte soms liever een omweg! Waarschijnlijk bang om zijn haarsnit in de war te brengen...
Op de terugweg besloten 4 kerels om het parcours te verlaten om tijdig aan Diane haar taart te zitten. Patrick en ik zelf, kampioenen onder elkaar, besloten dan maar om de rit echt uit te rijden. Al bij al een mooie, gezellige fietsvoormiddag afgesloten met een paar traktaties. Dank hiervoor en zeker ne dikke proficiat voor de kersverse papa.


Ritverslag B-team, zondag 21 juli

Bestemming Herckenrode, 87 km, 11 starters. Een aantal A makkers kwamen onze groep vervoegen. Via Halen, Herk de stad en Lummen reden we langs het kanaal richting Stockrooi om langs een aantal grindwegen uiteindelijk in de prachtige abdij terecht te komen. Omwille van het vroege uur konden we pas in Alken genieten van ons drankje. Aan een gezapig tempo reden we verder naar Kortenbos en na een tijd vonden we op een bankje een eenzame fietser, Willy T. 
Het terras in ons lokaal was weer het gezellige eindpunt van onze tocht.

Ritverslag zondag 14 juli

Bestemming; wie weet dat ! 112 km, 10 aanwezigen...
Slechts 3 A-fietsers aanwezig, vandaar dat besloten werd om gezamenlijk te rijden.
Aangezien Oteppe iets te ver is om op een zondagvoormiddag af te rijden, werd een alternatief gezocht. Door een samenloop van omstandigheden, zoals men dat zegt, werd het een memorabele rit. Wim nam de ondankbare taak op zich om onvoorbereid en rit te improviseren; en het werd improvisatie ! Na een paar kilometer besloot Andy, wegens een fietsprobleem, rustig alleen te rijden kort bij huis. Maar goe ook, met zo'n baard...
Wim koos voor een heuvelachtig parcours langs bekende en vooral onbekende wegen.
Uiteindelijk vonden we een mini-tennisclub waar we iets konden drinken. Gelukkig voor ons was Eddy zo vriendelijk om de jonge, knappe, uitbaatster een handje toe te steken, als koffie-expert.
Via een paar omwegen en extra lusjes raakten we zowaar rond kwart voor één in het Bakhuis.
Toch bedankt Wim, u krijgt 3 extrabanden als u dezelfde rit nog eens kunt rijden !

Hierbij het ritverloop bezorgd door Erwin H.;
https://connect.garmin.com/modern/activity/3845118702

Ritverslag B-Team, Zondag 7 juli

Bestemming Langdorp, 80 km, 6"nuchtere" B vrienden.
Hilaire zorgde weer voor een prachtige rit. Rustige wegen, met toffe hellingskes, op plaatsen waar we veel teweinig komen. Dikke mercie! We mochten al snel genieten van de Ransberg, Miskom, Waanrode... dit om in de sfeer te komen. Rillaar, Aarschot, Langdorp, De moeder molen en zo maar verder bracht ons via Glabbeek op de Heide, waar we een omweg moesten maken om niet langs den Erwin zijn huis te passeren. Dank zij een laatste pittige versnelling konden we om half twaalf genieten een lekkere pint, ons geserveerd door de lieftallige, gelegenheidsbazin, Diane.

Ritverslagen zondag 30 juni

A-Team
Deze morgen is er precies ergens ene met het verkeerde been uit bed gestapt! Op de weg tussen de Merelnest en Kortenaken worden we bruusk tot halt gebracht door ne mislukte nozem die met zijn camionetteke reklame in de bussen aan 't deponeren is. Hij verwijt ons dat we de baan moeten vrij laten en zo nog veel vijven en zessen. "Ik houd het hoofd koel" zou Urbanus gezegd hebben na dat em ne whiskey on the rocks van de nozems over zijn hoofd kreeg. Wij dus ook. Beste oplossing om zo rap mogelijk van zo'n sukkels verlost te geraken...
En the exciting morning dont stops yet! Als we op de weg voorbij Kortenaken naar Loksbergen in de bocht naar links een beetje te fel het weggeske rechtdoor nemen, richting Slag der zilveren helmen-museum, komen toch wel zjust de McAdams van Bets daar omlaag. En 't scheelde geen haar of we lagen daar allemaal op een hoopke! Toegegeven; onze fout! Of zelfs; "mijn" fout. Ik reed ne keer op kop en een beetje met wat te veel enthousiasme daar willen rechtdoor rijden. De verontschuldigingen aan de Macadammers zijn dan ook niet achter gebleven...
Het vervolg kan ik kort houden. Rit van Erwin H., en dan weet je het wel. Alles erop en eraan. Incluus her en der de strade bianchi. Wel met een prachtige sight-seeing binnen de muren van de Abdij van Tongerlo. Wat een pracht en praal!
Op de markt van Westerlo een deel van onze uitzet er door gejaagd. En 't is welkom! Want het is weer best heerlijk warm weer geworden.
Tijdens de terugweg krijgt Stukke nog eens de goesting om een been in het hoenderhok te smijten. Wel eerst zich serieus lang in 't peleton weggestoken. Maar da's onderdeel van de koerstaktiek, nietwaar! Dus allemaal (of toch de meeste) de longen maar eens goed open gezet. Dan met zo nog wat stuiptrekkingen de Wijndries nog. Chiel wordt toch een echt klimmertje...
En met 97 km in de benen arriveren we iets voor 12 aan ons lokaal. Klaar om gezellig samen met de B-lawaaimakers nog wat na te keuvelen.

B-Team
Vertrokken met bestemming Herckenrode, onderweg afgeweken naar de Paalse Plas om uiteindelijk op de kermis in Paal-centrum te stoppen. Via Meldert, Zelem en Lummen raakten we langs het Schulens meer uiteindelijk toch op het terras van ons lokaal.
Gelukkig is er weinig commentaar in onze groep. Fietsen is genieten met alles erop en eraan.
En blijkbaar is het goed vertoeven bij de B'ers, want de groep wordt steeds groter...


Ritverslagen zondag 23 juni

A-Team
Aan het aantal deelnemers te merken verkeert de club precies al in vakantiemodus!
Helemaal niet zo voor het stevige tempo dat er van bij den beginne weer op nagehouden wordt. Maar iedereen kan goed mee, dus geen probleem. Tot het parcours aan de kanten van Hamme-Mille meer en meer begint te glooien. Voor Erwin is dat bergop rijden al helemaal zijn ding niet meer. En Joachim zit duidelijk met een après-all-in-vakantie-syndroom. Het is duidelijk zijn dag niet!
In Sint-Joris-Weert maken we er toch nog maar eens een heus koerske van. Het begint met de Hollestraat, een helling van 400 mt aan 7%. De volgende vier km gooien we dan verder al de registers open. Het is wel opletten, want die weg in het Meerdaal bos zit vol met putten. Daar tussendoor plaatst Andy op een hellingske zijn ultieme beslissende jump. Spijtig voor Marc die daar al even het kopwerk voor zich had genomen. Da's koers he mannen...
De staminé "Het kursaal" in Blanden is voor iedereen een welgekome verpozing. We zitten dan aan een gemiddelde van 30.5 km per uur!
Tweede deel verloopt wat matiger. Mede door het parcours waar we tussen Haasrode en Korbeek-Lo enkele nieuwe "weggeskes" meepikken. 
Dan, vijf kilometer voor den arrivé... KNAL, mijne voorste binnenband aan diggelen. Raar maar waar; aan de binnenkant van het ventiel doorgesprongen. Op den Dries draaien onze B-collega's van uit de Kiezelweg juist voor ons op. Dat is dus bijna; "samen uit - samen thuis"! Weliswaar met een gans ander tripke. En op het terras van ons lokaal is het weer zalig vertoeven.

B-Team
Bestemming Kasteel van Horst, 78 km, 6 deelnemers
Mooi zonnig fietsweer. Hilaire liet ons weer kennis maken met rustige, onbekende wegen.
We moeten echt genieten van de mooie streek waar we kunnen door fietsen. Onze stop in Lubbeek was welkom want we kregen toch regelmatig een heuveltje te verteren. Ook tijdens de terugreis moesten we al eens puffen. Samen met de A collega's konden we genieten van een frisse pint, wat moet een wielertoerist meer hebben.


Ritverslagen zondag 16 juni 

A-Team
Niet gemakkelijk om met dat rijke rittenverleden van onze Club nog nieuwe weggeskes en bestemmingen te vinden! Toch is Marc daar vandaag behoorlijk in geslaagd. En waarom naar Veltem? Als ik het hem vraag kan hij er niet op antwoorden... Zo maar, een bestemming als een andere. Prima toch!
En het is dan ook een rit met alles er op en er aan. Al datgene wat ne wielertoerist zoal krijgt voorgeschoteld. Bergop, bergaf (nietwaar Erwin?), kasseiën, grintwegen... En zelfs ne platten band! In Kessel-Lo zorgt Guido daar dan wel voor. En de herstelling van die banden van hem heeft ons in het verleden al veel zweet gekost. Maar vandaag is onze "strakke-banden"-specialist er bij. Met de deskundige hulp van Paco dus geen probleem.

De hellingen volgen mekaar rond de kanten van Leuven snel op. De beklimming van de "Wijnpers" is voor velen van ons gans nieuw!

Marc denkt dat de café's die je tijdens een verkenning open vind, dat ook zijn op zondagvoormiddag! Niet dus! Niks in Veltem (waar we 7 minuten voor openingstijd, 10 uur, toekomen), niet in Herent en nada aan de Abdij van Vlierbeek in Kessel-Lo. Iets verder dan toch succes ...
Al maar goed voor Erwin. Zijn vat is leeg. Ne goeie donkere Westmalle kan dan wonderen doen !

Het is vijf voor 12 als we toekomen aan ons lokaal. Figuurlijk he..., want het was een toffe trip, recht uit het hoofd van Marc. Echt zo nog eens eentje zonder GPS of boe of ba… Zoals weleer...

B-Team
Lummen-Schaffen, 75 km, 4 aanwezigen
Door allerlei omstandigheden slechts 4'ers op de afspraak. Het werd zelfs een knooppunt-loze rit!! Via Zelem bereikten we vrij snel Lummen. Langs rustige wegen ging het richting Paal. We vonden zelfs ( voor ons B'ers ) een paar korte maar toch pittige hellingen. Via Schaffen bereikten we de "pastorie" in Zelem waar we genoten van ons drankje, met een mooi uitzicht er bovenop. Via Schulen en een paar lusjes bereikten we tevreden en in goede staat ons lokaal. Indien er een aantal A-mannen zijn die er aan denken om met ons mee te fietsen, een goede raad; zorg voor een goede conditie want mijn metgezellen steken in de vorm van hun leven.
PS: Els is een geweldige wielertoeriste op elk vlak.


And the winner of the day is...

Hilaire…
Voor zijn Zoveelste verjaardag.
Ik weet niet de Hoeveelste.
Maar dat het er veel zijn, daar ben ik van overtuigd.
Proficiat Hilaire!
Nog veel fiets- en ander plezier bij onze club en tijdens uw zalige pensioné-carrière...

Ritverslagen zondag 9 juni

A-Team

Bij de A-ploeg een half peloton afwezigen vandaag. Vanzelfsprekend; de Sinksenfietsreis van een goede handvol renners is daar niet vreemd aan.
Maar we pikken bij 't vertrek aan 't Bakhuis twee semi-profs op. Maakt dat we toch met z'n zevenen onze tocht kunnen afmalen. Die twee gastrenners, de Christoffen Kemerlinckx & Schuyten, kunnen zich echt wel goed aanpassen aan ons tempo. Zeer sportief van die mannen! Maar echt veel moeten ze hunne frein toch niet dichtknijpen. We komen met deze rit weer aan een gemiddelde van 29 km/uur. En dat zelfs nog met die verhakkelde epiloog van de dag; de Strada Bianchi van Terhagen en (NIEUW!) ook de witte grintwegen van Bos! Maar we weten, het is geen rit van Erwin als er geen portie onverhard zou aan te pas komen. Overigens prachtige rit over de Limburgse wegen met bestemming Bokrijk. En natuurlijk ook met dat stukje onder waterniveau. Toch éne die zijn vleugels in het water moet steken he, nietwaar Guido! Ah ja, we zijn ook nog gepasseerd aan mijn voorganger Eric zijn gedenkteken. Efkes gestopt natuurlijk om hem goeiendag te zeggen.
En last but not least; nog eens een jarige vandaag. Chiel mag 33 kaarsjes uitblazen, en dan natuurlijk de lippen blussen met ne grote pot Stella! En bedankt voor de traktatie! Nog vele jaren er bij Chiel... En binnenkort nog papa ook; 't kan niet op voor onze jongste telg van de Club...

B-Team
Hannuit, 76 km, 7 man.
Ongelofelijk, maar eens een keer windstil. Omwille van de voorbije winderige, regenachtige dagen besloten we via grotere wegen naar Hannuit te fietsen. Ondanks een aantal heuveltjes op onze weg waren we al om half tien aan onze stopplaats. Een vriendelijke cafébaas stopte zelf met kuisen om onze dorst te helpen lessen. Via Montenaken, Landen.... geraakten we veilig en wel in ons lokaal.


Ritverslagen zondag 2 juni

A-team
Vandaag is iedereen het er over eens; geen lange broeken, geen lange mouwen, wel de volle zomeruitrusting. Niettegenstaande dat fantastische fietsweertje toch voor onze A-ploeg slechts een kwartet aan starters. Maar We laten de pret daardoor niet bederven en begeven ons op de ruut richting Eghezée. Op dat fietspad ligt iets voor Tienen één steentje, blijkbaar is er daarnaast geen plaats genoeg voor Ghislain om dat te omzeilen. Gevolg; platten band. Shit happens, nietwaar Witte! Achteraf bekeken al maar goed eigenlijk, Anders waren we wellicht al om 11 uur terug te Bunge. Idd, we zijn er vandaag weer eens stevig ingevlogen. Ahja, the beast, Marc de boer is van de partij... En het is wel puffen op de spoorweg tot in Eghezée. Dat gaat toch altijd zo lichtjes vals plat omhoog. En dan met de wind in t nadeel. Gelukkig wel veel beschutting tussen de bomen. Eghezée, 40 km op de teller, nog te vlug om te stoppen. De zondagmarkt aldaar houden we dus maar voor wat het is. De terugweg toch wel met verrassend wat mooie nieuwe stukjes. En dan nog de wind in de zeilen. Om het met de woorden van Raymond van t Groenewoud te zeggen; " En t ging verbazend vlug vooruit"...

In Thines aan den automaat, we hebben dan 60km gebold, toch maar efkes wat bijgetankt. Dat is welkom, want het is dan al behoorlijk warm geworden. En om 20 na 11 zitten we op 't terras bij Juliaan te genieten. 91 km op de teller, gemiddelde 30 per uur... Niettegenstaande deze alternatieve zondagse stopplek heeft Marc van 't Bakhuis deze morgen toch zijn etablissement voor ons open gedaan met de gebruikelijke koffie e.a.!   Chapeau Marc!.

B-team
Herselt 80 km 8 leden.
Een toffe en sympatieke Hilaire zorgde voor een mooie rit.
Niks speciaals te melden.

Dagtrip Hemelvaartsdag donderdag 30 mei
Ritverslag B-ploeg

Oud Heverlee - Ottenburg, 117 km, 6 deelnemers

Dank aan de aanwezigen. De ochtendregen schrikte ons niet af. Gelukkig maar want verder geen regen gehad. Goede temperatuur en natuurlijk onze vriend de wind.
Speciale dank aan Danny, die verkoos om tot in Budingen te komen, niettegenstaande we bijna aan zijn deur passeerden. Met onze gezellige bende bereikten we aan een gezapig tempo de Zoete Waters waar we in een oud, rustiek cafeetje verwelkomd werden door een mooie jonge sympathieke juffrouw. De koffie werd heel langzaam opgedronken. Dan begon voor ons een pittig, heuvelend stukje: via Bertem, Korbeek Dijle bereikten we Huldenberg waar een helling van 17-zeventien-% op ons wachtte. Zuchtend en kreunend geraakten we toch boven. Golvend bleef het parcours langs Terlingen, Ottenburg, Pecrot met de laatste zware beproeving. In Beauvechain hielden we onze tweede stop. Via Hoegaarden, Helecine, Hakendover bereikten we moe maar tevreden ons bakhuis. Alhoewel ik geen gedachten kan lezen, bleek iedereen toch tevreden.
Noot... Wat een karaktermens is Patrick toch! Niet geholpen door de omstandigheden altijd positief en blijven doorbijten. Opgeven staat wel niet in zijn woordenboek !


Ritverslag zondag 26 mei 

A-ploeg
Enkele Ritten kunnen we binnen onze club zo stilaan als echte "klassiekers" gaan beschouwen. Zo zijn daar ondermeer de Kempenrit, 1-mei challenge naar Huy en omstreken en nog wat anderen. En Eigenlijk kunnen we Andy zijn rit naar Oteppe daar ondertussen ook al wel bij rekenen. Welliswaar oorspronkelijk een vermaarde trip van de "oude garde". Prachtig parcours dus om jaarlijks met veel plezier af te haspelen.
Geen al te zware rit, maar met die wind op de kop wordt er vandaag tijdens de heentocht toch wel heel wat afgepuft. De verloren gereden toerist van de club van Crabbe van Zoutleeuw nemen we er graag voor de rest van onze trip bij. Zo ook de consumatie aan de vijver in Oteppe.
Met de wind in de rug malen we dan de resterende 45 km op ons gemakske in anderhalf uur af. Netjes voor onze b-collega's toegekomen. Nog graag de traktatie voor Patrick zijn verjaardag meegenomen. Met gepaste attentie voor hem van onze barkeeper Marc, op maat van de jarige. En dan met z'n allen naar de stemburoos en andere terraskes...

B-ploeg

Heks, 78km, 7 man
Mooie fietszondag, pittig parcours, goede sfeer.
Al snel moesten we halthouden omdat Ludo pech had. Na een kort oponthoud konden we verder
richting Borgloon en zo naar Heks. Langs mooie, rustige, maar hellende wegen ging het richting
Heks. Omdat we nog wilden genieten van een paar hellingskes meer besloten we maar verkeerd te rijden.
Na de koffiestop bij Rita konden we onze rit verder zetten.
Om de vermoeidheid bij sommigen iets te verzachten reden we uiteindelijk via Brustem, met een paar mooie zichten (?...), richting Bungen.

18/19 mei, weekend Eindhoven

Verslag B-ploeg
Zaterdag vertrokken we uitgelaten als een bende "schooljung". Wij gingen op pad met 2 oudjes, 3 jong gepensioneerden en 1 jongeling.
Prachtig fietsweer; niet te warm, niet te veel wind. Onze eerste stop traditiegetrouw in Leopoldsburg. Is het voor het cliënteel, de hond of wat dan ook...
Tijdens onze tweede stop konden we nog genieten van een voetbaltornooi. 
Langs prachtige rustige wegen genoten we intens van de mooie natuur. Zonder pech bereikten we na 122 km ons hotel. Een andere traditie werd ook in ere gehouden; direct een paar stevige biertjes...
Zondag vertrokken we veel minder enthousiast! Maar de weergoden waren ons goedgezind.
Na een rondrit door de stad (hoeveel fietsen zouden daar gebruikt worden, ongelooflijk veel !) zetten we ons op weg richting België.
De terugrit verliep in grote stilte. Iedereen had zijn reden daarvoor. Blijkbaar is Heineken toch niet de juiste doping. Sommigen hadden last van een slechte wafel, enz...
Na een tijdje kreeg Luc M. een geweldige ingeving; plat vallen aan het enige terras op onze tocht (was het echt of was het fake???)
Weer genoten we van rustige wegen. Meer dan de helft van de rit door bossen, weilanden en zo meer. Tussen Zolder en Lummen hielden we een laatste stop. De meesten kregen goesting naar ne goeie bok. Maar gelukkig gebruikten we ons gezond "verstand". Een perfecte timing zorgde er voor dat we netjes het onweer voor bleven. Na 107 km veilig in Bungen toegekomen.
Een paar speciale bedankjes. Willy Tr. voor het uitstippelen van dit prachtige parcours. Willy S. voor zijn taxi werk. Geert P. voor de perfecte organisatie en Iris voor de hapjes.
Op naar volgend jaar !

Ritverslag zondag 12 mei.

A-ploeg
Normaal was het voor de A ploeg vandaag een rit van Andy, maar omdat hij moest werken en dus "onze vriend" moest zijn, heeft hij geruild met de rit van Joachim naar Biez. Mooie rit door Waals-Brabant waar ze de kasseiwegen duidelijk nog in ere houden, en voor diegene die zich afvragen waar in godsnaam Biez ergens is, dat ligt halfweg tussen Geldenaken en Waver.
Voor het eerst na zijn schouderoperatie mochten we Geert R. terug bij de A ploeg verwelkomen, zijn iets meer luidruchtiger neef blijft nog even bij de B ploeg in afwachting van zijn geheim rood wapen.
Bij gebrek aan caféetjes was de tussenstop aan de delhaize in Incourt, een aquarius en een chocolade wafel later terug richting Bakhuis waar er 92 km op de teller stonden.

De rit van Andy naar Oteppe gaat door op zondag 26 mei.

B-ploeg

Orp, Dank zij de aanwezigheid van een paar A leden gingen we met 8 man op pad.
Alex was een paar minuten te laat. Sorry man!
Aan een gezapig tempo (we konden Erwin met zijn MTB toch ni achterlaten!) bereikten we Orp. Om de groep een plezier te doen deden we daar nog een plaatselijk rondje bergop.  Aangezien alles nog gesloten was, vertrokken we maar weer richting Landen, met voor ons doen een paar goede kuitenbijters. We doen er alles aan om Eddy te prepareren in de aanloop naar de Ventoux.
Na een stommiteit, waar we niet over uitweiden, maar zeker niet meer gaan doen, vonden we onze koffie, Cola in Landen. Daarna werden nog een paar golvende verkavelingswegen opgezocht richting Bakhuis.

Ritverslag zondag 5 mei.
A-ploeg
Samen uit... Niet samen thuis...
Voor de gelegenheid heeft Luc H. ons voor de eerste 30 gezamenlijke kilometers de baan gewezen. Verrassend mooi traject naar het bedevaartsoord. Bedankt Luc !
Café op den hoek, waar gewoonlijk onze stop is, nog gesloten. Dan maar eerst naar de paster voor datgene waar we jaarlijks tot daar gaan; de fietsenweiding. Voor de bestuuders zelf is dat niet meer nodig; die worden wekelijks genoeg geweid met Stella en andere geestrijke zaken. Nog wat kaarskes branden en dan café opzoeken.
Na deze stop terug alle A-registers open. Via een nieuwe weg boven op Wijndries in Wersbeek langs Waanrode richting Ransberg. De keuze van de wegwijzer van dienst (ikzelf dus) valt vandaag op de toch wel stevige kuitenbijter;  Ransberg-kerk. Daar bemerken we opkomend klimtalent binnen de club! Chiel laat ons allen zijn achterwiel zien! Nieuwe concurrentie dus voor de andere berggeiten van onze groep.
B-Ploeg
Scherpenheuvel, 63 km, 5 B'ers
Spijtig van de lage opkomst. Ligt het aan het weer, het samen fietsen met A- en B, of de bestemming??? Maar we maakten er in ieder geval een mooie uitstap van. 
Bij vertrek kozen we voor iets grotere wegen. Via Linter, Glabbeek en Meensel, met links en rechts een heuveltje, kwamen we aan in Montaigu. De pastoor was al vroeg actief en bezorgde ons de enige (gewijde) druppels van de voormiddag.
Via Zichem, Diest, Halen _waar we langs het museum de gerestaureerde molen konden bewonderen_ richting Kortenaken en Bungen. 
Tevreden en beschermd voor het vervolg van ons seizoen kon de nabespreking beginnen.

Ritverslagen woensdag 1 mei 2019

.....A.....

Met z'n zessen op weg, met z'n vieren verder... De korte broek is maar nipt, maar al bij al toch een heerlijk fietsweertje.
En eigenlijk is het traject tot in Huy wel een fantastisch parcours. 't Is dan ook reeds jarenlang DE klassieker van 't Bakhuis. Weliswaar de laatste jaren met steeds minder deelnemers.
Erwin en schoonzoon Chiel fietsen deze editie mee tot boven op de muur. De één om te zien "of hij het nog kan", de ander "om te zien of ie het wel kan"...
Voor de jongere is het goed meegevallen, schoonpa is ook boven geraakt. Echter met iets minder "schwoeng".

Op de muur zijn we dit jaar niet alleen. De "Philippe Gilbert"-classic heeft hier een bevoorrading.
De zaak daar is (alweer) nog niet open. Dus dan maar bijschuiven aan de voedingslekkernijen van Philippe zijn tocht.
Terwijl we op het muurtje voor de gesloten brasserie de boel daar wat afletten ook nog de innerlijke mens wat versterkt.

Als we vertrekken krijgen we gezelschap van Dhr. Philippe Gilbert "himself". Ik fiets naast hem met de GSM in aanslag. "Rire Philippe" en met een smile tot achter zijn oren neem ik DE foto van de dag. Miljaarde; mislukt!
"Tis dat niet zwaar dat rugzak op de ruk" vraagt hij me nog.... Toch ne sympathieke kampioen!
Op de Cote d'Ereffe plukt Marc de vruchten van zijn doorgedreven trainingen (een wielertoerist in topvorm!).
Aan een gezwind tempo fietsen we over de hellingen van de prachtige Condroz tussen Huy en Samson vallei. We riskeren het niet om door te fietsen tot het centrum van Nameche om daar vermoedelijk weer tot de vaststelling te komen dat alles daar weeral "fermé" is.

Dus zitten de clochards aan een winkeltje een paar kilometers vroeger weeral op de stoep hun bookes te verorberen. Geen probleem echter met dit korte-broeken-weer!
Aan die helse muur van Nameche is 't een beetje ieder voor zich... En dan zijn de duivels weer ontbonden! Andy en Marc zitten in de ontsnapping, Joachim en ikzelf houden ons gedijst in het peloton(!?).
Aan de autostrade in Franc-Waret komt alles weer samen. Andy heeft een tijdelijk inzinkingske, iets later beginnen Joachim zijn jaarlijkse "biskes" weer op te komen, en ikzelf zit met benen zoals ik ze nog nooit voelde, zo miserabel. En de boer Marc, hij ploegde voort...
Eindstop samen met de resterende B-mannen vanwege sluitingsdag 't Bakhuis op 't terras van de Chalet. Gans de dag als clochards geleefd; dus nog behoorlijk wat money in the pocket. Maar niet meer als we door gaan...

.....B.....

Bestemming Tongerlo, 127 km, 10 leden.
Mooi begin van de uitstap, via Averbode ging het naar Agter de wereld waar we de resten van de afgebrande Taverne Nijs zagen. Na de traditionele "plasstop" richting Ramsel waar we langs het fietspad konden genieten van de rust en de natuur. 
Na een tijdje begon de pech. Een aantal omleidingen en wegenwerken bezorgden ons kopzorgen. Maar geen paniek alle wegen leiden naar... ergens. Via Engsbergen, Schaffen en de beklimming van de Ransberg vonden we een plaatsje in de Chalet om de dorstigen, sommigen al meer dan andere, te laven.
Dank aan de makkers voor hun geduld bij de ongemakken her en der. Op naar volgende.

Zondag 28 april 2019

Tja, met zulke weersvoorspellingen staat er natuurlijk niet zo veel te trappelen om met het blinkende ros de baan op te gaan.
Maar na wat gepalaver op de WhatsApp zijn we om half 9 met z'n vijven toch bereid het risico te nemen. "Risico" is veel gezegd. We gaan er van uit dat de nattigheid met mate zal blijven.
En maten zijn we zowizo, so what's the problem!
Luc heeft voor de gelegenheid zijn toerke naar Hélécine uit zijne koker gezift. Aangevuld met mijn eigen parcourskennis komen we dan samen toch aan een ritje van 63 km.
Maar Hilaire wil er blijkbaar nog wat kilometers bij doen. Even voorbij de brouwerij van Kerkom mist hij de bocht. Als we achter ons kijken staat em boven op een tallu in 't veld. Maar toch recht gebleven! Sterke stuurmanskunst Hilaire! Maar in de toekomst onderweg toch beter op de weg letten in plaats van de gazet te lezen!
En we zullen tegen de 1ste mei nog mogen poetsen om onze vlokes terug wat ordentelijk te krijgen! Maar dat hebben we er voor over!

Paasweekend 21 en 22 april 2019

De weergoden zijn ons dit paasweekend duidelijk wel gezind!
Dat mag ook al eens het geval zijn, nietwaar. Hoe dikwijls diende de Kempenrit in het verleden vanwege de weersomstandigheden al niet te worden afgelast! Pasen valt dit jaar dan ook wel zeer laat. Binnen een goei week is het al de beurt aan die andere voorjaarsklassieker; de 1 mei-rit...

A-verslag
Onze zondagrit is er eentje voor de annalen. Zij het dan in de niet zo positieve zin...
Overigens mooie rit over de Waalse wegen achter Racour en aanverwanten met bestemming Bomal. Dorst lessen in staminéke in Autre-Eglise. (foto)
Niettegenstaande grondige verkenning van de rittenmaker van dienst (ik zelf dus), in Jandrain toch nog een onvoorzien obstakel waar we efkes onze cyclo-cross talenten moeten tonen. (foto)

Maar tijdens de terugweg komt de kat op de koord. Bij het buitenrijden van Landen rijdt de Witte links op kop, heeft horen roepen dat het rechts is... Geert S. die rechts fietst is er onbewust van overtuigd dat het links is. En dan gebeurt er onvermijdelijk wat er dikwijls happens bij groepen wielertoeristen die efkes niet oplettend zijn; klabats de twee koplopers op mekaar. Guido die er achter fietst pardoes erover. Al bij al valt het nog wel mee. Met de goede zorgen van Geert B. zijn we er na even wel van bewust dat de lichamelijke scha toch redelijk beperkt is. De Witte komt er met de bibber en wat schaafwonden vanaf. (Heeft thuis een goede verzorgster, komt dus wel goed). Guido is een harde, die kan ook wel wat aan. En Geert S. redt het ook wel. Zijn fiets is er echter erger aan toe. Achterste derailleur samen met de pad afgebroken. Dus onrijdbaar… Een gebuur die het voorval zag gebeuren biedt zich direct aan om Geert naar huis te depaneren. 
Maar al bij al hebben we op het zonnige terras van onze eigen staminé het niet aan ons hart laten komen...

Paasmaandag; Kempenrit met bestemming Lier...
Voor één keer de ploegen netjes verdeeld. 11 A-renners (incluus gastrenner Lucas, alias Peter Sagan), idem voor de B-ploeg. Maar zonder de valpartij van gisteren waren Geert S. en Ghislain de Witte er vermoedelijk vandaag ook wel bij geweest. 
Stukke met zijn nieuw vehicel, hmmm. Prachtig machien, dat wel, maar ook niet immuun voor "stukken". Weliswaar "slechts" ne platten band. Reeds 10 km na 't vertrek, in Halen, is 't al van dat Kan altijd voorvallen he Kristof... 
Vanwege de wegenwerken rond Diest fietsen we deze keer eens recht door de stad. Dat is zo eens iets anders. Voor de rest is het een Kempenrit zoals ons vroeger lid, Rikske, schoonvader van Gerry altijd zei; "Die Kempenrit; altijd een schoon tripke, maar wel steeds draaien en keren en optrekken"! Maakt dat het natuurlijk weer niet zo'n gemakkelijk ritje is.
Rond half 12 zijn we na 53 km op een zonnig terraske in Bouwel ons bokes aan 't verorberen (foto). Lees "energiekoekskes" voor Erwin H., overigens samen met Kristof en mijzelf ook behordend tot de "platten band"-mannen van de dag.

14 uur; Volgende halte in Putte. Ringel de klingel de klingel; crème-kar in zicht. 
"Da's veel beter dan nen energiereep" roept Paco. En wij allen in zijn zog daarheen (foto). Hmm, heerlijk. Zelfs zo van genoten dat we bijna vergeten dat we toch nog een 53 km voor de boeg hebben, met de wind grotendeels in 't nadeel. Dus toch ook nog maar wat boterhammen binnen gespeeld. Door Erwin H. doorgespoeld met ne goeie Blauwe Chimay. Da's tenminste nen echte wielertoerist!
Als we rond kwart voor 5 aan 't Bakhuis toekomen zit het terras al vol met de collega's B'ers samen met enkele van hun "vlammen" die precies ook dorst hebben.
Ah ja, en die derde foto... Guido met de zak op de rug, die andere aan 't ledigen...

B-verslag

Wat een prachtig fiets weekend. Dank aan alle aanwezigen.
Zondagrit, Engsbergen, 70 km, 7 makkers. 
De dag begon al slecht voor mezelf, platte band bij vertrek in Bos city. Net op tijd in lokaal .Dank zij onze -fietsenmaker Wim- werden een paar ongemakjes opgelost alleen al maar door naar de fiets te kijken. 
Rustige rit. Een opstakeltje waar den Patrick toch wou (en kon) tonen dat hij de betere klimmer is .Wim moest wel nog een (Aldi)band vervangen bij zijn eigen fiets.
Maandagrit, Hechtel-Eksel, 125 km, elf fietsers
Prachtig zonnig weer. Geen pechgevallen? alles perfect verlopen. 
Limburgse bossen, mooie wegen, een vriendengroep, een zonnig terras, en een goede Stella; Wat moet ne mens nog meer hebben.
Den Willy danken we voor het uitstippelen. Allen op post op 1 mei !!
PS: een kleine bemerking; laten we aub iets meer rekening houden met de andere fietsers. Iedereen wil genieten van het mooie weer...

Zondag 14 april 2019

Iets mindere opkomst deze zondagvoormiddag. Logisch immers; een kwartet is op verkenning voor het parcours (en andere aangelegenheden) voor onze 2-daagse in mei in goede banen te leiden.
Toch zijn we na anderhalve maand nog steeds met zes die-hards die met het maximum aantal ritten op de aanwezigheidstabel staan.      Wie is de volgende die afhaakt van de kopgroep???

A-verslag
We vertrekken in het zog van onze B-collega's de rut op richting Halen. We moeten wel; kunnen er niet langs ! Ze willen zeker in de verf zetten dat ze voor één keer eens met meer zijn dan wijzelf (8 A's, 9 B's) ! Maar regio Ertsenrijk zijn we het (voor ons) ietwat te lage tempo beu. Marc wringt zich erlangs, zet zich op kop. En dan weten de jongens van the A-team dat het alle hens aan dek is om bij het peloton zien aan te sluiten.
De werken tussen Halen en Linkhout zorgen er voor dat we een omweg van om en bij de acht kilometer moeten maken.

Ze stonden er bij, en ze keken er naar...
De Witte staat daar ocharme moederziel alleen, op zoek naar het euvel dat hem belet om in de juiste versnelling de ramp van de brug op te fietsen... But help is on it's way...

En geloof het of niet, maar zelfs als onze Kristof er niet bij is slaagt er toch iemand in om "stukken" te rijden. Maar dat kunde voor hebben met die versnellingskabelkes van den Aldi, nietwaar Ghislain...

Juist half koers houden we halt voor een koffie-warme choco-pauze.
In de prachtige locatie van het kasteel van Herkenrode... 

En het zou geen rit van Erwin zijn als we onze bandjes niet moeten beproeven op menig grintweggeske… (Wie dat het zegt ... !!!???) Toch weer een mooi ritje uit de la gehaald Erwin. Tof!
Bij onze bestemming Hasselt dan onder 't station door en verder richting Alken.

En kijk, ge hebt dat goed gedaan Guido!
Eric zaliger zijn memorial is nog steeds intact.
Proficiat!

Door omleiding en pech onderweg (als het dat maar is, nietwaar!) arriveren we pas om 10 voor 12 aan 't lokaal. Toch nog goed op tijd dus om er weeral voor efkes een harstikke gezellig onderonsje van te maken...          Maar dan allen op tijd naar huis. Paris-Roubaix komt er aan...

B-verslag
Beringen, 78 km, 9 B ers
Frisse morgen, maar weer een mooie opkomst. Van in het startschot moesten wij de A ploeg op sleeptouw nemen. Na lang aandringen gingen zij dan toch op eigen kracht verder.
Een vlakke rit langs de gekende wegen, Halen -Zelem-Richting Paal, bereikten we het geliefde kanaal. Bij een korte aarzeling ging het naar markt Beringen. Na een warme koffie en te warme thee terug naar het kanaal en via Schulen.
Ondanks de traditionele links-rechtse problemen kwamen we weer veilig aan in Bungen.

.


  • Zondag 7 april 2019

Vandaag 3 unieke vaststellingen...
1ste... twee zondagen na mekaar 23 deelnemers !
2de... beide teams zelfde bestemming; Borgloon
3de... we staan 's morgens aan ons lokaal voor een gesloten deur...
          Baasjes op conzjé, werkvolk precies in staking...
               Helemaal niet erg hoor!
               Zo beseffen we ook nog eens een keer hoe we al die andere weken
               voor onze rit wel in de watten gelegd worden...!


A-verslag
Onze rit start, zoals we het eigenlijk gewoon zijn, aan een pittig tempo op het vals plat naar den Ossenweg toe. Smaakvolle eerste dertig kilometers. Allemaal genietend van het mooie tripke dat Kristof voor ons ineen gebokst heeft. Prachtig met die bloeiende bloesems!
Tot dan ineens; harde knal in het peloton; dat moet wel ne klapband zijn! En wie denken we dat het is? Inderdaad, Stukke heeft weer stukken! Buitenband op de zijkant een serieuze scheur in; dus goed voor de schroothoop... Kristof neemt zelf al redelijk rap het initiatief om de fiets-pechdienst van de VWB (Vlaamse Wielrijdersbond) te bellen. Binnen drie kwartier is den depaneur er al. Ondertussen hebben wij, met toestemming van Kristof, die wel groot en struis genoeg is om alleen zijne plan te trekken, ook het initiatief genomen om de rit zonder onze gids van dienst dan toch maar verder te zetten. We denken overigens dat we de weg naar Borgloon zelf ook wel zullen terugvinden! Nog een gezellig ritje over de kleine, glooiende Limburgse weggeskes. Met een 76 km op de teller netjes om half 12 aan ons lokaal toegekomen. 
Enfin, vandaag is duidelijk gebleken dat de voordelen van het VWB-lidmaatschap niet te onderschatten zijn!
https://connect.garmin.com/modern/activity/3533099407

B-verslag
Borgloon, 68 km, 10 B-ers 
Een fijn fietsweer en een wakkere Wim en Hilaire zorgden voor de sfeer onderweg. Na een rustig begin kon iedereen op zijn manier genieten van de 'heuveltjes' rond Borgloon. 
Meerdere groepen kwamen ook genieten van de beginnende bloesempracht, maar toch konden we onze tocht zonder problemen afhaspelen. Hoogtemeters of snelheid is ondergeschikt voor ons, zolang iedereen maar rekening houdt met de Collega's.

De stukken van Vanderstukken ...

VWB is on it's way ...

Ook een B-plaatje ...

  • Zondag 31 maart 2019

Waaw! Wat een opkomst!
Even nagecheckt... Het is van 26 maart 2017 geleden dat we nog eens met 23 aan de inschrijvingstafel passeerden. Wellicht heeft het prachtige voorjaars-fietsweertje hier wel mee te maken. Op zo'n voormiddag is het natuurlijk genieten voor ieder die enig wielertoeristenbloed in de aderen heeft stromen...

A-verslag

Tof zo met het (bijna) voltallige A-team de baan op! Enkel de "Witte" ontbreekt op het appel. Zal vermoedelijk weer andere katjes te geselen hebben...
Het tempo wordt gans de rit goed onderhouden. Ieder doet mooi zijn deel van het kopwerk. Behalve Guido die voorzichtig achteraan wat aan de rekker blijft hangen, vanwege licht ziekjes. Zit de Blauwe Chimay van gisteren er misschien voor iets tussen Guy?
De hellingen (die zijn er aan die kanten genoeg) vliegen sommigen er danig in, anderen weer iets minder. Maar telkens komt het peloton weer netjes terug samen. We hebben "maar" een gemiddelde van 28,5 km/uur. Moet voor iedereen haalbaar zijn, nietwaar?
Kortom; Erwin heeft er weer een gezellig traject van gemaakt rakelings langs het kasteel van Horst. En deze keer zonder stop aldaar, en dus ook zonder degustatie van den donkeren "Horst". Spijtig hé Erwin! 't Zal voor een andere keer zijn...
Parcours; https://connect.garmin.com/modern/activity/3511826681

B-verslag

Helecine, 60 km, 11 B'ers.
Ondanks het zomeruur was iedereen present. Geweldig!
Kleine afwijking van het programma maar 'fietsen' is het belangrijkste. Via een wisselend parcour, nooit ver weg, genoten we toch van onze uitstap.
Heuveltjes, kasseien en rustige wegen mits een klein beetje moeite vinden wij (sorry "ik") toch altijd een uitstap om de makkers te amuseren en/of te ambeteren.


Zondag 24 maart 2019

A-verslag
Volgens Google Maps is Bunge - Diest 23 km. Dus om aan 65 km te geraken dienen er wel wat kronkelkes gemaakt te worden. En dat doen we dan ook. Aan het eind van de rit vanwege het schitterende fietsweertje zelfs met nog wat extra's.
Misschien niet naar de zin van Erwin H. die zijne pulp bergopwaarts duidelijk wel op de statie is. Maar dat compenseert hij dan wel weer tijdens de daaropvolgende afdaling.
De Citadel van Diest zorgt voor de climax van de rit. Ook het Grasbos staat na vandaag voor dit nog jonge seizoen op ons palmares, zij het dan wel aan de "mietjeskant", dus vanuit Molenstede.
Ritverloop met foto's; https://www.relive.cc/view/g32035386091
Parcours in Garmin Connect; https://connect.garmin.com/modern/activity/3490496906

B-verslag
Jauche, 59 km, 10 B ers. 
Een mooie morgen zorgde voor een grote opkomst. Willy T zorgde voor een afwisselend parcours, rustige wegen heuvelachtig en natuurlijk een beetje kasseien. Geen pechgevallen en veel lachbuien. Zeker een aanrader ! 
Ps: een kleine opmerking, begin seizoen moeten we iets meer rekening houden met de collega's Ter info: RDZ won de topper tegen best met VIJF NUL...

Zondag 17 maart

Eindelijk mogen we terug op de steun van de weergoden rekenen. Prachtig fietsweertje...
En vermoedelijk heeft onze pas in het leven geroepen WhatsApp vandaag al zijn vruchten afgeworpen. Een vroeg bericht van Geert P. met enige duiding betreffende de buienradar voor de komende uren heeft er toe bijgedragen dat we, niettegenstaande de vooropgestelde niet al te droge weersvoorspellingen, toch nog met 13 komen opdagen.

Maar voor de A's heeft Paco ons weggeskes gevonden waar het beter enkele dagen langer droog was geweest. Inderdaad, op sommige fietsbaantjes kunnen we nog "baantjes" gaan zwemmen. Gevolg natuurlijk van de overvloedige regen de tweede helft van de week. Maar toch alweer mooie rit vandaag.
En als Guido plat rijdt, dan hebben we het wel geweten. Die bandjes kennen we ondertussen. Maar na een uur durende herstelling van Geert P. zijn eigen lekke band van enkele weken geleden op training, weet die ondertussen wel hoe de vork aan de steel zit om dat soort buitenbanden zonder al te veel getrek en gesleur terug op de velg te krijgen.
De wind speelt ons vandaag ook weer goed parten. Eerste deel geen probleem. Maar het vervolg... En dat eist duidelijk zijn tol; bij enkelen is als we aan 't Bakhuis toekomen het vet van de ketel. Maar dat is alweer rap hersteld, na enkele consumaties in ons lokaal...

B's, 4 aanwezigen. Gingelom, 55 km
Ondanks het geleuter van Sabine en Frank konden we genieten van een zonnige voormiddag. Omwille van mogelijke modder kozen we voor de grotere wegen en dankzij het beukwerk van Luc m. en Berre overwonnen we ook de wind. Rond Gingelom vonden we een paar heuveltjes en via een paar ommetjes geraakten we toch weer in ons lokaal.


Zondag 24 februari


En we zijn weer op pad...
Bij de A-ploeg is er onmiddellijk al iemand die zijn naam waardig wil maken; Kristof heeft "stukke"! Zijn ketting blokkeert tussen de kader en het kleine tandwiel vooraan. Na wat gesukkel kan hij terug de baan op. Toch vertrouwt hij de zaak niet helemaal want bij het schakelen doet zijn oranje ros allerhande gekke toeren. Dan maar terug huiswaarts. En toen waren ze nog met tien...
Niet getreurd... Met z'n allen vliegen we er behoorlijk in. Het gemiddelde van de dag liegt er niet om, 29 km per uur. Het parcours leent er zich wel toe; steeds mooie, vlakke en rustige wegen via Nieuwerkerken, Schakkebroek, Alken en Kortenbos. Ah ja; en Zepperen is de bestemming.
Bij dit mooie weer een prima toerke om het seizoen behoorlijk in te zetten. Ook voor onze "nieuweling" Geert B. die we terug mogen verwelkomen. Hij houdt zich de eerste 40 km goed verscholen achteraan in het peloton. Begrijpelijk na zulke lange winter- zomer- winter- zomer- en nog eens winter- stop. Maar dan komt hij zich vooraan in de debatten mengen; en zo kennen we Geert terug; de beuk erin!
Ritverloop terug te vinden via volgende URL's (tweede met foto's)…https://connect.garmin.com/modern/activity/3410582127
https://www.relive.cc/view/g30778600702


De B-ploeg fietsen een rit van van 60 km naar Alken. 
7 B toeristen, geen pech gevallen. Een frisse,zonnige morgen voor de start van ons seizoen.
Alken (het kind moet een naam hebben). Na een gekende heenrit had Willy T. een mooi vervolg gevonden, via Ulbeek, Borgloon enz.. geraakten we weer in ons lokaal.
Belangrijk om te weten: wij hebben Patrick even kunnen achter laten bergop! Waarschijnlijk de eerste en enige keer dit seizoen, maar toch plezant...


https://wtc-budingen.webnode.be/
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin