Ritverslagen 2017

29 oktober 2017      Gepaste seizoensafsluiter...
't Is weer zondagmorgen, twintig voor negen en de WTC-Budingen-leden landen met mondjesmaat in het clublokaal.
"Goeiemorgen allemaal", horen we. En dan; "Koffie?". "Melk, suiker, koekje?" Inderdaad! Zo is het ook dit jaar vanaf eind februari elke zondag geweest. Telkens weer met evenveel vriendschap werd ons een bakje troost, of wat dan ook, aangeboden. Daarom willen we vandaag uit dankbaarheid voor die inzet onze lieftallige onthaalladies met plezier even in de watten leggen met een kleine attentie en een welverdiend applaus. Hopelijk mogen we nog vele jaren op de fijne ontvangst moeder Sylviane en dochter Ine rekenen. Nogmaals bedankt!
De rit van vandaag werd uitgestippeld door onze kenner Wim; ahja, 't is "kroegentocht"!
Het traject gaat over licht glooiende wegen via de Ossenweg en Velm. Toch ook ne keer gezellig om zo aan een rustig tempootje met de beide teams samen op pad te gaan. Bij de eerste halte in Neerlinter worden we door Maryse en Julien al met frietvetspecialitées in de watten gelegd. Wegens tijdsgebrek van daar dan maar rechtstreeks terug naar de eindbestemming van vandaag en het ganse seizoen, daar waar onze koersvlokes zich thuis voelen; 't Bakhuis. Ondertussen heeft zich daar in het zaaltje al een ontvangstcomitée gestationeerd; diegenen die het deze morgen een beetje te riskant vonden om droog thuis te geraken...
Goeien apero met daarbij belegde broodjes aangeboden door het huis. Daarna nog enkele dégustiefjes zeker, en voor de rest weet ik het niet meer...
Maar over één ding zijn we 't allen eens; weeral een zeer geslaagd seizoen achter de rug zonder al te grote tegenslagen. (Als we de winter niet meerekenen!!!)
Met dank aan al de rittenmakers van dienst, aan de ontvangstdames met de koffie en natuurlijk aan onze gastvrouw- en heer; Iris en Marc!
Elders op deze site is er ook nog een eindklassement van de aanwezigheden gepubliceerd.
Proficiat aan Luc van Bos! Hij weet netjes alle andere leden achter zich te houden. "Met de vingers in de neus" duidelijk de clubkampioen dit jaar!
Allen op post nu zaterdag op de WOK in Diest. En volgend seizoen nog meer van dat ... 

Ritverslag 22 oktober      Herfsttaferelen...
Spijtig genoeg heeft Sabientje het met het weer weer bij het rechte eind !
De reden voor de magere opkomst is dan deze keer ook niet ver te zoeken. Luc VB, als enige aanwezige B-rider, besluit de rit van Erwin bestemming Hélécine mee te volgen.
Na het vertrek is de fietspret er al vlug af. Het miezert, maar het is van die smodder waar ge goed nat van wordt. In Laar is het dan ook het moment om ons regenjaskes bij te halen. Maar niettegenstaande de inkortingsplannen van sommigen werken we in die nattigheid toch het ganse uitgestippelde parcours af. Uitgezonderd dat laatste voorziene ommetje over de Ossenweg dan. En gezien de omstandigheden wel over de grotere wegen vandaag.
Voila, we hebben deze natte klus toch weer geklaard. Op naar onze laatste rit van het seizoen; onze afsluitende kroegentocht... Welk hindernissentraject zal Wim zondag weer uit zijn mouw schudden?

10%, 12%, 15%,... 7%...

15 Oktober. Met het A-team vandaag nog maar eens een pittig ritje met enkele kuitenbijters op het parcours. De statistieken liegen er niet om; om en bij de 400 hoogtemeters voor een ritje van 65 km; da's niet niks!
De rit begint anders niet al te veelbelovend. Nog maar 5 km weg. Dan hebben we
al wel de Leenhaag- en Ketelstraat in de benen. "Plat" roept de rittenmaker van dienst; en tegelijkertijd; "pats", klapband van die andere rittenmaker, Geert P. Dat eerste vlug opgelapt. Maar Geert zijne band herstellen is allemaal boter aan de galg vanwege een dikke scheur in het zijvlak van zijn, overigens nieuwe, buitenband. Een "lapke" ertussen zou hier volgens onze semi-prof-mecanicien Wim wellicht wel een oplossing geweest zijn. Maar inventief als wij zijn belt Marc zijn schoonbroer die iets verder woont. Hij brengt Geert dan met z'n camionetteke terug tot in Terhagen.
Op naar de volgende hellingen dan... Prinsenbos, Grasbos, en kers op de taart; de finale van
de profkoers "Dwars door het Hageland". Deze citadel van Diest is een akelig
dingske, niet te steil maar met kasseien precies van voor de eerste WO.
Al bij al; ritje door iedereen goed verteerd. En stilaan weeral zicht op ons nakend seizoeneinde.
Parcours ...
https://connect.garmin.com/modern/activity/2129981615


Ritverslag B-ploeg 15 oktober
Schaffen-lummen, 63 km, 9 deelnemers
Geschiedenisloze rit, prachtig fietsweer, geen pechgevallen.
Genoten van de prachtige herfst in bijwijlen een bosrijke omgeving,


Ritverslag B-ploeg 8 oktober
Hoegaarden, 52 km, 6 deelnemers
Vertrokken met rustig, grijs weer goede temperatuur.
Spijtig begon het al snel te 'miezeren' en na een tijdje echt te regen, vandaar dat
de rit ingekort werd. De rittemaker had ook gekozen voor grotere, propere wegen op een paar uitzonderingenna. Zo kwamen we tamelijk ongeschonden in Budingen aan.
Een paar stroken vals plat en in Hoegaarden zorgde een echte helling (op B niveau) er toch voor dat we effen dieper moesten gaan.
De eerste van de eind seizoensritten hebben we gehad.


Ritverslag B-ploeg 24 september
Autres eglise, 70 km, 6 aanwezigen
Rit over een golvend parcours, zoals we van Paul mogen verwachten.
Prachtig weer, goede snelheid, geen pechgevallen dus iedereen tevreden.

Rit A ploeg 8 oktober 2017

Ritverslag B-ploeg 17 september
Meensel, 58 km, 7 deelnemers + 1 gastrenner.
Prachtig fietsweer, te korte rit maar de winst van STVV moest samen met Marc & Iris
gevierd worden. Gestopt aan standbeeld van den eddy, gezellig cafeetje met
zonnig terras. Op algemene aanvraag zijn we de kasseien helling aan de
st.-Laurentius kerk opgereden, prachtig.
We ontsnapten wel aan een zwaar ongeval door het gekke gedrag van een vrachtwagen
bestuurder. Eind goe al goe, iedereen tevreden.

Smurfenvlaai.

Na een regenachtige week, toch een mooi fietsweertje op deze zondagvoormiddag. Voor het eerst weer wat langer slapen want het vertrek was pas om half 9. Of het daaraan lag weet ik niet, maar de opkomst was met 19 renners na enkele mindere weken weer op peil.

De A groep had een vlakke rit naar Kuringen. Bij het vertrek nog een klein ommetje langs de Linnebeekstraat want Chiel stond met een lekke band aan de start.

Het was een rustige  rit op een normaal tempo en op een lekke band van Joachim na waren er
geen incidenten te melden.

Na de rit werd de klinkende overwinning van de kanaries op de smurfen bij onze cafébaas even in herinnering gebracht.


Visie van de B-ploeg op onze gezamenlijke rit met A en B-ploeg samen op 10 september
Aangezien er slechts 3 man van de B ploeg aanwezig waren, besloten we na overleg mee te rijden met A mannen.
Dankzij het begrip van de sterke A groep en het toezicht van de voorzitter konden wij mee genieten van een mooie rit.


Terug noordelijk ...
Tezamen vanmorgen in totaal weer maar slechts 10 leden aan de inschrijvingstafel. Waarom dan niet nog eens samen van start gaan?... Ideale gelegenheid vandaag; vlakke rit de Kempen in. 's Morgens bar koud, maar voor de rest gans de voormiddag weer heerlijk fietsweertje.
De goede voornemens zijn om een snelheid aan te houden die voor beide teams aanvaardbaar kan zijn. En waarachtig warempel; mits tussendoor enkele malen een bijsturing van de snelheid lukt dit zeer goed.
Het parcours kan volgens sommigen bij de top 3 van de ritten-nominaties gecatalogiseerd worden. Via Schaffen en Tessenderlo fietsen we langs Oostham en rakelings ook nog Balen naar onze bestemming Leopoldsburg. Daar is de temperatuur nog juist goed genoeg om ons buiten in het magere zonnetje op het terras te zetten.
Tijdens de terugtocht over Beringen komt de wind weer fel in het nadeel opsteken. Voor onze drie makkers van de B-ploeg in de buik van het peloton echter helemaal geen probleem om aan te sluiten. Het mag dan ook een geslaagde reünie genoemd worden. Als de omstandigheden zich gunstig voordoen, zoals dat vandaag het geval was, voor herhaling vatbaar. Keurig om half 12 aan 't clublokaal toegekomen, zonder enige pech of andere tegenslag.
Ritverloop;
https://connect.garmin.com/modern/activity/1971644590
https://www.relive.cc/view/g14179967856

Ritverslag B-ploeg 3 september
Bolderberg, 77 km, 5 deelnemers.
Ongelooflijk maar Paul had een rit gemaakt in het vlakke Limburg.
Echt genieten over de mooie, rustige wegen deels in de prachtige bossen en dit onder een aangenaam zonnetje.
Geen pechgevallen, leuke ontspannende rit zoals het hoort voor ons 'dorpsploegje'

Mini bergrit...
Vandaag kwa opkomst één van de absolute dieptepunten van het seizoen. Slechts zes A's (+ één gastrenner; JP Coenen) en 5 B's. De fut voor dit seizoen is er precies weer wat uit aan 't geraken. Zelfs Wimmeke is afwezig !
Toch met ons A-teamke nog maar eens een aparte bestemming; Mont-Saint-André. En ik heb ooit eens iemand van onze oudere leden horen zeggen (lang geleeejen; toen we nog samen reden); Alle bestemmingen waar "Mont" in komt, da's niks voor mij, want da's klimmen geblazen.
Nochtans is ons eerste deel voor een groot stuk over de licht oplopende spoorweg tot in Autre-église. Dan begint het zeer afwisselend te worden met voor ieder wat wils; bergop, bergaf, kasseiën, steegskes, en nog zo van dat alles wat men een wielertoerist kan bieden...
Na 55 km houden we halt "Chez Jacques", een afgelegen maar zeer net en gezellig staminéeke in Jodoigne-Souveraine. Dan gaat het verder over het centrum van Jodoigne, terug een stuk "rut" en via Hoegaarden de korste weg naar onze heimat. Om half 12 zitten we met 87 km op de teller op het terras een dagschotel en andere lekkernijen te verorberen. Tien minuutjes later zien we de collega's ook toekomen.
Ritverloop;
https://connect.garmin.com/modern/activity/1958979835
https://www.relive.cc/view/g14033865766

Ritverslag B-ploeg 27 augustus
Aarschot, 75 km, 8 deelnemers.
Hilaire maakte rit ipv Paul. Zeer goed gedaan. Afwisselend parcours, heuvelachtig, lekkere kasseiën en met de nodige wegenwerken. Echt een rit in een streek waar we veel te weinig komen.
Dank u... Enige nadeel voor Hilaire; u bent aangenomen als rittenmaker voor het volgend seizoen 2018...

Mini Kempenrit...
Bestemming Westerlo. 7 Leden + één gastrenner; Wilfried "van Snor" Vanderwaeren.
Vandaag is de bende dus netjes verdeeld; de B's zijn ook met z'n achten.
Het traject tot in Westerlo is wat van de Kempen kan verwacht worden; nagenoeg vlak. De terugtocht verloopt wel langs een andere kant; via Testelt, Schoonderbuken,... En den weet je 't wel. Dus iets minder plat. Zo hebben we 't allemaal gehad vandaag, inclusief kasseistenen. Leuk en geanimeerd parcours door Erwin uitgedokterd. Goed wat kilometers, we komen aan de 95! Maar wat maakt het uit met zo'n prachtig fietsweer!
Rond kwart voor 12 aan ons clublokaal, Juist voor onze collega's van het B-team ook arriveren.
Op het terras nog een frisse dagschotel en het zit er weer op voor deze zondagvoormiddagrit...

Ritverloop ...
https://connect.garmin.com/modern/activity/1944437086

Ritverslag B-ploeg 20 augustus
Orp, 72 km, 6 deelnemers
Via niet zo gebruikelijke wegen naar Helecine en dan naar Orp, een paar heuveltjes
zorgden toch voor een beetje afwisseling.
Rustige rit met mooi fietsweer. Geen verdere opmerkingen...


Terug Zuidelijk ...
Het seizoen begint precies stilaan zijn tol te eisen. De opkomst is al sinds enkele weken iets minder. Maar wat deert dat voor de aanwezigen. Wij met de a-ploeg hebben op het programma terug een ritje de Walen in; bestemming Waremme. Nog maar eens een heerlijk fietsweertje vandaag. Doch de hevige regenbuien van de voorbije week hebben hun sporen achter gelaten. Op enkele plaatsen moeten we onze zwemvliezen weer bij halen.
Erwin van de Hei krijgt het behoorlijk op z'n heupen als hij voor de zoveelste keer na mekaar plat valt. Maar na enig researchwerk hebben we in zijn buitenband dan toch het euvel gevonden; heel fijn steentje in genesteld. En dat is genoeg om telkens weer een heel klein gaatje in die binnenband te werken.
Halfweg zetten we ons op de markt in Borgworm op een terras. Beetje vocht en energie opdoen voor onze laatste 35km van de dag. Rond tien na 11 zijn we dan ook reeds aan ons clublokaal. Met iets minder kilometers in de benen dan voorzien. "Slechts" een 77-tal. Dat mag er ook al eens tussen komen zeker ...
Route kan ik zelf niet meegeven vanwege staking van mijn Garmin ...

Ritverslag B-ploeg dinsdag 15 augustus
Sonnis, 123 km, 6 dapperen
Paul, Guido en ikke, een A makker Patrick en sympathisanten Danny en Maurice.
Ondanks het mindere weer toch genoten van onze uitstap. Vertrokken met wat gedruppel, daarna een uurtje echte regen en net wanneer we dachten aan terugkeren kwam het betere weer. We hebben het  droog kunnen houden tot in het bakhuis, daar weer vochtig.
Mooie ontspannende tocht door de Limburgse natuur. Slechts een platte band, wat ook al
meeviel.

't Zijn zotten die ...
Zjuul Kabas zong vroeger; " 't zijn zotten die waaarken"... Maar deze voormiddag wast het; 't zijn zotten die fietsen...
Als we om 8 uur met z'n vieren vertrekken ziet het er nog goed uit. Hoewel vanuit Tienen de voorspelde regenwolken toch al duidelijk zichtbaar zijn. "We zullen wel zien" is het motto als we deze 180km lange uitdaging naar Valkenswaard aanvatten. Het eerste uur is het nog behoorlijk. Maar dan ziijn de door de weermannen beloofde regendruppels daar. En 't zijn er genoeg om aan de kanten van Beverlo onze regenjaskes bij te halen. Als we aan de waterkant in Kerkhoven onze eerste lunchpauze houden hebben we dan ook al redelijk wat nattigheid over ons gekregen. Na een grondige studie van buienradar en buienalarm besluiten we dan toch democratisch met 3 stemmen tegen 1 om het er op te wagen; op naar Valkenswaard.
En blijkt dat onze keuze de goede was. We zouden veel spijt gehad hebben indien we anders zouden gedaan hebben. In Valkenswaard op de markt zitten we dan ook in een heerlijk zonnetje op het terras ne goeie "Weissen" te drinken. Tijdens de terugtocht proeven we dan in Houthalen ook nog ne "Ter dolen" van 't vat en rond kwart voor 5 is het de beurt aan de Stella in ons staminée te Bunge. Goed gedegusteerd dus, maar toch ook goed gefietst...
Wie het graag "semi-live" wil meemaken; zie,

https://www.relive.cc/view/g13630386453?r=ride

Ritverslag B-ploeg 6 augustus

Averbode, 7 deelnemers , 71 km

Rustige, vlakke rit vaak door de mooie natuur rond Averbode. Eén pech geval; platte band voor Ludo maar met de 'Berre' erbij is dat zo gefikst.
Te korte rit, liefst volgend jaar iets langer.

Herfstkriebels ...
Als ne mens 's morgens ontwaakt en ziet dat er over de velden dikke dauw hangt met daarbij een temperatuur om terug de nest in te kruipen, dan zou men al wel eens denken dat we naar de herfst toe gaan. We grijpen daardoor al vlug naar iets extra om op de fiets bij aan te trekken. Doch vergeten we dat het in weze echt nog maar begin augustus is. De mannen met de korte mouwkes hadden het dan ook weeral bij het rechte eind. De zon die al vroeg kwam piepen deed de temperatuur reeds vlug opkrikken tot een heerlijke 15 graden. Opnieuw een prachtig fietsweertje dus.
En met bestemming de rustige wegen richting Namen, Forville om exact te zijn, malen we de 90 km dan ook weer met veel plezier af. Slechts een klein malheur is de platten band van Chiel. Binnenbandje vergeten,... maar gelukkig heeft Schoonpa nog een geplakt exemplaar bij.
Na 60km houden we in de staminée aan de statie van Ramillies een drankstop. Enkelen kennen deze plek nog van een stop met daarachter een lang verhaal van enkele jaren geleden.
Vandaag niet dus, want we zijn om 20 voor 12 terug thuis waar onze Stelle klaar staat, het Bakhuis.
Hierbij het parcours ...
https://connect.garmin.com/modern/activity/1903922102

Ritverslag B-ploeg 30 juli

Heverlee. 5 deelnemers, 86 km
Door omstandigheden, gekwetsten, verlof, werk, ...  maar zwakke opkomst.
Een winderige rit over golvend parcours maar toch geen geklaag... Alleen liet de bevoorrading (iets) te lang op zich wachten maar dan smaakt de koffie, cola eens zo goe.
Het zweetverlies werd in ons lokaal weer vervangen door een lekker pintje (afsluiter Duvel !), zoals het hoort bij wielertoeristen...

Prison de Lantin ...
Vandaag laatste kans van het seizoen om in een voormiddagritje nog eens voor de 100 km te gaan. En dat wordt het dus ook. Lantin is ondertussen al enkele jaren een vaste bestemming geworden. Niet zozeer vanwege het feit dat somige individuen vrezen om er achter te moeten blijven... Maar wel omdat het toch een ritje is dat mag gezien worden. Goed weer, dus mooie opkomst; 10 A-boys. Eerste deel voor sommigen een moeilijke tocht. Maar de superette aan de rode lichten in Alleur is zoals gewoonlijk een welgekomen drank-stop. Even verder in 't veld nog een nodige plas-stop. En dan rustig naar het "wasbord"dat reeds naam en faam verworven heeft vanwege die andere rit met bestemming Herstappe. Bij het begin van deze glooiende uitdaging is het voor iedereen "carte blanche" om de volgende 8 km ne keer goed de gas open te draaien. Dat gebeurt dan ook. En met de strakke wind op kop worden de longen dan ook goed opengeblazen. In Lantremange terug netjes samengetroept om de laatste 30 km mooi in gesloten peleton af te haspelen.
Niettegenstaande het iets vroegere vertrekuur is het toch nog 10 voor 12 als we aan ons clublokaal toekomen. Juistgeteld 100 km op de teller! En dan hebben we nog het geluk gehad om geen extra oponthoud of pech te kennen ...

De geïnteresseerden kunnen hier de rit bekijken

https://connect.garmin.com/modern/activity/1889199510

Ritverslag B-ploeg 23 juli
Heks, 73km, 7 starters
Fris, zonnig, winderig weer. Mooie rit, voor ons B ploeg over een golvend, panoramisch parcours,  echt tof. Iedereen tevreden, bedankt Paul.
Geen pech, alhoewel de start (links-rechts) weer een beetje moeilijk was.
Na de rit een bezoekje gebracht aan de pechvogel Willy S. Afwachten hoe zijn probleem kan opgelost worden. Van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om Nicole veel sterkte te wensen (altijd de Willy zijn orders moeten volgen...) Dank voor ontvangst!!

Villa's spotten.

De A ploeg maakte zondag een toertje rond het meer van Keerbergen.  
Met 10 begonnen we aan deze tocht van 106 km met 700 hoogtemeters.
De rit verliep vlot waardoor we net voor openingstijd aan onze stop in Wakkerzeel aankwamen. De vriendelijke dames hebben ons toch maar binnengelaten en ons zelfs fietssloten geleend.

Op de terugweg nog een ommetje langs de befaamde Chartreuzenberg in Holsbeek, waar de klimmers zich nog eens konden uitleven.

Nationale fietsdag.

Voor onze A ploeg was er op 21 juli een rit voorzien van 150 km naar het Nationale Park der Hoge Kempen. Ondanks het goede weer slechts 5 moedigen die opteerden voor de volledige afstand. Het gros van de hoogtemeters zat vervat in het eerste deel van de rit dat ging ten zuiden van Tongeren door het heuvelende Haspengouw, na de eerste stop in Bolder wijzigde het landschap en werd het vlakker. In Bassenge was een straat afgezet voor een rommelmarkt, de omleiding die we volgden stuurde ons de velden in waar we een eindje moeten wandelen hebben. Deze veldweg kostte Gerry 2 lekke banden.
Hierna reden we Noordwaarts om een lusje te maken door het NPHK en maakten we een tweede tussenstop in Munsterbilzen. Zonder verdere incidenten verder naar ons lokaal waar we de B ploeg nog te vlug af waren.

Enkele recente ritverslagen bezorgd door Luc VB

Rit van 16/07
Perwez, 6 aanwezigen,  85km
Mooi fietsweer, een afwisselend parcours in Paul zijn geliefde streek.
In Perwez konden we genieten van een lekkere, mooie koffie.
Terugweg langs de Ravel, met wind in de rug waren we tijdig in Budingen.


Rit van 09/07
Bokrijk, 6 deelnemers,  90km
De vakantie of andere verplichtingen zorgde voor een mindere opkomst.
We genoten van een rustige, mooie rit met een prachtig weertje bovenop.
Rit over de mooie Limburgse wegen, geen pech of ander onheil .


Rit van 02/07
Oteppe, 8 aanwezigen,  85km.
Een beetje miezerige regen bij het vertrek, maar snel kwamen opklaringen.
Paul had weer een mooie rit gemaakt met de nodige heuveltjes.
Na een uurtje platte band voor Hilaire, na 2 banden, 2 bommetjes en 2 fietspompen zijn we terug kunnen vertrekken.
Spijtig genoeg is het eind van de rit goed fout gelopen. Te griest van bos naar Terhagen een valpartij met drie slachtoffers. Willy S. gleed weg en Hilaire en Luc M. kwamen dan ook ten val. Willy viel op zijn heup, wat natuurlijk net niet mocht gebeuren. Volgens de laatste berichten heeft hij een rib gebroken, maar verder enkel kneuzingen,
Wij wensen hem natuurlijk een spoedig herstel.

Rit van 25/06

Paalse Plas, 7 deelnemers, 88 km
Ondanks enige regendreiging toch mooie opkomst. Willy T. had voor een mooie rit gezorgd met, dank aan onvoorziene wegenwerken, een mooi avontuurlijk, onverhard tussendoortje. Toevallig konden we ook genieten van een lekkere koffie met aangepaste bediening in de, door de oudere garde gekende "Paardenstal" in Engsbergen.
Wie van een dergelijke sportieve, ontspannende zondagvoormiddag niet kan genieten hoort niet thuis in ons clubje.

Ambitie.

Erwin had voor een mooie maar pittige rit gezorgd richting Aarschot.

600 Hoogtemeters, veel draaien, keren, stoppen, optrekken en
dit doorspekt met af en toe een kasseistrook in combinatie met het warme weer,
maakte dit tot een van de zwaardere ritten van deze jaargang. En uitgerekend
vandaag koos Guido er voor om de overgang van de B naar de A ploeg te maken. Geen
grote resultaten zonder grote ambities, en dat heeft het geweldige voordeel dat
het de volgende keer gemakkelijker zal zijn.

Zelf had ik blijkbaar de verkeerde materiaalkeuze gemaakt
want onderweg reed ik maar liefst 3 keer lek.


Verslag B-ploeg 18 juni   (door Luc VB)

Viversel, Beringen, 80 km, 8 deelnemers
Geslaagde, al zeg ik het zelf, vervangingsrit...
Twee testers van de A ploeg aanwezig, krijgen tweede kans.
Een paar voorvalletjes kleurden de rit. Na 500 m ontplofte Wim...
zijn achter band, misschien toch eens langs 'Teske' gaan.
Onderweg een paar aarzelingen,gelukkig zonder erg gelukkig.
PS: misschien in het tussenseizoen toch eens een cursus inrichten ivm veilig fietsen
en vooral over links en rechts.

Graafschap Haspinga.

Het Graafschap Haspinga, de voorloper van het latere
Haspengouw, is zowat mijn favoriete fietsstreek van Vlaanderen. Veel autoluwe
kleine wegen die het glooiende landschap met kabbelende beekjes doorkruisen,
een mens zou er bijna lyrisch van worden , ware het niet dat we met
temperaturen van zo' n 27 graden -  met een rotvaart - zo'n 600 hoogtemeters
verwerkten. Tegen dat we halfweg zicht hadden op de OLV-Basiliek van Tongeren
waren er reeds verschillende drinkbussen vergevorderd, maar een cafeetje vinden
dat opent voor 10u30 blijkt tegenwoordig geen sinecure. 2 gesloten cafés in
Guigoven, 2 gesloten cafés in Vrolingen, en 3 gesloten cafés in Wellen.

Dan maar ons heil gezocht aan een drankautomaat waar we de
voorraad aquarius een stevige tik uitgedeeld hebben.

Onderweg nog de biologische rariteiten "Piringen" en "Bodemherten"
gespot, en ondanks nog een lekke band in de laatste kilometer, waren we toch
nog om 11u40 terug in ons lokaal om de geslonken vochtvoorraden weer aan te vullen.

Het noorden van Engeland was zeer mooi, maar ons eigen Haspengouw is dat ook.Ritverslag B-ploeg 11 juni
Kasteel van Horst, 6 deelnemers, 74 km
Eerste rit gemaakt door Hilaire, geslaagd ingangsexamen, de meeste van ons genoten
van een mooie rit in een streek waar we te weinig komen.

Ritverslag zondag 4 juni 2017
Absoluut dieptepunt dit seizoen voor wat betreft de A-aanwezigen. Is het niet de eerste maal dat de B's ons kwa opkomst de loef afsteken? De reden is natuurlijk niet ver te zoeken, met onze vijf Engelandvaarders. Maar dank zij het heerlijke fietsweertje maken we er toch een gezellige boel van. Het is in groep weer eens genieten langs de keuvelende weggeskes naar en van Herselt. De drankstop is voorzien aan het gekende caféeke aan 't station in Testelt. Dan de hellingskes rond Kaggevinne nog verteerd en om kwart na 12 landen we aan onze eigen staminée van Terhagen. Zonder pech en met 85 kilometers op de teller.

Ook LucVB heeft een kort résume gemaakt van hun rit ...
Rit van 04/06 Bomal 73 km. Paul had weer een prachtige rit gemaakt op zijn geliefd terrein.
Voor ieder wat wils, pittige hellingen, kasseien, onverhard zelfs over normale vlakke wegen.
Iedereen tevreden na de rit en geen pechgevallen.

Ritverslag B-ploeg zondag 28 mei 2017  (Ingestuurd door Luc van 't stad)
8 vertrekkers, 70 km, één opgave onderweg. Een lichte valpartij in 't gras van Luc Mertens.
Onder een dreigend wolkendek begonnen we aan de 'rivierenrit' uitgestippeld door Eddy. Blijkbaar zit zijn vormpeil goe want hij had zelf een paar pittige hellingskes gevonden. In Schulen begon het dan te druppelen en in Herk was er een zondvloed. Na een halfuurke zijn dan 7 moedigen verder gereden. Eén hagelbui moesten we nog verwerken en zo zijn we doorweekt thuis (of in 't BH) geraakt.

  • Zonnecrème.

35 graden waren er voorspeld voor vandaag. Dan moet een mens zich al een beetje beter
voorbereiden dan normaal om een rit van 85 km aan te vatten. Op zaterdagavond
al 2 drinkbussen voor de helft gevuld in de diepvries gestoken om wat langer
frisse drank te hebben onderweg. Op zondagmorgen zonnecrème smeren en al een
sportdrank drinken om op voorhand te hydrateren en met de zonnebril op de neus
klaar om de tropische temperaturen te trotseren bij onze rit naar Bokrijk.

Exact 1 kilometer ver waren we toen het begon te regenen, en
5 kilometer voor het einde van onze rit is het gestopt met regenen. Alle
schakeringen tussen motregen en stortregen hebben we gezien, zelfs een hagelbui
is ons niet bespaard gebleven.

Genoeg pech voor 1 dag zou je dan denken, maar in
Nieuwerkerke brak Kristof V. zijn velg en moest hij er noodgedwongen de brui
aan geven.

Na enkele droge dagen ligt er ook vaak wat vuiligheid op de
straten, door de regen blijft dat dan aan onze bandjes plakken wat maakte dat
we onderweg maar liefst 5 lekke banden mochten herstellen.

De terugtocht uit Bokrijk werd dan maar wat ingekort, zodat
we doorweekt, met uitgelopen zonnecrème en met 2 onaangeroerde drinkbussen toch
nog om 12 uur terug in ons lokaal waren, waar er van de B ploeg nog slechts 1
enkeling uit de grootstad Bos ons zat op te wachten.Verslag A-ploeg, 25 mei, OH Hemelvaart, dagtrip naar Thorn
Weg en weer Thorn. Een uitdaging van zo'n 180 vlakke kilometers met drie stops moet normaal gezien voor iedereen van "the A-team" een haalbare kaart zijjn. Met 7 moedigen beginnen we aan de tocht...
Wat we al wisten blijkt iets na Bilzen; toch maar beter op voorhand de rit ne keer verkennen. Maar ne mens moet er tijd voor hebben natuurlijk. We belanden in cyclo-cross toestanden, over de gracht en via enkele grintpaden. (Sorry fietsgenoten!)
Juist voorbij Lanaken is 't dan tijd voor in Mombasa Coffiemaakers een colake te gaan drinken. Om onze bookes door te spoelen. Bij "Berg aan de Maas" steken we de natuurlijke grens België-Holland over via de veerpont met de leuke naam "Ferry Hoal Euver". Da's gelijk goede voorbereiding voor onze Engelandvaarders van komend Sinksenverlengdweekend. Maar vandaag toch nog geen pillekes nodig gehad!
Onmiddellijk daarna blijkt dat ze in Holland ook nog goed wat investeringen doen voor het toerisme. Of is het om waterellende te vermijden? We moeten een omweg maken vanwege serieuze werken aan de polders rond de Maas. Niet getreurd; de pannenkoeken bij de "Pannekoekenbakker" in Thorn smaken daarom niet minder.

Die witte huizekes van Thorn zijn eigenlijk wel idyllisch... Maar vooral toeristiche trekpleister die met de tamelijk recent aangelegde steenstraten wel wat kitcherig overkomt.
Op de terugweg redelijk wat fietspaden. Natuurlijk zijn wij met dit prachtige weer daarvan niet de enige gebruikers. Wel heel mooi traject, maar misschien op deze zonnige fietshoogdagen niet zo'n goed iedee om met een groep van 7 vlammende wieler"toeristen" deze route te kiezen.
In Zonhoven is 't dan het moment om terug efkes de riem er af te leggen. en nog wat bij te tanken.
En als we aan 't lokaal toekomen volgende verrassing van de dag. De jarige Luc VB (Van Bos) trakteert ons voor zijn " 'k weet niet hoeveelste verjaardag " op enkele lekkere taarten. Daar nog enkele "dagschotels" bij en wat moet dat nog meer zijn na zo'n prachtige dag...

Luc heeft trouwens ook nog het volgende verslagje doorgestuurd van de rit van de collega's van de B-ploeg... ;
Genoten van prachtige rit.
Vanmorgen na een mooie ontvangst ten huize Davids.
Lucienne met koffie en versnapering met 10 man,.. Sorry Willy!
In Alken namen Eddy en Willy afscheid van ons, en maakten we met 8 man de rit rond.
Goede rit, mooi parkoers... Spijtig voor sommige A renners maar we kunnen, willen, echt niet
sneller.
Rit Bilzen 125 km, geen pechgevallen.


Verslag rit B-ploeg van 25 mei 2017

1 uur na het vertrek van de A-ploeg waren 10 man naar de riante villa van Willy T. getrokken voor een lekker stuk taart en een verse kop koffie, de B-rit vertrok vanaf hier.
Stipt om 9u zijn we vertrokken (zonder de Willy) voor een rit van 125km naar Bilzen. Er waren ook 4 mannen van de A-ploeg bij die op tijd moesten thuis zijn en daarom kozen voor de kortste versie van de grote rit.
In Alken zijn Eddy en Willy S. teruggedraaid zodat we met 8 man de rit afgemaald hebben.
Het was prachtig weer waardoor het heel aangenaam fietsen was doorheen de mooie wegen die de 2 Luccen hadden uitgestippeld.
In Bilzen zijn we na 1 consumptie terug vertrokken omdat we daar te lang moesten wachten.
Op de terugweg in Diepenbeek wist Wim een goei tapas-bar maar die was gesloten. Dit was geen probleem voor Wim, als man van de wereld wist hij de kelner te overtuigen om ons toch te bedienen en hoe: de mannen die een Spaans biertje hadden besteld kregen een halve liter voor de prijs van een gewoon pintje, Patrick wou deze keer niet onderdoen en bestelde een cava. Hier hebben we onze achterstand van Bilzen terug kunnen inhalen.
Iets na 3u waren we terug aan ons lokaal, zonder pech en allemaal goed gezind.


Verslag weekend Bergen-op-Zoom 20 + 21 mei 2017

Heel lang geleden, bijna in de tijd dat de dieren nog spraken, werd er met onze club jaarlijks tijdens het Pinksterweekend een driedaagse naar de kust georganiseerd. Op die formule kwam echter na een 15-tal jaren sleet. Dat was te merken aan de deelnames van de laatste edities.
Er groeide dan het idee om het eens over een andere boeg te gooien. En Geert P. kwam met het voorstel om er een tweedaagse van te maken, A- en B ploeg fietsen apart, maar met dezelfde bestemming. Na wat zoek-en-denkwerk komt hij met het voorstel van Bergen-op-Zoom. Niet te ver, vlak, dus voor ieder een haalbare uitdaging. Mits de kilometers voor elke groep een beetje aan te passen.
Zo gezegd, zo gedaan. Na wat parcoursverkenningswerk van Geert P. , Paul en Willy Tr. zijn het dan voor beide groepen 2 mooie ritten geworden. De zaterdagmorgen netjes zoals elke zondag samen vertrokken aan ons Clublokaal. Onderweg op enkele tussenstops een bezoekje gekregen van onze chauffeur van dienst, Willy S.
Beide ploegen hebben de eerste dag wel wat weerwerk gehad vanuit de hemelsluizen. Maar dat werd fijntjes opgelost. Voor de A-ploeg met een proeverij van de echte Aantwaarpse DeConinck bollekes van 't vat. (Van de nood een deugd maken zeker... ) De B's gezellig bij mekaar in een schuilhutteke...
Die mannen zijn dan ook al netjes opgesmukt als onze A-equipe in BOZ toekomt. Toch nog goed op tijd om uitgebreid 't vuil achter onze oren weg te schrobben en omstreeks 7 uur present te zijn in het argentijnse grill- en steakrestaurant Amigo kort bij de markt in BOZ. Waar er overigens ook lekkere visgerechten geserveerd worden. Goed dat ze ons daar in een iets afgezonderde ruimte plaatsen, want het is weer een kermislawaai van jewelste. De zaterdagmarkt van St-Truiden heeft er niks aan. Iedereen doet zijn relaas van de rit in geuren en kleuren. Het is daar dezelfde kakafonie als in 't Bakhuis voor en na onze zondagritten. Maar da's allemaal goed voor de pret en de ambiance in de groep.
Pensen voldaan, dan zijn we in topvorm om bezoek te brengen aan de proefmei in mei op de markt en de straten errond. Daar speelt de één de ander al eens kwijt. Maar op één na zijn we toch allen in ons eigen nest geraakt. Soms al eens met wat gesnurk van de kamergenoot. Maar dat zijn de risicoos van 't vak op een fietsweekend...
Elk in ons eigen hotelletje de zondag morgen goed ontbijt genuttigd. Al was het voor sommigen niet zo gemakkellijk om iets binnen te krijgen. En om 20 na 9 zijn de A's ook vertrokken voor het tweede luik van 't WE. De collega's zijn al netjes om 9 uur hun carbonnen ros opgekropen. Het is in St-Antonius Zoersel, na 65 km hoog tijd dat we iets tussen de kiezen kunnen steken. We hebben er op dat moment dan ook al goed ingevlogen. Vandaag met de wind op kop. Iets lastiger dan gisteren dus. Willy staat ons daar ook weer op te wachten, beetje bezorgd voor ons ietwat latere aankomst dan voorzien aldaar. We kunnen van het fietsen niet genoeg krijgen, we zijn dat eerste deel dan maar wat rond gereden.
En bijna gelijktijdig komen beide teams aan in 't Vossehol van Averbode. Ze zijn het daar precies niet gewoon om veel volk bij mekaar als gast te hebben. De bediening EN de afrekeningen lopen niet echt vlotjes.
En aan ons clublokaal zitten sommige dorstige echtgenotes ons op te wachten. Nog wat naresumeren over een geslaagd WE en moe maar voldaan elk terug naar zijn eigen stulpje.
Al bij al, voor herhaling vatbaar; ik denk dat iedereen het daar mee eens is. En er broeden naar 't schijnt al plannen. Wat zal het worden?

Ritverloop A-groep ;

zaterdag, https://www.relive.cc/view/g11777465600

zondag, https://www.relive.cc/view/g11777466094


Ritverslag zondag 7 mei 2017

19 fietsers waren present voor onze jaarlijkse rit naar Scherpenheuvel
voor de fietsenwijding.
Eigenlijk waren het er maar 17, maar Gerry en Marc hadden zich van start uur
vergist en pikten onderweg nog aan.
A en B reden samen tot in Scherpenheuvel onder begeleiding van Luc die er een
pittige rit van gemaakt had met onderweg enkele stevige kuitenbijters zoals het
Prinsenbos in Assent.
Na de drankstop met de traditionele suikerwafel, zijn we onze carbonnen rossen
laten wijden voor een seizoen zonder ongelukken en om niet te vaak de man met
de hamer tegen te komen.
Dit jaar een nuchtere pastoor, die terecht had gezien dat sommigen onder ons
wel een extra zwiep van de kwispel konden gebruiken.
Bij het vertrek uit Scherpenheuvel splitsten A en B op, en de A groep was net een
bende jonge veulens die na een winter op stal voor het eerst de wei in mocht.
Met de MTB was het voor mij dan ook harken met het hol open om de groep kunnen
te volgen.


Ritverslag maandag 1 mei 2017
Om negen uur staan onze beide teams klaar om naar Huy te vertrekken. De A's met 3 dapperen voor de klassieker via Mur d'Huy, Cote d'Ereffe en zo nog vanalles langs Nameche terug. De B's maken er een iets kortere tocht van over Huy, Sclayn en Oteppe. Wij zelf met z'n drieën, onze collega's met 5 + gastwielertoerist Maurice.
Ik weet niet hoe de collega's van het B-equipe de aanloop naar Huy verteerd hebben. Maar voor ons was het kwa gevoel in de benen alsof we aan de voet van de muur al een muur verwerkt hadden. Dit dank zij de wind die de ganse tijd volledig in 't nadeel blies.
Picknikken doen we voor de verandering in een tankstation iets voor Strée. En al maar sjans dat we daar nog halt gehouden hebben, want verder voor Nameche geen enkel etablissement meer open gezien...
De wind is ons blijven parten spelen tot in de Samson vallei. Daar was het dan weer alof we moteurkes in onzen bike hadden...
Na onze 2de stop in Nameche de Maasvallei uit via onze gekend steil weggeske. Da's altijd goed om direkt terug onder stoom te komen. Iets voor Jandrenouille nog efkes gestopt om de Waalse natuur wat te bewonderen en ons nog een gelleke en banaan toe te dienen. En om twintig na 4  heeft Gerry zijnen eerste Hoegaardse van de dag vast. Onze collega's waren toen al hun tweede consumatie aan 't verorberen...

Ritverloop A-ploeg ;
https://connect.garmin.com/modern/activity/1709110975


Ritverslag zondag 23 april 2017Ritverslag zondag 16 april 2017

Ritverslag zondag 9 april 2017

Bij vertrek slechts een magere 3 graden en dichte mist. En toch hebben de "korte boek mannen" het bij het rechte eind. Reeds na een goed half uur kunnen we ons al opwarmen bij een graad of 7. En nog een uurtje later wordt die temperatuur zelfs bijna het dubbele.
In Alken bij het aandenken voor onze overleden erevoorzitter Eric uit respect nog even halt gehouden.
Vreemde vaststelling vandaag; als onze mechanieker er niet bij is wordt er blijkbaar niet plat gereden...???  En Lucas "Sagan" heeft weer de troepen vervoegd en is van plan er bij ons A-team terug regelmatig een lap op te geven.

Parcours A-ploeg ...
https://connect.garmin.com/modern/activity/1669532641


Ritverslag zondag 2 april 2017

Een prachtige lentezonnetje en amper een zuchtje wind vandaag.
Normaal hopen we op de dag van de ronde van Vlaanderen op meer apocalyptische
omstandigheden, maar Phil had dat blijkbaar niet nodig om er een memorabele editie van te maken.

Gelukkig maar want - saloncoureurs als we zijn - we hebben toch liever dit mooie weer.
Desondanks maar 4 renners bij de B ploeg, zij reden een rit van Luc H. en hadden - naar eigen zeggen - geen incidenten te melden. Dat betekent dus dat er niets gebeurd is dat het daglicht mag zien.
De A ploeg was beter vertegenwoordigd met 11 deelnemers. Zij reden richting
Tessenderlo met enkel op het einde enkele hoogtemeters. Onderweg hadden Gerry
en Wimmeke een lekke band, zij hebben - toeval of niet - dezelfde bandenleverancier dan Geert S. die vorige week 3 keer lek reed. Ik insinueer niks ...

Volgende week rijdt de A ploeg een rit van Ludwig naar
Wellen, voor de B ploeg staat er een rit van Luc naar Orp gepland. Misschien
krijgen we zondag wel apocalyptische omstandigheden voor de laatste koers van
Boonen richting Roubaix.


Ritverslag 26 maart 2017

Het was aanschuiven aan de inschrijvingstafel op deze mooie
zondagochtend.
10 renners voor de B ploeg en zelfs 15 voor de A ploeg, waaronder Mario voor
zijn vuurdoop bij de club.
De zon scheen van bij het vertrek, en de eerste korte broeken maakten hun
opwachting in het peloton.
De B ploeg trok richting Lummen voor een rit van Paul, de A ploeg ging de ander
kant uit richting Hannuit.

Ondanks het mooie weer toch enkele pechgevallen onderweg.
Bij de B ploeg 1 lekke band en een kettingbreuk, bij de A ploeg zelfs 3 keer
een klapband.Ritverslag 19 maart 2017

Met de vlam in de pijp... Scheuren we door het Waalse land...
Het was weeral koekenbak met de wind! Maar voor de rest alles OK. We hebben ons vanwege de regenval van de voorbije dagen netjes op de iets grotere wegen gehouden. Maarrr natuurlijk de vlo wel weer een wasbeurt mogen geven. En onze nette nieuwe kledij met de mooie witte vlakken zullen misschien al wat gespikkeld uit het wasvat komen.
En toch hadden de afwezigen ongelijk. Toegegeven; rond kwart voor 9 was het helemaal geen fietsweer. Vandaar wellicht de veel mindere opkomst vandaag. Maar om 9 uur was het droog, en dat is het gans de rit gebleven.
Parcours a-ploeg ... https://connect.garmin.com/modern/activity/1631178581


Ritverslag 12 maart 2017

Net zoals verleden week waren er 13 renners voor de A ploeg, 7 voor het B team.
Het grote verschil met verleden week was het prachtige fietsweer (zon, droog en minder wind) waardoor we terug de kleinere wegen konden opzoeken zonder vuil te worden.

De A-ploeg kreeg opnieuw redelijk wat hoogtemeters te verwerken maar toch nog zo'n 170m minder als vorige week, hierdoor konden degene die het vorige week moeilijk hadden toch al beter mee.

Er is vandaag ook een nieuwe groepsfoto gemaakt, de leden die er voor de één of andere reden niet konden bij zijn zullen er door onze fotograaf van dienst een andere keer nog bij gezet worden.

Ritverslag  5 maart 2017

Opnieuw een goede opkomst deze week. 13 renners voor de A ploeg, 7 voor het B team.
We mochten 1 nieuwkomer verwelkomen, Hugo had geen enkel probleem om de A ploeg te volgen.
Paul nam zijn groep op sleeptouw richting Schulensmeer, de A ploeg ging de andere richting uit met bestemming Willebringen.
Gezien de overvloedige regenval van zaterdag hebben we voor een keertje de kleine rustige wegen vermeden.
De stevige wind en 640 hoogtemeters maakten er een pittige rit van, een omleiding in Willebringen via Meldert zorgde voor 5 extra kilometer.


Ritverslag 26 februari 2017

Een stevig bezet deelnemersveld voor de eerste rit van het nieuwe seizoen.
Maar liefst 24 renners tekenden present voor deze rit, die een eresaluut aan Eric was. Er werd halt gehouden aan zijn urne op de begraafplaats van Budingen, en in Alken waar hij overleed.
Eddy had ervoor gezorgd dat iedereen aan de start kon verschijnen in de nieuwe uitrusting.

Volgende zondag rijden het A en het B team voor het eerst apart. De A ploeg gaat naar Willebringen onder begeleiding van Ludwig, de B ploeg gaat op aanwijzen van Paul naar het Schulensmeer. Het vertrek is gepland om 9 uur.

https://wtc-budingen.webnode.be/
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin